• 3 hónapja nem jött meg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor! 27 eves Londonban elo no vagyok. Azert fordulok Onhoz,mert nincs nagy bizalmam az itteni egeszsegugyi rendszerben. 3 honapja nem menstrualok es szeretnem tudni h ennek milyen okai lehetnek. 2009 Decembereben hagytam abba a fogamzasgatlo szedeset 5 ev utan. Volt 3-4 normalis ciklusom azota, de majus vege ota semmi. Regebben, meg a fogamzasgatlo szedese elott gyakran elofordult,h kesett 2-3 hetet vagy akar egy honapot is, de ilyen hosszu kimaradas meg sosem volt. Julius eleje ota 3 terhessegi tesztet is csinaltam, legutobb 1 hete, de mind negativ volt. 3 hete elmentem itt Londonban a haziorvoshoz,aki vertesztre kuldott. Ez kimutatta, h a TSH szintem a normalisnal magasabb (5.78 mu/L). Ezutan elkuldtek megegy vervetelre, ahol a T4 es T3-at teszteltek,de annak az eredmenye kielegito volt. Elkuldtek ultrahangos vizsgalatra, de itt Angliaban honapokba telik,amig valaki sorra kerul. Semmilyen terhessegre utalo tunetem (hanyinger, mellnagyobbodas stb.) nincsen. Eszrevettem viszont, hogy a hasam a koldokom korul meg van kemenyedve es kicsit jobban kiall mint szokott. Tobbszor volt mar olyan erzesem, hogy most mar biztos meg fog jonni (hasfajas), de nem tortenik semmi. Neha van barnas szinu folyasom,de csak nagyon minimalis, es az sem mindig,csak neha. Mostanaban sokat stresszelek a munkahelyemen es most mar emiatt is. Jo lenne tudni,h mi allhat emogott, es milyen vizsgalatokra lenne szukseg meg? Amennyiben hormonzavar, az mennyire konnyen kezelheto? 3 negativ teszt utan lehetseges hogy terhes lennek? Valszat elore is koszonom!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Kérdező! A legvalószínűbb ok funkcionális hormonális ok, illetve a stressz. Nem írta, hogy mikor csinált tesztet, ha azóta volt együttlét, meg kell ismételni 14 nap múlva. Ha funkcionális okról van szó (tablettaszedés után nem ritka a hónapokra kimaradó menses, ún. pstpill amenorrhoea), akkor a sárgatesthormon pótlásával a vérzés meghozható. Mindenképp indokolt nőgyógyász felkeresése, lehet még az ok pl. petefészek ciszta, belgyógyászati betegség, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 22., 14:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: