• Pete fészek ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!Nekem petefészek cisztámvan mind a két oldalon az egyik 2,5cm a másik 5cm menszeszem ritka 2 havonta 3 havonta van és most kb 2-3 nagyon görcsölök de nem jön meg a havi vérzésem hiába görcsölök és oly modon fájnak a melleim hogy nem tudok hason feküdni!Ez mitöl lehet?És a nögyogyászom se kezel semmivel és félek hogy meddö leszek most mit tegyek??A másik kérdésem hogy 2 éve nem szedek semmilyen fogamzás gátlót és még nem estem teherbe ez nagy baj??

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A görcsölés miatt haladéktalanul keresse fel nőgyógyászát, hisz ezt a ciszta megrepedése vagy megcsavarodása is okozhatja, ami akár azonnali műtétet is igényelhet. Emellett más ok is lehet, ezt is ki kell zárni (méhen kívüli terhesség, gyulladás stb.). A mellfájdalmat a ciszta vagy egy terhesség hormontermelése is okozhatja. Ha rendeszerees, megfelelő gyakoriságú, fogamzásgátlás nélküli házasélet mellett 2 éve nem jött létre terhesség, indokolt a meddőségi kivizsgálást elindítani a megfelelő meddőségi szakrendelésen. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 09:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 01:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: