• Hpv & fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár héttel ezelőtt új fogamzásgátlót irattam fel magamnak,. azóta is barnás,véres folyásom van, ami nem múlik el. kérdésem az lenne hagyjam-e abba azonnal vagy szedjem végig. Gondolom én ,,,nem megfelelő a hormontartalma számomra ,ezért vérzek tőle. A másik kérdésem: Nemrégiben hpv vírust mutatott ki a rákszűrésem,.az orvos túlontúl elvolt foglalva ezért semmilyen felvilágosítást nem kaptam ezzel kapcsolatban,,csak felírt egy egyhetes antibiotikum kúrát. Vajon ettől végleg elmúlik a fertőzés? Mitől alakulhatott ez ki és mennyire súlyos? Gondolom ha komolyabb lett volna csak mond v.mit az orvos. Eközben a háziorvosom is gyulladást talált a vizeletemben,,összefügghet ez a kettő?? Hónap végére kaptam urológiára időpontot,. csak tényleg nem tudom h ezeknek a fertőzéseknek mennyire van közük egymáshoz!? Nagyon köszönöm válaszukat!

        Dr. Deli Tamás válasza a barna folyás, fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! - 3-4 hónapnál előbb nem érdemes leváltani a fogamzásgátlót, addig még beállhat a ciklus. Ha a vérzés rendetlen, terhességi tesztet is csináljon, illetve menjen vissza orvosához. - Ha antibiotikumot kapott, azt nem a HPV-re kapta, mert az vírus és antibiotikumra nem érzékeny. Ha a HPV-re kapta, az nem antibiotikum, de valószínűleg nem erről van szó, mert azt nem egy hétig kell szedni. - A HPV-nek számos alfaja van, szerepük lehet a méhnyakrák kialakulásában és a nemi szervi szemölcsök megjelenésében. Szexuális úton terjed. - A húgyúti fertőzés a HPV-től független. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 10:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: