• A PCO-ra megoldás lehet a Cypromix?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Ma voltam nőgyógyásznál és a tüneteim alapján(rendszertelen menstruációs ciklus,pattanások,hajhullás) azt mondta h petefészek-szindrómám van,amire én PCO(S)-ként találtam rá itt a neten. A doktor különösebben nem fejtette ki mi is ez a szindróma,de amit itt olvastam a neten meglehetősen ijesztő,hiszen meddőséget is okozhat. Mindössze annyit mondott h felírja nekem a Cypromix-et és 3 hónap múlva menjek vissza.A kérdésem az lenne h ez egy magas hormontartalmú gyógyszer? mivel nem szeretnék elhízni,sosem akartam magas hormontartalmú gyógyszert szedni,mert azok egyébként is károsabbak a szervezetre,de ilyen esetben mit tehetnék? Nem szeretném bombázni a szervezetem hormonokkal,főleg ha kiderül,h nem is PCOS okozza. Illetve még érdekelne az is,hogy mivel ez egy erős gyógyszer magas hormontartalommal,szedhetem-e egyáltalán,mivel Gilbert-kórom is van? Nem lenne esetleg körültekintőbb megoldás az,ha endokrinológussal is kivizsgáltatnám magam a hormonszintek terén? Előre is köszönöm a választ! A.

        Dr. Herman Tünde válasza a pco témában

        A tünetei alapján valószínű a PCO- syndroma és erre a legjobb megoldás, a petesejtek megőrzése érdekében a Cypromix szedése, bízzon orvosában és három hónap múlva jelentkezzen kontrollon.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 18:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: