• Megfelelő a combcsont hossza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezek az adataim. Az orvos azt mondta, hogy rövid a combcsont. 34.hét, bpd: 86 femur: 58 Be kell ezzel feküdni a korházba? Mi az ideális hossz? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Deli Tamás válasza a magzati növekedés témában

        Tisztelt Kérdező! A BPD tökéletes, a femur valóban a 34. hét 5 percentilis értékénél kisebb. Ennek a jelentőségét akkor lehet megítélni, ha a combcsont növekedési ütemét követjük (korábbi ultrahangok), illetve a többi hosszú csöves csont (felkarcsont, alkar- és lábszárcsontok) hosszát is tudjuk. Az összes adat, méret, magzatvíz mennyiség stb. ismeretében döntött orvosa, hogy kórházi felvételét javasolja-e, ha az egyetlen eltérés a jelen ultrahang rövidebb femurja, valószínűleg nem tartották indokoltnak felvételét, mert ez önmagában feltehetően nem jelent különösebb problémát. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 16:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: