• Menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A menstruáció előre hozataláról avagy eltolásáról szeretnék kérdezni. Angliába megyek szeptember 2,.-án és pont aznap kell megjönnie.ez elég kellemetlen,mert iszonyatosan rosszul viselem az első napokat,véget nem érő fájdalmaim vannak, hőhullámok ,fejfájás gerincfájdalmak.... nem szedek fogamzásgátlót, tehát ezt a módszert nem tudnám alkalmazni.. egy erdőbe megyek kirándulni, nyugat Londonba, ahol sátrazni fogok ez még inkább ront a helyzetemen. olvastam az orgametrilről, de nem szívesen szedek be ilyen erős gyógyszert. Mit tud ajánlani, mi a véleménye a népi módszerekről, és az aviva intim tornáról? köszönettel. c.

        Dr. Deli Tamás válasza a menstruáció eltolása témában

        Tisztelt Kérdező! A témával kapcsolatos népi módszereket és intim torna lehetőségeket nem ismerem, de meg lennék lepve, ha egy hormonális folyamatot például intim tornával lehetne befolyásolni. A menstruáció eltolása a ciklus második felében indított gesztagén készítménnyel (pl. Norcolut, Provera stb.) lehetséges ezek folyamatos szedésével, de mivel ezek úgyis vényköteles gyógyszerek és ezért mindenképpemn fel kell keresnie nőgyógyászát, javaslom, vele beszélje meg pontosan mikor, mennyit, miből szedjen, mekkora az áttöréses vérzés kockázata, mennyivel lehet eltolni így a mensest stb. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 14., 00:39; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 16:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: