• nőgyógfyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr az én kérdésem az lenne hogy 31 hetes terhes vagyok voltam uh vizsgálaton és azt mondták hogy a baba akkora amekkorának kell lenni de súlyra kicsi mit tegyek hisz szedem az elevitet meg a Béres magnézium B6-ot és mégsem ugy hízik ahogy kéne!BPD:81mm volt THQ:76mmez mit jelent?válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhessség témában

        Tisztelt Kérdező! Nem nagyon tudom értelmezni, amit Önnek mondtak, mert egy magzat vagy megfelelő méretű (csontos paraméterek és becsült súly is), vagy nem. A BPD a koponyaátmérő, a THQ a mellkasátmérő, a leírt méretek megfelelőek. Egy dolgot tud tenni az ember a még jobb növekedésért (bár a leírt méretek alapján ez Önnek nem feltétlen szükséges): kicsit több pihenés (javul a baba vérellátátása), ha dohányzik, ne tegye. A magzatvíz mennyisége nem volt kevesebb az ultrahangon? Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 12., 19:06; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával, Ureaplasma fertőzést állapítottak meg. Úgy tudom, hogy ez szexuális úton terjed, viszont sem én sem a partnerem nem volt senki mással. Lehetséges, hogy egyéb módon kaptam...
        Tegnap előtt felelőtlenül védekezés nélkül szeretkeztünk barátommal. El is mentünk délután a 72 órás tablettáért, majd miután kiváltottam elmentem mosdóra, és időközben megjött. Ezután este bevettem a tablettát, másnap délutánra...