• Closty

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Feleségem nőgyógyásza 3 havi Clostylbegitet írt fel., amit ő be is szedett.Az orvos semmilyen vizsgálatot nem végzett ez idő alatt.(Előtte magánúton feleségemnél hormonvizsgálatot, nálam spermiumvizsgálatot végeztettünk, melyek eredményeit mindkettőnknél rendben találták.Ott az ultrahangon érett tüszőt is láttak, tehát megnyugodtunk) Szeretnék érdeklődni, hogy három hónap Closty szedés esetén kb. mennyi esélye lehet a teherbe esésnek? Az orvosban, aki a gyógyszert kiírta, őszintén szólva megrengett a bizalmunk, mivel nem tartotta szükségesnek a kontrollt. Azt mondta, menjünk vissza, ha baba van, és megadta a magánrendelője számát...Még nem régen próbálkozunk,de ha a clostyval sem sikerült, akkor valószínű, hogy probléma van, nem? Várjunk még, vagy vizsgáltassuk ki? Mennyire kell aggódnunk? Mindketten 30 felett vagyunk, szeretjük egymást, szóval sürgős.. Válaszát előre is nagyon köszönjük! Tisztelettel: Kiss András

        WEBBeteg Szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kiss András! Nem írta, mennyi ideje próbálkoztak terhességgel, mindenesetre a leírt vizsgálatok egy rendes meddőségi kivizsgálásnak egyáltalán nem felelnek meg, a meddőség számos oka közül csak egy párat zárnak ki. Azonban egészséges párok esetén is csak 85% az esélye egy év alatt a teherbe esésnek, 15% esetében semmi gond, csak még nem volt szerencse (és ezen az sem változtat, hogy valaki úgy tervezi, hogy na most már itt az idő, a következő párhónapban pont passzolna a tervekhez egy terhesség). Mindenesetre a meddőségi kivizsgálást elkezdeni akkor indokolt, ha 1 év rendszeres, megfelelően időzített (ovuláció körüli) házasélet ellenére sem jön létre terhesség. Azt egyébként nem tudom, hogy a Clostilbegytet miért kapták, hiszen leírása alapján peteérés a feleségénél volt, márpedig ez a gyógyszer a peteérés serkentését (ovulációindukciót) szolgálja. Így szerintem nem biztos, hogy többre jutottak vele, mint nélküle. Üdvözlettel,


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 21:40; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: