• Mi lehet a problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! 1 éve nem volt szexuális viszonyom, és amikor az új párommal próbáltuk meg aktus közben égő fájdalmat éreztem ezért nem is folytattuk. Előtte is 1-2 hónappal már volt enyhe folyásom, de ez után megerősödött és viszketett is, ezért elmentem nőgyógyászhoz.(kb. 5héttel ezelőtt) Írt fel Suplin-t és valami hüvelykúpot (sajnos elfelejtettem a nevét) amitől enyhültek a tünetek. Mikor visszamentem az orvoshoz a következő alkalommal már csak ecsetesen kezelt le és mondta, hogy mennyek vissza 1 hét múlva. Azalatt az 1 hét alatt visszajöttek a tüneteim. Visszamentem és mondta, hogy biztos a partnerem fertőzött vissza, de ez alatt nem éltünk nemi életet! Ekkor írta fel a Klion D 100-at. Mondta, hogy ennek már segítenie kell, hetet használjak fel. Ettől a hüvelytablettától véres váladékom volt, de a doki mondta, hogy ez csak egy mellékhatás, majd nem csinált semmit, csak haza küldött. A kezelés után a párommal újra megpróbáltunk közösülni, de ekkor feldagadt a csiklóm és bepirosodott. Vizeléskor égő fájásom volt és a hasam is begörcsölt majd újra megjött, pedig 10 nappal ezelőtt volt meg a menzeszem! Ezért nem mentem vissza a nőgyógyászhoz, de nagyon zavar, hogy nem tudom, mi lehet a problémám! És arra is kíváncsi lennék, hogy honnan kaphattam ezt el és miért jön vissza? Köszönettel: Kriszta

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kriszta! Könnyen lehet, hogy két független problémáról van szó, melyek közül a hüvelyfolyás és ezzel együtt járó gyulladás okozta fájdalmas közösülés a kisebb gond (bár nyilván ez Önt meglehetősen zavarja). Ennek kezelése gomba ellenes szer lehet szájon át, akár a partnerének is, illetve lokális kezelés gomba ellen, majd a normál hüvelyflóra helyreállítása (pl. Fluconer, Lomexin, Gynoflor, ha ezekre nincs allergia, ezek egy része vényköteles, tehát már csak ezek miatt is érdemes felkeresni nőgyógyászát). Persze lehet, hogy inkább a Trichomonas nevű kórokozó a bűnös, de ezt is csak vizsgálat során leheteldönteni, ekkor más a kezelés. Az alhasi görcs és rendellenes vérzés lehet egy a hüvelygyulladástól független dolog, emiatt viszont mindenképpen keresse fel nőgyógyászát, mert számos, potenciálisan komoly betegséget ki kell zárni, mint pl. méhen kívüli terhesség, vetélés, elkésett vetélés, petefészekciszta stb. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 08., 14:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: