• Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        43éves vagyok.A menstruációm rendben volt eddig. Pár hónapja volt egy cistám a jobb o. petefészekbe, ez szétdurrant és eltünt. Legutóbbi menstruációm Júli 16-án kezdődött, de előtte 4 napig barnás folyás volt. A menstruáció alatt fájdalmas görcseim voltak az alhas tájékán. júli 22-én voltam a nőgyógyásznál aki ultrahanggal egy 3 cm átmérőjű cistát talált és gyulladást. Erre kaptam gyógyszert. a cista valószínüleg még meg van, mert sokszor fáj a derekam. Viszont júli 23-tól mellfeszülést érzek, olyat amilyen a menstruáció kezdeti idejében szokott. Jűli 24-én a kislányom a strandon a víz alatt véletlenül megrúgta a jobb mellemet, akkor csak kellemetlen érzés volt. Nincs látható nyoma azóta sem.Júli 24-én este fürdéskor a jobb mell mosása közben egy ponton éles fájdalmat érreztem gyenge nyomás hatására. Ez azóta is van azon a ponton, bár csökkent a fájdalom. Itthoni mellviszgálat során nem érzek csomót azon a ponton. Azóta is sokszor érzem mindkét mellemben a mellfeszülést. Váladékozás nincs. Az orvosom elutazott, így nem tudtam visszamenni hozzá. Kértem időpontot mammográfiára, de szeretném addíg is tudni,hogy ez komolyabb betegségre utal, vagy a mellben is cista lehet, mint a petefészekben?

        Dr. Deli Tamás válasza a mellfeszülés témában

        Tisztelt Kérdező! Ha valakit mellbe rúgnak, annak fájhat a melle. Ettől (és a petefészekcisztától is) függetlenül persze lehet ciszta, daganat valakinek a mellében, illetve a sérülés miatt gyulladás vagy bevérzés. A legnagyobb esélye annak van, hogy rövid idő alatt elmúlnak a panaszok, de egy vizsgálat ettől függetlenül indokolt lehet. Ez esetben egyébként a mell tapintásos vizsgálata és egy ultrahang talán informatívabb, mint a mammográfia, de a beutalót adó kolléga biztos alaposan átgondoltan választotta az utóbbi vizsgáló módszert. A kétoldali mellfeszülést a petefészekciszta ösztrogéntermelése magyarázhatja, emiatt ne aggódjon. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 29., 10:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: