• Utrogestan hüvelykapszula terhesség idején

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 12+4 hetes terhes vagyok, lombik programmal sikerült elsőre (18 petesejt érett meg), két embrió közül mindkettő megmaradt szerencsére. A 12. hétig 3*3 Utrogestant használtam, majd csökkentettem 4 nap alatt: 3*2; 3*1; 2*1; 1*1 . Ma egy kisebb alhasi "fájdalmat" érzek, pontosabban csak olyan jósló jellegű érzés, mint mielőtt megjön, de valóban enyhén. Nagyon aggódom, hogy elhagyjam-e holnaptól. Másik problémám, hogy május közepén volt a beültetésem, majd június 18-án egyszeri, erősebb, fájdalommentes, piros vérzésem volt, ami nyomban el is múlt, én csak arra ébredtem... Uh semmit sem látott. Július 19-én szintén megismétlődött, bent is tartottak 5 napot, de senki semmit sem talált.... "menstruálok" ? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a utrogestan témában

        Tisztelt Kérdező! Az Utrogestant a 12. hét után mindenképp célszerű leépíteni, addigra a lepény átveszi a megfelelő hormontermelést. Ha görcsöl vagy ismét vérzés jelentkezik, feltétlen jelentkezzen nőgyógyászánál egyesetlegesen kezdődő vetélés megelőzése céljából. A koraterhességi vérzés, pecsételés nem menstruácó, mindenképpen orvosi vizsgálatot igényel egy esetleges nem megindult vagy éppen fenyegető vetélés kizárására, viszont a 2. trimesztertől az ilyen jellegű problémák jóval kisebb eséllyel fordulnak elő. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 26., 17:55; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: