• Tévedhet a terhességi teszt vagy esetleg valamilyen betegségem lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Dr. Nő! A tanácsát ill. véleményét szeretném kérni a tüneteimmel kapcsolatban.Márc. elején abbahagytam a fogamzásgátló szedését mert babát szeretnénk.De egyenlőre nem "próbálkozunk" csak ugy vagyunk vele ha összejön akkor boldogan várjuk.A problémám az hogy amióta nem szedem a Harmonettet 1-2héttel elcsúszott a menzeszem és ebben a hónapban is több mint 2héttel aztán megjött,ami 7 napig tartott és az 1-2napban erős volt.De már a menzesz előtti napokban elkezdtem napi szinten szédülni és émelyegni,1szer volt erősebb hányingerem de nem tudtam hányni,azóta is csak büfögnöm kell hányás helyett.Ezek már 3hete tartanak.Ezenkivül nagyon fáradékony lettem és haspuffadásom is van bár pár napja csak este,de kerekebbnek és keményebbnek érzem az alhasamat mint normális esetben.A menzesz előtt a tünetek miatt elkezdtem gyanakodni mi van ha terhes vagyok és csináltam 1 tesztet ami negativ lett de este csináltam.Aztán menzesz után 2nappal is csináltam 2.tesztet reggel mivel nem múltak el a tünetek,de ez is negativ lett.Már arra is gondoltam hogy az időjárás miatt vannak ilyen tüneteim mert 36fok volt sokáig de most 3napja esik ,16fok van és ugyanúgy érzem magam csak kicsit enyhébbek néha a tünetek.A hányinger esténként erősebb mint napközben.Jövőhéten felakarok keresni egy dokit mivel én Németo.ban élek és eddig mindig otthon mentem orvoshoz,de mindenképp érdekelne a véleménye.Azt szeretném megtudni hogy 2 neg.teszt és menzesz után is lehetséges hogy terhes vagyok vagy esetleg vmilyen betegségem lehet.Nem tudom hogy számit-e de az anyukám a hugom mellett sokáig menstruált és nem is vették észre egy ideig hogy terhes bár ez elég régen volt.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Hölgyem! A tesztek nagyon megbízhatóak már koraterhességben is, ezzel szemben a vérzés nem, ahogy anyukájánál is látható volt, illetve a terhesség testi tünetei (hányinger, mellfeszülés, stb.) sem egyértelműek. A tesztek a fogamzás után kb. 4-5 nappal a várt menses után mutatják ki a terhességet. Ha 2 teszt is negatív, akkor az egyértelmű, a panaszokat okozhatja emésztési zavar, hormonális ok, vírusfertőzés, stb. is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 25., 01:26; Megválaszolva: 2010. július 27., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: