• Szeméremajak fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! Hónapok óta nagyon kellemetlen problémával kűzdök.Képtelen vagyok sexuálisan együtt lenni a párommal,mivel már maga az izgalmi állapot is fájdalmas.A nagyobb szeméremajkakban érzem a fájdalmat,amely feszitő érzés.Olyan mintha túl sok vér tódulna oda,ezzel képtelenné téve az aktust.Mindemellé természetesen maga a behatolás is fájdalmas,mintha hirtelen nagyon szűkké váltam volna. Megemliteném,hogy 3 éve tampont használok,de az elmúlt fél évben ez is gondot jelent.A menstruációs fájdalmak is erősebbek lettek,sokszor elképesztő erősen szúr a medencémtől a végbelemig mindenhol.Mindemellé mintha a csiklóm tájékán,vagy hugycső részénél(nem tudom pontosan,mert igazából mindenem fáj mostmár),folyamatos kellemetlen érzés uralkodik.Voltam urulógusnál,4x néztek vizeletet,de csak negativ lelteket kaptam. Ez már 5 hónapja húzódik igy,az egyik orvos küld a másikhoz(urulógus-nőgyógyász) Nagyon kétségbe vagyok esve,mert még csak 19 éves vagyok és máris tönkremegy a kapcsolatom mert sexuálisan nem tudok együtt lenni a barátommal már 5 hónapja.

        Dr. Deli Tamás válasza a szeméremajkak fájdalma témában

        Tisztelt Kérdező! Ha testi okokat keresünk, hüvely- vagy szeméremtest-gyulladás (gombás, bakteriális, parazita okozta), hüvelyszárazság (pl. alacsony ösztrogéntartalmú fogamzásgátló), valamilyen nemi szervi sérülés miatti fájdalom, esetleg egyéb szexuálisan átvihető kórokozó (Chlamydia, Ureaplasma stb.) okozta gyulladás vagy kismedencei összenövés okozhatja a panaszokat. A megfelelő okot feltárva tehetők lépések a kezelésre (a kórokozó elpusztítása, fogamzásgátló-váltás, ösztrogéntartalmú krém, síkosító használata stb.). Ha esetleg volt kellemetlen tapasztalat együttlétnél, vagy épp ellenkezőleg, ha még sosem volt együttlét, pszihés gátja is lehet a harmonikus közösülésnek - a partnerrel való őszinte beszélgetés, a megfelelő előjáték, szükség esetén pszichoterápia vagy szexuálterápia segíthet. Nyilván a fenti számos ok közül a nőgyógyász segítségével, kivizsgálásával kell a megfelelőt megtalálni és kezelni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 23., 12:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: