• Van-e más lehetőség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003- ban szültem, akkor kivették a méhemet, 2007-ben a bal petefészkemet , most pedig találtak valamit, laparoszkópiásan felnyitottak és megállapították, hogy egy diónyi nagyságú valami van közvetlen a jobb petefészkemhez nőve, ezért ez nem nőgyógyászati probléma és mivel senki nem tudja mi az a valami, ezért megint fel kellene sebészetileg nyitni. A kérdésem az lenne, hogy ki lehetne-e deríteni valahogyan, hogy mi lehet ott, vagy tényleg csak úgy lehet kideríteni, ha még egyszer felvágják a hasamat? Kérem, ha van valami ötletük segítsenek!

        Dr. Boros Miklós válasza a kismedencei eltérés témában

        Tisztelt Kérdező! Képalkotó vizsgálattal nem lehet jobb és több információt szerezni, mint laparoszkópia során. Amennyiben nem történt szövettani mintavétel a műtét során nem tűnik elkerülhetőnek az újabb műtét. Jobb oldali elváltozás esetén majdnem mindig a petefészekből indul ki. Konzultáljon egy nagy centrum nőgyógyászával és sebészével. Kismedencei ultrahang ismétlése indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 22., 14:43; Megválaszolva: 2010. július 23., 17:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: