• Menses

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő/Úr ! A problémám az, hogy 4 hónapja nincs mensesem.Tavaly november óta rendszertelen. Márciusban kétszer volt egy kis sötét barnás folyásom, mely két napig tartott és erősen görcsöltem. Rendszeresen járok nőgyógyászhoz, mert tavaly áprilisban P3 - as lett a rákszűrésem és a 66 ,58 - as humán papilóma vírus tenyészett ki. Azóta folyamatosan P2 a rákszűréseredményem. Novemberben kaptam Depo Provera injekciót a mensesem rendezésére, majd mivel nem rendeződött, így Norcolutot írtak fel, de azzal sem jött meg. Tulajdonképpen január óta kínlódom ezzel. Most ismét Norcolutot kaptam és azt mondta az orvos, igyak cickafark teát, majd az rendezi a mensesem. Most 2 napig nem nagy mennyiségű, de fekete színű darabos váladék ürült, majd 2 napra rá rosszul lettem.Erős hasi fájdalmam volt és remegtem. Kaptam görcsoldó injekciót. Azóta is erős hasi fájdalmam van. Nem tudom, hogy összefüggésben lehet - e, de amióta nincs mensesem, gyakran ingadozik a vércukrom is. Hüvelyultrahang készült 1 hónapja, az negatív lett. Már tanácstalan vagyok. Várom mihamarabbi válaszát, melyet előre is köszönök.

        WEBBeteg szakértő válasza a mensturáció, menstruáció kimaradása témában

        Tisztelt Kérdező! Az amenorrhoea (vérzéskimaradás) okának kiderítésére szükséges hormonvizsgálat (női, férfi hormonok, prolaktin, pajzsmirigyhormon, esetleg mellékvesehormonok), terhességi teszt, esetleg histeroscopia (méhtükrözés). Számos hormonbetegség, policisztás ovárium betegség, méhűri vagy méhszáj összetapadások stb. okozhatják a vérzés kimaradását, ezeket kell szisztematikusan végigkeresni orvosával. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 21., 13:03; Megválaszolva: 2010. július 24., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: