• fogamzásgátlás havi 1x

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! Interneten és újságokból szereztem tudomást arról a fogamzásgátlóról amit havonta 1x kell bevenni mégis teljesen megbízható és alacsony hormontartalmú. Ez újkelet dolog? Mennyire megbízható? Én a Yasminelle-t szedem kb. fél éve , eddig semmi gondom nem volt vele, de gondolkoztam hogy váltanék erre a havi 1x-re. Tanácsát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a Nuvaring gyűrű témában

        Tisztelt Kérdező! Nuvaring hüvelygyűrűnek hívják, 3 hétre kell a hüvelybe helyezni, folyamatos a hormonfelsztabadulás belőle. 3 hét után kell levenni, az egy hét szünet alatt jön meg a vérzés, majd újabb 3 hét stb. A fogamzásgátló tablettákéval megegyező hatékonyságú. Előnye, hogy kevésbé felejtődik el a bevétele, és a hasmenés/hányás sem csökkenti a hatását. Szex közben nem zavaró, de szükség esetén 3 órára kivehető a hatás csökkenése nélkül. A fogamzásgátló tablettáknál valamivel drágább, 3 havi adag legjobb tudomásom szerint valamivel 9e Ft alatti. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 21., 10:40; Megválaszolva: 2010. július 24., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: