• ICSI és túlstimuláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó Orvosok! Talán tudnának segíteni, tanácsot adni nekem. Mesterséges megtermékenyítéssel lettem terhes, épp tegnap kaptam a hírt a kórházból, hogy a vérvétel szerint sikerült a beavatkozás. 2010. július 05-én volt a punkció, 10-én pedig a beültetés. 2010. július 16-a, azaz péntek óta feszül a hasam, fel is vagyok "puffadva". A kórházban is voltam, azt mondták, enyhén túl lettem stimulálva, egy kis víz van a hasamban, de a vérem nincs besürüsödve, tehát nem áll fenn trombózis veszélye. A hasi feszülés, ill. "puffadás" viszont igen kellemetlen számomra, föleg az esti órákban, illetve éjjel (nem is tudok aludni, többször felébredek), így szeretnék valamit tenni ellene. Önöktöl szeretném kérdezni, hogy tudnának-e ajánlani valamit, például természetgyógyászati szert, vagy akupunktúrát, ami segíthetne a problémámon. Válaszukat elöre is köszönöm! Tisztelettel és üdvözlettel: Laura

        Dr. Deli Tamás válasza a túlstimuláció témában

        Tisztelt Kérdező! Természetgyógyászati szert vagy akupunktúrát ajánlani nem tudok, nem is szeeretnék. Viszont az Önnél fennálló OHSS (túlstimuláció) potenciálisan igen súlyos betegség lehet, így mindenképpen szigorúan tartsa be az orvosa által javasoltakat és menjen a kontrollra, amire visszarendelték. Az ödámák és ascites (hasvíz) képződését a fokozott fehérjebevitellel csökkentheti, egyen rengeteg tejet, sajtot, joghurtot stb. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 21., 10:30; Megválaszolva: 2010. július 24., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: