• Ectópium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktornő! 2008.01.09-én petefészek cystákat állapítottak meg nálam.Azóta kaptam fogamzásgátlót, amit szedtem is rendszeresen, de már több,mint egy éve nem szedem, mert a panaszaim nem múltak és nem javult az állapotom.Rendszeresen jártam nőgyógyászati vizsgálatokra,szinte minden hónapban,mert annyira elviselhetetlen görcseim voltak.Többször ügyeleti orvost kellett hívni,aki Nospa-Algopyrin injekciók adott, az elmulasztotta a fájdalmaimat.2009.11.04-én nagyon erős menstruációs vérzésem jelentkezett,és e mellett a tampon használat is nehéz volt, ugyan is észleltem,hogy egy bizonyos ponton megakad és nagy fájdalmat okoz.Még aznap este beszállítottak a mentők az ügyeletes nőgyógyászatra,ahol azt mondták, hogy mind a két petefészkem cystás és méh heveny gyulladást állapítottak meg.Aztán 2010.01.20-án elmentem ismét egy ellenőrzésre,a papíromra pedig az került, hogy a zónában ectópium.Utána olvastam ennek és kicsit megrémített, de a cytológiai eredményem P 2-es lett,ami megnyugtatott.2010.07.13-án menstruáltam,és ismét nehézséget okozott a tampon használat.Miután elmúlt, együtt voltam a barátommal és a szexuális együttlét is nehézséget okozott, ugyanis éreztem,hogy valamibe megakad, és ezt ő is észre vette,és abba is hagytuk hiszen nagy fájdalmat éreztem.Az alhasam egyre gyakrabban fáj, de még mindig senki nem magyarázta el nekem érthetően,hogy mit is jelenthet az ectópium és mik lehetnek a következményei,minden csak arról ír,hogy vagy meggyógyul magától vagy műtik.,és nem kaptam magyarázatot arra sem,hogy mi lehet az amiben megakad és miért fáj ennyire.Szeretném kikérni az Ön véleményét is. Előre is köszönöm:

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Az ectopium azt jelenti, a méhnyak nyakcsatornájának hengerhámja kiterjed a méhszáj területének laphámjára, ami önmagában nem kóros, és megnyugtató a cytológia eredménye is. Menses alkalmával és ezt követően is észlelhető, hogy a méh kissé lesüllyed és valószínűleg magát a méhszájat érezte. A petefészek cystáit nyomon kell követni Uh segítségével, így mindenképpen keressen fel nőgyógyászt.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. július 20., 20:46; Megválaszolva: 2010. július 23., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: