• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! 4 héttel ezelött elkezdett a fejem fájni! Tarkóm felett fájt a fejem bal oldat, illetve a bal fülem mögött, a fejtetőm felé! Többször csak egy ponton!beszedtem rá fejfájás csillapítókat, pl: algoflex forte, béres trinell, de egyik sem használt! Három nap után elmentem a háziorvosomhoz, de ő nem tudta hogy mitől lehet, felírt panalgorin gyógyszert! de az sem használt! Majd voltaren krémmel kezdtem kenegetni a tarkóm felett, mert már ú alakban éreztem hogy enyhén fáj! Ilyenkor éreztem azt is, hogy szúrnak az ujjaim! 3 nap múlva elmúlott, miután kenegettem a fejem! Egy hétig minden rendben volt, majd megint előjött! Ekkor nem szúrtak az ujjaim, hanem megint a tarkómnál éreztem bal oldalt, mintha bizseregne! Néha ú alakban a fülemig! Gyógyszert már nem szedtem be, mert nem használtak! Kenegettem megint, majd azt éreztem , hogy lement a vállamba a fájás! Utána elmúlott 3 napra, majd megint éreztem kicsit, hogy a fülem felett fáj egy kicsit hátul a fejem! Első alkalommal amikor fájt, arra gondoltam hogy a légkondi miatt lehet, mert az irodában akkor használtuk, nem ment rám, csak lehet hűvösebb volt az idő! Lehet ez attól? Vagy mit kellene tennem? Ilyenkor az embernek minden megfordul a fejében, hogy lehet hogy daganat! Válaszát előre is köszönöm! Vagy ha ez nem olyan súlyos betegség, akkor ez többször elő fog fordulni? Üdvözlettel: Krisztina

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Krisztina! Panaszait valószínűleg a nyaki gerinc melletti izomzat görcse, merevsége okozza, erre utal a kézzsibbadás is. Gyógytorna, nyaki gerinc masszázs javasolt, emellett nem szteroid tartalmú fájdalomcsillapító és izomlazító szedése. Kérje kezelőorvosa segítségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. július 20., 14:47; Megválaszolva: 2010. július 22., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: