• méhlepény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! 25 hetes kismama vagyok a lepényem eléri a méhszájat. Az orvosom eltiltott a házasélettől és minden nemű házimunkától.Kérdésem az lenne,hogy a petting,az orális sex tiltott-e?Az orgazmus beindíthatja-e a szülést,vagy a házasélet minden formáját kerülni kell? Továbbá szeretném tudni,hogy muszály a nap 24órájában feküdni?Arra gondolok,hogy feltett lábakkal(a lábam egy magasságban van a fenekemmel,és szinte fekszek a székben)szabad-e a számítógép előtt ülnöm? Segítségét köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a méhlepény, terhesség témában

        Tisztelt Kismama! Az orgazmus általában nem elegendő a szülés beindításához, főleg nem indít el vetélést a terhesség középidejében. Az Ön helyzete a lepény rendellenes elhelyezkedése miatt speciális - ha orgazmus után esetleg vérzést tapasztalna (ami nem valószínű), inkább oralis szex se legyen. Folyamatosan feküdni valószínűleg szükségtelen, de ha a méhszáj már valamennyire megnyílt, illetve ha már jelentkezett vérzés a terhesség alatt, még akár arra is szükség lehet, ha orvosa ezt javasolta. Ha viszont ilyen szigorú ágynyugalmat rendeltek, gondoskodni kell a trombózismegelőzésről, akár heparinkészítménnyel is. Ha bármikor vérzést észlel, azonnal forduljon szülészhez. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 20., 14:23; Megválaszolva: 2010. július 24., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: