• Vérfertőzés gyanúja!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Kívánok! Szeretnék érdeklődni mert nagyon megijedtem a napokban! A problémám illetve az ijedségem oka az hogy a napokban menstruáció közben tampon használatával mentem közös fürdőbe. (Balatonba) Mikor hazaérkeztünk láttam hogy a tampon nagyon vizes volt, félek hogy mivel esetleg felmehetett a koszos víz....stb. Félek hogy vérfertőzést kaphatok! A kérdésem az lenne hogy így kaphatok vérfertőzést? Fennállhat a veszélye? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! Nem tudom, egészen pontosan mire gondol. A vérfertőzés: "(incestus), felmenő és lemenő ágbeli rokonok közötti nemi közösülés által elkövetett bűntett, amely a felmenő ágbeli rokonon öt évig terjedő fegyházzal, a lemenő ágbelin pedig két évig terjedhető fogházzal büntetendő." Ilyesmit a vizes tampon biztosan nem okozott. Ha a laikusok által "vérmérgezés"-nek nevezett állapotra (szepszis) gondol, azt sem kapott ilyen módon. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 17., 10:56; Megválaszolva: 2010. július 24., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: