• Elrákosodhat a méhszájseb, ha nem kezelik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 2 kérdésem lenne.Az egyik az,hogy a méhszájseb elrákosodhat,ha nem kezelik? És már vagy másfél hete megvan a menstruációm és még mindig erős a vérzés,ez mitől lehet?Befolyásolja a méhszájseb??? Köszönöm előre is a válaszát!!! Üdv

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Kérdező! A "méhszájseb" nem pontos orvosi fogalom, a méhnyak egészen különböző elváltozásaira (cytologiai atypia, régi méhszájrepedés, cervicalisatio-transformatios zóna stb.) szokták használni a betegek. Attól függően, hogy az Ön esetében pontosan miről van szó, a válasz lehet igen, vagyis lehet szó rákmegelőző állapotról. Az elhúzódó mensesnek számos oka lehet, pl. petefészekciszta, vetélés, méhnyálkahártya-túlburjánzás (hyperplasia), myoma stb., ezért mindenképpen érdemes felkeresnie nőgyógyászát. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 17., 10:14; Megválaszolva: 2010. július 24., 07:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: