• Menstruáció előrehozatala

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! A menstruációm rendszeresnek mondható, viszont az utolsó alkalommal késett 5 napot. Nagy valószínűséggel az annak tudható be, hogy vizsgaidőszakom volt és a munkahelyemen is nagy volt az elvárás. Úgyhogy elég nagy volt anno a stressz. Az a problémám, hogyha időben megjött volna akkor a következő menstruációm is pont a nyaralásunk előtt múlt volna el. Így viszont épp azon a héten fog megkezdődni. Olvastam, hogy van arra lehetőség, hogy előre hozzuk vagy késleltessük a menstruációt. Fel is hívtam a nőgyógyászomat, és jövő hétre kaptam is időpontot. Szeretnék azonban addig is érdeklődni. július 30-án indulunk nyaralni, mikor kell beszednem a gyógyszert, hogy addigra elmúljon? Ha jövő hét csütörtökön ( július 22-én) iratom fel, akkor még időben vagyok? Mekkora a valószínűsége, hogy tényleg előbb megjön a menstruációm? Köszönöm válaszát Noa

        Dr. Deli Tamás válasza a menstruáció késleltetése témában

        Kedves Noa! A mensest inkább késleltetni lehet a ciklus második felében szedett, pl. 28 napos ciklus esetén a 16-18. naptól elindított gesztagén gyógyszerrel (pl. Norcolut, Provera stb.). A szedés alatt nem jön meg a vérzés (bár áttöréses pecsételés előfordulhat, ha túl hosszan halasztja a mensest), a kívánt halasztás után pedig a gyógyszer elhagyásakor jelentkezik a menses (megvonásos vérzés). Ezek receptköteles gyógyszerek, a dózis a gyógyszer típusától függ, úgyhogy mindenképpen keresse fel orvosát és vele egyeztessen. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 16., 10:37; Megválaszolva: 2010. július 23., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: