• Peteérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Kérdésem az lenne, hogy a peteérés tekintetében mennyire megbízható a hőmérsékleti görbe által jelzett kép? Előfordulhat-e olyan, hogy a hőmérsékleti görbe által mutatott naptól eltérően van peteérés? Miért van az, hogy tojásfehérje szerű nyákot nem a hőgörbe által jelzett időpontban, hanem, sokkal korábban (kb. 10-12 nappal előtte) észlelek? Ennek a tojásfehérjés állapotnak mennyi ideig kell tartania? Ha minden másnap élünk nemi életet, akkor mekkora esélye van, hogy bekövetkezik a fogamzás? Mikor kell gyanakodni arra, hogy a petevezeték esetlegesen el van záródva? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés, hőmérőzés témában

        Kedves Kérdező! A hőmérsékleti görbe megbízhatósága 60% körül van. Természetesen igen, éppen a fentiek miatt. Egészséges pár esetében 3 hónap próbálkozást követően a terhesség esélye kb. 90%. Petevezeték elzáródásra akkor kell gyanakodni, ha mindkét fél eredménye negatív egy meddőségi kivizsgálás során, és az időzített együttlétek ellenére sem következik be terhesség. Meddőségi kivizsgálást egy év sikertelen próbálkozást követően kell elkezdeni. A "tojásfehérjés" állapotnak 2-3 napig kell max. tartani.



        Kérdés: 2010. július 15., 14:52; Megválaszolva: 2010. július 27., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: