• RA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/doktornő! Reumatoid arthritisem van 20 éves koromtól.Mivel babát szeretnék, az orvos Diklofenakot írt fel.Ezt szedem több mint egy éve.Most kiderült,hogy gátolja az ovulációt ,így a teherbeesést is. Mit szedhetek ezek után?

        WEBBeteg szakértő válasza a Reumatoid arthritis, gyermekvárás, teherbeesés témában

        Tisztelt Kérdező! A Diclofenac nem feltétlen gátolja az ovulációt, de hogy az Ön esetében ez-e a helyzet, arról érdemes megbizonyosodni nőgyógyásza segítségével (ultrahangos tüszőmérés, LH és progeszteron hormonok vizsgálata, ébredési hőmérséklet). Ettől függetlenül azonban,a Diclofenac tartós szedését érdemes lesz abbahagynia, hogy lehetőleg ne e mellett essen teherbe. Az elhagyás körülményeit, illetve az alternatív gyógyszeres kezelés szükségességét és gyógyszerét mindenképpen immunológusával/belgyógyászával, valamint szülészével is egyeztetni kell. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 12., 22:28; Megválaszolva: 2010. július 16., 05:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: