• Természetes szülés, vagy császármetszés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Én egy 35 hetes kismama vagyok. 2002-ben volt egy jobb oldali pattanó csípő (coxa saltans) műtétem. (Ez az intenzív sportolás által alakult ki nálam, vagy legalábbis akkor jött elő.) A műtét előtt-után elkészített rtg felvételen derült ki, hogy állítólag csípőficammal születtem, amit nem vettek észre. Azt mondják, hogy túl meredek szögben ível a medencém és ahogy beleilleszkedik a combcsontom, ez nem ér össze megfelelően. A gerincemről is készült rtg felvétel. Ott pedig azt állapították meg, hogy valami olyan ér össze, aminek nem kellene. A nőgyógyász orvos ortopéd szakorvosi véleményt kért, hogy szülhetek-e természetes úton, vagy javasolt-e inkább a császármetszés. A véleményét szeretném kikérni ebben a témában. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Gabriella

        Dr. Deli Tamás válasza a természetes szülés, ortopédiai eltérés témában

        Kedves Gabriella! Én csak ugyanezt tudom mondani: ennek az állapotnak a megítélése az Ön állapotának és röntgenfilmjeinek áttanulmányozásával ortopéd szakorvos feladata, on-line nem adható egyértelmű válasz. Ezért mielőbb keressen fel ortopéd szakorvost, sokat ne halogassa, hiszen a szülés nem mindig vár a 40. hétig, a szülőszobán viszont már célszerű, hogy kézben legyen a megfelelő szakorvosi vélemény. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. július 07., 16:28; Megválaszolva: 2010. július 10., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: