• Hemokromatózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Korábban már elküldtem az alábbival azonos tartalmú kérdésemet, ha módjukban áll, kérem szíveskedjenek segíteni válaszukkal! Köszönettel. Kérem, valamilyen formában segítsenek nekem! 5-6 év természetes próbálkozás után, 6 inszemináció és 4 lombik (na meg rengeteg lelki megpróbáltatás) után véletlenül derült fény öröklött hemo....-ra. (természetesen nem a meddőségi központ közbenjárásával) Most kéthetenkénti vérlecsapolással igyekeznek a kritikus ferritin szintet normalizálni, a hematológusom szerint a vérből csökkentett vasszint segíthet abban, hogy a hormonkezelésre jobban reagáljak, mint eddig. A genetikai vizsgálat ugyanis meddőségem valószínűsített okát ebben a betegségben jelölte meg. Rengeteget olvastam a hemokromatózisról, többek között azt is, hogy hormonproblémákat, impotenciát, meddőséget okozhat. Konzultáltam telefonon néhány orvossal, de elképesztő tájékozatlansággal szembesültem. Azért is gondoltam, hogy levélben felkeresem Önöket, hátha tudnak ajánlani olyan szakembert, aki a genetikában, a hematológiában és az infertilitás területén is jártas, hogy felkereshessem őt, vagy javaslatot kapjak bármilyen további -ezzel kapcsolatos- vizsgálatra. Másfél hónapja teljesen húsmentesen táplálkozom, még a vastartalmú zöldségféléket is kerülöm, ferritin szintem a 3 csapolás alatt 661-ről 331-re csökkent. Júniusban vagyok előjegyezve az utolsó lombikra. Úgy gondolom, többet kellene tudnom a két probléma összefüggéséről, hogy felkészültebben vágjak neki, vagy esetleg visszamondjam az anyagilag és lelkileg is embert próbáló beavatkozást. Elnézésüket kérem, ha rossz helyen próbálkoztam kérésemmel, de remélem, tudnak segíteni sürgős problémámon. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a lombik témában

        Tisztelt Kérdező!

        Problémája abban rejlik, hogy ritka, emiatt találkozik azzal a tájékozatlansággal, amit leír. Véleményem szerint a megoldás kulcsa, ha az Ön esetében a gondozást végző haematológus és szülész-nőgyógyász konzultál. Emiatt egy olyan centrumot, akár egyetemi központot érdemes keresni, ahol erre a konzultációra lehetőség van. A haematológus és a nőgyógyász szoros együttműködése a lényeg. A következő lombik időpontjában a haematológus szakorvos véleménye a döntő. További kitartást kívánok.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-06-13 17:44:39; Megválaszolva: 2010. június 13., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: