• PCO, hirsutismus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        19 éves lány vagyok. Pajzsmirigy alulműködésem van (2éve napi egy Letrox 50et szedek rá), emellett hirsutismust is megállapítottak nálam, erre napi 2xfél Flutam 250 tablettát szedek (január óta), és Yasminelle fogamzásgátlót. A tesztoszteronom kicsit magas volt tavaly, most rendebn van. A Flutam előtt 2naponta halyat kellett mosnom, mert annyira bezsírosodott a halyam, most egy héten egyszer mosok halyat, a pattanások is eltűntek. Nem vagyok elhízva, a menstruációm rendszeres bár kisebb kihagyásokkal már 16éves korom óta szedtem fogamzásgátlót (először Diane 35-öt 8hónapig, Gracialt kb fél évig, tavaly augusztus óta Yasminell-t) így nem nagyon emlékszem, hogy a fogamzásgátló szedése előtt milyen volt a menstruációm. A dianet már direkt azért kezdtem el szedni, hátha elmúlnak tőle a szőrök, de semmi változás nem volt. Lehetek PCO-s? Lehet a PCO miatt a hirsutismus? Egyszerű nőgyógyászati vizsgálaton már voltam és rákszűrésen is, de ultrahangon nem. Érdemes elmenni? Mitől lehet a hirsutismus, genetika, vagy esetleg a pajzsmirigy vagy....??köszönettel:zsé

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO, hirsutismus témában

        Kedves Zsé!

        Igen, lehet PCOS-e, emiatt lehet hirsutismus, érdemes nőgyógyászati ultrahangot csinálni, bár ez a kezelést nem befolyásolja, még hasznosabb talán egy terheléses vércukorvizsgálatot végezni.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-14 00:06:43; Megválaszolva: 2010. június 14., 00:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: