• Retenciós ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

        36 éves vékony pcos, inzulinrezisztens vagyok. Gyermeket szeretnénk. Az utolsó vérzésem januárban volt. Közel 5 hónapig Meforalt szedtem, majd 5 hete endokrinológus javaslatára Avandametre váltottam és diétázom. A jobb petefészkem környéke nagyon sokat fáj, nőgyógyászom szerint a megnövekedett petefészek miatt. Két hete ez a fájdalom fokozódott, szerencsére egy 21mm-es tüsző hatására. Ekkor a hasfájásom varázsütésre elmúlt, megnyugodtam annak örülve, hogy elmozdulás van az állapotomban. Sajnos a múlt heti ellenőrző ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy a tüsző nem tudott megrepedni, 36x28mm-es cisztává fejlődött. A diagnózissal együtt ismét felerősödött a feszítő hasfájásom, majd hétfőn menstruálni kezdtem.

        Szeretném megkérdezni, hogy a meg nem repedt tüszőből kialakult ciszta a eltűnik-e a vérzéssel együtt, vagy pár nap múlva érdemes kontrollra jelentkeznem. Elképzelhető-e, hogy nem esik össze, roppan szét, hanem megmarad és gondot okozhat? Mi a véleménye arról, hogy a petefészek fájdalmamat fokozza a feszültségem, hogy pszichésen rá is erősítek?

        Válaszát tisztelettel köszönöm!

        N.

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Kérdező! Nem törvényszerü,hogy a mensessel a cysta megreped,bár az esetek nagy részében van összefüggés a kettő között(a cysta megrepedése után jön meg a menses).Akinek nagy a cystaképződési hajlama,azoknak folyamatos nőgyógy.ellenőrzésre kell járnia.Valóban nem szerencsés,ha a cysta fő helyet foglal el az életében.



        Kérdés: 2010-06-10 09:34:39; Megválaszolva: 2010. június 10., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: