• Méhen kivuli terhesseg...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktor Ur/Holgy,

        a menstruaciom elmaradt, a terhessegi teszt pozitiv, jelentkeznek a terhesseg jelei. 3-4 hetes lehet. Viszont folyamatos barnas pecsetelo folyasom van, kavezacc-szeru! Nem vagyok egy paranoid alkat, de sok helyen olvastam h ez lehet a mehen kivuli terhesseg jele. 

        A kerdesem az lenne hogy vegyem into jelnek es szaladjak orvoshoz minel elobb, vagy ez lehet normalis esetben is, es beszamolnak mas varandos nok is hasonlorol rendes terhesseg eseten is...???

        A masik kerdesem -ettol fuggetlen - mennyi ido elteltevel erdemes eloszor nogyogyaszhoz fordulni a menzesz elmaradasa utan? ahogy megbizonyosodom rola h valoszinuleg babat varok, vagy esetleg 4 hetnel meg az orvos szamara sem 100%osan megallapithato a terhesseg es varjak kicsit h pontosan meg tudjon erositeni a hitemben.

         

        Koszonettel,

        A

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves A!

        A terhesség során a vérzés mindig kórosnak tekintendő, én javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot a pecsételő vérzés miatt, különösen, ha esetleg alhasi görcsölés is jelentkezne. Ez valóban lehet méhen kívüli terhesség jele, de akár fenyegető, rosszabb esetben kezdődő vagy ún. elmaradt (missed) vetélésé is. A helyzettől függően az orvos pihenést és progeszteronpótlást javasolhat, ami a terhesség megtartásának esélyét javítja. Ha nem lenne panasz, kb. a számított 5-6. terhességi héten érdemes nőgyógyászhoz menni, ekkorra már ultrahanggal is látható az embrió szívműködése. Ha ezt nem látjuk, 10-14 nap múlva ismételt ultrahangot kell végeznünk, tulajdonképpen ez a fő hátránya a túl korai vizsgálatnak.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-09 22:47:25; Megválaszolva: 2010. június 09., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: