• Fogamzásgátló mellkhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/nő!

        11 napja szedem a Dienille tablettát. Azóta több alkalommal a jobb karom minden külső ok nélkül elzsibbad. Lehet-e ez a tabletta mellékhatása? További kérdésem még, hogy kb. mennyi idő után apad el a tejtermelés a tabletta hatására? ( 2 éves babám szoptatását szeretném befejezni saját nőgyógyászati problémáim miatt orvosom javaslatára.)

        Köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        Ritkán okozhat a Dienille ödémát (enyhe vizenyőt), ami az idegek nyomása révén okozhat átmeneti zsibbadást. Ez rövid idő alatt meg kell szűnjön, ha nem, egyéb (neurológiai) okot is kell keresni.

        A tejelválasztást feltehetően pár hét alatt jelentősen csökkenti, de a szoptatás alatt szedése ellenjavallt, ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmébe a betegtájékoztatóban is szereplő bekezdést: "Ha a szoptatás ideje alatt Dienille-t szed, megváltozhat az anyatej összetétele, mennyisége pedig csökkenhet. A készítmény szteroid hatóanyagának és/vagy lebomlási köztes termékeinek kis mennyisége átjuthat az anyatejbe, így hatást gyakorolhat az újszülöttre. Emiatt a Dienille alkalmazása szoptatás alatt ellenjavallt."


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-09 23:14:07; Megválaszolva: 2010. június 09., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: