• ciklus értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Rendszeres 28 napos ciklusaim vannak, hónapok óta követem a ciklus során a napi hő alakulását. Kisbabát szeretnénk. Eddig mindig félidőben, 14.napon volt a tüszőrepedésem, ovulációm, a hőm le ill. hirtelen felfelé emelkedése egyértelműen igazolta is. Most egy kicsit tanácstalan vagyok,hogy mi történhet odabent, ugyanis furcsán alakul a hőm: 11.cn.(szerda):hő 36,5 (menses utáni alaphő értékem) és az aznapi UH-n több tüsző, köztük min.3db dominnás 18-20mm-es látszott, esti ovu tesz negatív 12.cn.(csütörtök): lement a hőm 36,2-re, de az ovu teszt még negatív, 13.cn. (péntek): hő 36,5, vagyis felugrott, de az ovu teszt még mindig negatív, 14.cn. (szombat): hő 36,5, vagyis még mindig fent,átlagos alaphőn de az ovu teszt már pozitív 15.cn. (vasárnap): hő 36,3-ra visszaesik, és az esti ovu teszt már csak halványan pozitív, és mára, vagyis a 16.ciklusnapra is lent maradt a hő 36,3-at mértem,holott ilyenkor már 36,6 körül szokott lenni emelkedőben. Az orvosom javaslatára closty-t szedek (progeszteron szint emelése miatt), ez már a 4.hónapom, ráadásul emelt adagot napi 3X1 szemet a ciklus 2.napjától 5napon keresztül. Szeretném a tanácsát kérni arra vonatkozóan,hogy mitől lehet ebben a hónapban ez a furcsa hőmérséklet ingadozás a ciklusom közepén. Lehet,hogy több tüsző is megrepedt? Visszajelzését előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Renáta

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés, hőmérséklet témában

        Kedves Kérdező,
        Nem tudom megmondani, mi okozza a hőmérsékleti ingadozást, de azt érdemes megjegyezni, hogy az ébredési hőmérséklet mérése nem a legmegbízhatóbb jele a tüszőérésnek.
        Az ovulációs teszt már kissé megbízhatóbb, de a legjobban a ciklus 21-23. napja közötti vérvétel jelzi azt, volt-e tüszőrepedése.
        Ha 4 hónap costyébegyt után nem esett teherbe, tovább kellene vizsgálódni.
        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        Kérdés: 2010-06-09 09:48:51; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: