• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a

        TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000)

        szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt.

        Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam.

        A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1),

        Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést.

        Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos) 

        Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás.

        Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is.

        A kérdéseim a következők lennének:

        Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam?

        Előre is köszönöm a válaszokat.

        Üdvözlettel:

                            Anna

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypoplasia, fejletlen méh, méh alulfejletlensége témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A napokban vettem át a szövettani eredményemet. Nagyon meg vagyok rémülve, mert rossz eredményt kaptam.. Egymás után két alkalommal P3 citológiám miatt a nőgyógyászom kimetszést javasolt. Az orvosom nem elérhető most...
        Tisztelt Dr. Úr! 3 hónapja HPV 16-os fertőzést mutattak ki nálam. A lelet P2 és Cin 1 lett, prokeratózissal. Azóta isoprinozint szedek. Ez mellett 3 hete találtak egy 45*55 -ös dermoid cystát a jobb petefészkemen. Kérdésem az...
        Tisztelt Doktorúr! A problémám az, hogy kb. 5-6 nappal a várt menstruációm előtt barnás folyás jelentkezett, ami a rendes menstruációig fenn is állt. Ez a barnázás nem minden menstruáció előtt jelentkezik, de párszor már tapasztaltam....
        Tisztelt Doktor úr! Mennyire biztonságos az hogy a fogamzásgátló mellett barnás folyásom van néha a folyásomban kis piros maszat látható és melleim érzékenyek?! Amikor együtt vagyunk a parommal van hogy fáj az aktus, bár nem sokszor tudunk...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ultrahang eredményem: Jobb oldalt ov. állományban egy 28×38 mm homogén folyadékkal telt képlet. Bal oldali ov-ban 50x33mm vegyes echoszerkezetű képlet. Douglasban folyadék nincs. CA125: 22 Uterus corp. merete:48...
        Kedves Doktor Úr! Mirabella 75g/30g fogamzásgátló tablettát szedek. A mai napon sajnos kettőt vettem be (azt hittem, hogy elfelejtettem tegnap bevenni, de utána számoltam és rossz nappal kezdtem el szedni..) A kérdésem, hogy ilyenkor mi a...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Voltam nőgyógyászati vizsgálaton nem rég, első alkalommal petevezető gyulladást mondott. Kaptam antibiotikumot és hüvelytablettát. Második alkalommal ugyanazokkal a panaszokkal mentem vissza, de ekkor nem látott...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni Öntől, hogy milyen fogamzásgátlási módszert javasol. Eddig már 3 éve folyamatosan a Rezia hormontablettát szedem és azóta szinte eltűnt a libidóm, és ez a kapcsolatomat is megviseli. Esetleg...
        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Visanne szedése mellett az ösztrogénszintem a ciklus 3. napján napján 660 volt, míg Visanne és más hormonkezelés nélkül az ösztrogénszintem megbízhatóan,...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászaton megállapították, hogy méhnyak gyulladásom van. A következő gyógyszereket kaptam: Sumamed 500mg 3 napig napi 1, majd 3 nap szünet után újból. Apranax 500mg 2x1 Az apranaxban 30db tabletta van, így ezt...