• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Agusztus óta vannak változó panaszaim.Először a hüvelyem felső vége fájt, a méhszájnál, annyira sugárzott a fájdalom,hogy aludni sem tudtam tőle. A nőgyógyászom, akinél kétszer szültem (7 és 3 éve)(2.szülés...
        Kedves Doktor Ur! kb fel eve eleg rendszertelen a menstruaciom olyan 12-14 napot kesik es par honapja a menstruaciot koveto 1het elteltevel egeszen a kivetkezo menstruacioig allando es eleg eros mellfeszulest erzek mindket mellemben. az lenne a kerdesem hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! HPV vírus tipizálás és P4 citológiai eredmény után tavaly műtöttek meg (konizáció). Azóta az eredményem P1. Kérdésem az lenne, mivel jelenleg nem élek párkapcsolatban, hogy mekkora esélye van, ha óvszer nélkül...
        Tisztelt Dr Úr! Sajnos már csak itt maradt reményem a válaszra.Az orvosom csak visszarendelget de semmit nemhajlandó tenni ill. Mondani.2hónapja nem szedek fogamzásgátlót.A ciklusaim gyógyszer nélkül 28-35 nap.Nem védekezünk babát...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy. Két napja szinte folyamatosan fáj az egész hasam.Elösször a méhemre gondoltam, /novemberben rakattam spirált, de eddig nem volt vele problémám./de köldöktől lefelé mindenütt eléggé fáj.Ha mozgok vagy dolgozom...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim:jobb oldali szúró fájdalom/kb. 2 hónapja/, 10 napos menstruáció késés, darabos vérzéssel kísérve. Tegnap voltam a nőgyógyászomnál, a következő diagnózist adta: TVS:R. nagy ut.-ban. Endom 5 mm. A fundusban 1...
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 3-4 hónapja 4-5 napig tartó barnás folyásom van közvetlenül a menstruációs ciklusom előtt. Ma voltam emiatt orvosnál és ő azt mondta ez normális. Engem viszont nagyon aggaszt. Hormonvizsgálatom egy éve volt...
        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly júliusban fagyasztották a méhszájsebemet. P2 lett a rákszűrésem, majd a fagyasztás után P1. A kezelőorvosom szerint 100%-ban sikeres volt a beavatkozás. Azóta nem voltam együtt senkivel, mivel épp a fagyasztás...
        Tisztelt Doktor Úr! A közelgő hónapokban összeházasodok a menyasszonyommal és szeretném szakorvos segítségét kérni a fogamzásgátlás tekintetében. Mindketten huszonéves fiatalok vagyunk és az első szexuális együttlét lesz mindkettőnk...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Már egy ideje van egy problémám, ami egyre inkább aggaszt. Mégpedig a fehér folyás. Körülbelül 2 éve kezdődött, természetesen voltam vele nőgyógyásznál nem is egy alkalommal, írt is fel kúpot, de sajnos nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél évvel ezelőtti szűrésen a leletem negatív lett. Akkor kaptam először Lindynette receptet, azóta szedem is a gyógyszert. 3 hete azonban a leletem HPV P3. Három hónap Isoprosine, és immunerősítés. Nem kaptam...
        Szép napot Dr.Úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Dienille nevezetű fogamzásgátló okozhat-e pajzsmirigy túlműködést? 2 éve szedem ezt a fogamzásgátlót, azóta nagyon sovány lettem (162cm/38kg), állandósult tünetem a : hányás,...
        Atypia cytologica epith. port uteri P3- as CIN II CIN III citologia után , szövetminta vételen voltam 6.án 3 napja zárojelentésemen ez van : Radio-Surge conisatio . Faractionalt cu. . azt kérdezném a doktor úrtól , hogy mennyi ideig van vérzés...
        Tisztelt Dr. Kiss György! A barátnőm (23 éves) a Yasminelle nevezetű fogamzásgátló gyógyszert szedi körülbelül 4 éve. Két hete volt menstruációja és mikor véget ért 2-3 napra rá lefeküdtünk egymással és elmentem benne. A gyógyszert...
        Az után szeretnék érdeklődni, hogy 2 éve szedem a symicia fogamzásgátló tablettát. Semmi mellékhatást nem tapasztaltam, nem híztam nem lettek nagyobbak a melleim csak a vérzés mennyisége csökkent. Eddig minden rendben volt de hétfő óta...
        Tisztelt Doktor úr! A páromnak március utolsó hetében volt egy abortusza. Gyógyulás ideje alatt semmi gond nem volt , minden orvosi tanácsot betartva éltünk. Múlthéten megjött neki az abortusz óta először. Nagyon kevés vérzése volt elég...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Kislányom 16 éves,kb. 1 éve egy antibiotikum kúra után kezdődött nála egy hüvelyi viszketés,folyás.Nőgyógyászunk gomba ellenes kúpot, majd egy hüvelykúpot és Tamtum Verde hüvelyöblítőt ajánlott neki,de a panaszok...
        Tisztelt Doktor úr! Segítségét szeretném kérni az alábbi ultrahang leletem értelmezésében. Az orvosomhoz csak 2 hét múlvára kaptam időpontot és addig is szeretném tudni, hogy mi mit jelent a leletemben. Uterus mérete: 7,5 x 3,9 cm Uterus...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egy olyan problémám van hogy 2hónapja nem jön meg a havi menstruáciom ami 3napig tart. Az alatt a 3nap alatt barna folyásom volt ami kicsi vérrel közösült de az a szokásos menstruácio végére el is mult. Nem tudom hogy...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát. 7 évig Yadine-t szedtem. Egy éve Regavidont szedek. Soha semmi problémám nem volt. Egy heti adagot szedtem be és szombat reggel sötét barna folyás jelentkezett délutánra...