• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár hónapja kétszer jön meg a menstruációm. Először 14 nap körül és 1-2 napig tart, aztán 21-23. nap és 5 napig .Másfél éve spirál van felhelyezve, de eddig nem volt vele baj. Mi okozhatja a vérezgetést?
        Tisztelt Doktor Úr! 7 évig szedtem fogamzásgátló tablettát.2 hónapja abbahagytam a szedését, mert babát szeretnék. Szeptember 3-án meg is jött az első tabletta nélküli vérzésem, azonban a második havi októberi nem. Voltam laborban. Az...
        Én egy olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, miszerint abortuszom volt augusztus 22-én ( interruptio vacummal)Volt vérzés utánna kb.1,5 hétig, majd az első menstruációm megjött szeptember 19-én. Viszont a második nem jött meg! Most barnás...
        Tisztelt Doktornő/úr! Az lenne a problémám, hogy 1 héttel ezelőtt elkezdtem viszkető égető érzést érezni a hüvelyemnél és a szeméremajkaknál, továbbá a vizelés is csípett. Canesten krémet használtam és Ciprinolt szedtem, de nem...
        Nőgyógyászati vizsgálaton leletet vettek tőlem, az eredmény érkezéséig a Gynoflor nevű hüvelytablettát írta fel az orvos 12 napra. Ezt 8 napig használtam, majd megjött a bakterológiai leletem, melynek eredménye: enterococcus faecalis, gomba...
        Tisztelt Doktor! Két kérdéssel fordulok önhöz.Az elsö az lenne,hogy hüvelygombára Gyno-Prevaryl 3 db-os hüvelykúpot vettem,ma tettem fel az elsöt,de viszont a menszeszem 3-4 napon belül megfog jönni,ha netán a kezelés alatt megjönne lehet-e...
        Augusztusban sajnos volt egy elhalt terhességem.Menstruációm rá4 héttel jött meg 09.15-én.Mivel a ciklusom 28-29 napos szokott lenni mostanra vártam a menstruációt de helyette csak barnás folyás jelentkezett,a várt időben.Tesztet csináltam...
        Tisztelt Webbeteg szakértő! Három nőgyógyászati beavatkozásom volt három hét alatt (curettage), a vérzés elmúlása után alhasi panaszaim lettek, a nőgyógyász a következő diagnózist állapította meg: parametritis és medencei cellulitis....
        Tisztelettel.5napja kesik a verzesem,masfel hétig mindjart megjön érzesem volt.A 18.naptól rózsaszínes vérzésem volt 5napig.Általában 30 napra jön meg,de most nem.A bal oldalamnal bizsergés,lüktetest erzek.Enyhén émelygek.Eresek a melleim,a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014 májusában P3 CIN1 lett a cytológiám eredménye, melyre kaptam Isoprinosine gyógyszert, de a következő eredmény most szeptemberben szintén LSIL lett, azaz pozitív(?). Ezután után a doktor levette a kenetet a HPV...
        Kedves Doktor nő/Doktor úr, 10 hete szültem második gyermekemet. Azóta hol jobban hol kevésbé, de állandó alhasi izomfájdalmat érzek, mintha állandóan izomlázam lenne... Tegnap egy laza, visszafogott futás után a fájdalom fokozódott,...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,h Édesanyámnál és a Nővéremnél is cisztát találtak. A Nővéremnél felszívódott (legalábbis az orvosok ezt mondták), Édesanyámnál idén február óta nőtt a ciszta...
        Jó Napot Kívánok Doktor úr! Szeptember 12. - én Condyloma kimesztést végeztek rajtam az orvosok, mert a condyline ecsetlő nem vitte le a kinövéseket. Azóta eltelt 4 hét, a varratok felszívódtak, elkezdtem sportolni, és sportolás közben nem...
        14 évvel ezelőtt gyulladt be elősször de akkor elmúlt és azóta nem.most második alkalommal megint és a menstruációm előtti napokban.van köze egymáshoz a két dolognak és mitől tárulhat el ez a csatorna?? Köszönöm válaszukat!
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Három császármetszéssel szültem eddig, az utolsónál komplikációk léptek fel, éppen hogy sikerült megmenteni a méhemet, és az életemet is. Az orvosom szerint egy újabb császármetszés nagyon kockázatos lenne...
        Tisztelt doktornő/doktorúr! Nőgyogyászom semicillines hüvelygolyót írt fel nekem.Tudom a használata alatt mellőzzni kell a szexuális együttlétet, de ha mégis megtörtént szeretném tudni,hogy a kúp mellett is teherbe eshetek-e vagy esetleg...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy mostanában sokat szoktam futni, és azt vettem észre hogy futás közben szúr az alhasam, főleg a bal oldalt, és utána minden alkalommal barna folyást tapasztalok, de csak keveset,...
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Október 2-án a szokottnál sokkal erősebb hüvelyi folyásom volt, kellemetlen, viszkető érzés gyötört szexüális együttlét után. Ezt követően elkezdtem a canesten kenőcsöt használni a párommal együtt, mert...
        Jo napot kivanok. Azal a panaszal fordulok onhoz hogy egy hete keset nekem a menstruaciom.Elvegeztem a tesztet es negativ lett masnap pedig megjott.nagyon eros verzesem volt es meg darabkak is jotek nekem hult ver.nem ertem akor most mivan velem? elment volna...
        Kedves Dr.Úr/Nő! 17 éves vagyok, és kb 1 éve van meg a menstruációm. Az egy év alatt még nem állt be rendszeresre és még nem pontos. Viszont kb 2 napja "jött meg " , de nem tudom pontosan , hogy ez a menstruációm-e vagy nem, mert a bugyimon...