• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Doktornő! Barátommal megszakitasos módszerrel csinaltuk egy párszor. 7 napja késik a menszeszem. 6. És 7. Napi első vizeletbol csinaltam terhessegi tesztet. Az lenne a kérdésem hogy ebből lehet a még terhesség vagy egyáltalán már...
        Kedves Dr. Úr! Azért írok önnek, mert nem tudom mi okozza a problémám. 2014. december közepe óta szedem a Mistral nevű fogamzásgátlót. Az első hónapban végig jelentkezett vérzés, ami a betegtájékoztató alapján normálisnak tekinthető....
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz tanácsért,ami még mindig megválaszolatlan,és csak vizsgálatok követik egymást. Nőgyógyászomat kerestem fel 2 hónappal ezelőtt,mivel symicia fogamzásgátló szedése mellett...
        Tisztelt dr.Úr! Nem tudom mi lehet a probléma május óta 4-5 napig tartó barnás folyásom jelentkezik a 8-12 napos menstruációm helyett! Gyógyszert nem szedek! Segítségét megköszönöm! Üdvözlettel; Henriett
        DR.ÚR! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy május óta csak 4-5 napig tartó barnás folyásom van!Ez mitől lehetséges? Már két gyermek szültem a legkissebbik 4 éves! Most májusig minden rendben volt a menstruációmmal! Gyógyszert nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy 7 éve szedek yasminelle fogamzásgátló tablettát. A menstruációm mindig időben jön meg 21 nap után szerdánként abbahagyom a gyógyszert és a rákövetkező hét keddjén jön meg a menstruációm ami szombatra el is...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyon megfogtak a válaszai amiket más kérdezőknek adott. Köszönet érte, hogy így foglalkozik "velünk" ! Sajnos én folyamatosan fertőzéses problémákkal küzdök, mert igen érzékeny vagyok mindenre. De ami most van azt...
        4napja késik a menstruációm. 17éves vagyok a barátommal élünk nemi életet, de sajnos a múlt alkalommal nem védekeztünk csak a megszakításos módszert alkalmaztuk. Körülbelül 5 napja érzek néha-néha kisebb alhasi fájdalmat de semmi egyéb....
        Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátló gyógyszert szedek. Szeretnék elkezdeni inni egy fogyasztó teát, amelynek ezek az összetevői: zöld tea, maté tea, fahéj, gyömbér, borsmenta. Ezek a természetes összetevők befolyásolják a...
        Tisztelt Doktor Úr! Még július 4-én be kellett vennem esemény utáni gyógyszert (escapelle). Július 11-én meg is jött. Úgy döntöttem, hogy újra elkezdem szedni a fogamzásgátló gyógyszert (yasminelle), több, mint 1 év kihagyás után....
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban 3 évig fogamzásgátló tablettát szedtem mert nem voltak rendben a hormonjaim. 1 hónappal ezelőtt abbahagytam a tabletta szedését. Azóta késik a menstruációm, de 1 hete voltam együtt a párommal. Szeretném...
        Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálaton voltam(2015.aug.3.),a következő eredménye lett az ultrahangnak. Rendes nagy,homogén uterus.Nyh:5,2.M.k.petefészekben néhány éretlen tüsző.Douglasban folyadék nem látható.A hólyag...
        Tisztelt doktor úr, köszönöm mai válaszát. Ezzel, azaz a mai "klimax, hormonzavar?" tárgyú kérdésemre adott válaszával kapcsolatban: A középidős vérzést ismerem, szokott nekem is ilyen lenni, nem zavaró, csak pecsételés. A kérdésem...
        Tisztelt doktor úr, már a 2. hónapban jelentkezik az előzőleg normál időben jelentkező és lezajló menstruáció után a 9. napon kisebb, a köv. 1-2 napon tapasztalt vérzésem, nagyon enyhe hasi fájdalom mellett. Van egy 1,5-2 cm-es miómám,...
        Tiszelt Doktorúr! 30 éves nő vagyok, most kezdtem szedni a Lindyette fogamzásgátló tablettát. Azelőtt soha nm használtam. Az első adag elfogyazstása után a 7 napos szünetben nem jött meg a menstruációm. Azóta már el kezdtem szedni a...
        Kedves Doktor Úr! A nyaralásunk miatt el szerettem volna tolni a menstruációt, ezért tovább szedtem a tablettámat, viszont nem vettem figyelembe, hogy 3 fázisú (Triodena). Szedtem tovább az elejétől a tablettát, és már a harmadik fázisban, a...
        Üdvözlöm! Gyereket szeretnénk előtte elvégeztem pár vizsgálatot. Ma voltam tüdőszűrésen menszesz utan 10. napon. 1 hét múlva lesz peteérésem kérdésem, hogy ilyenkor is ártalmas a röntgen vagy csak meglévő terhességnél vagy érdemes...
        Tisztelt doktor úr, rákszűrésem (kenet, cytológia) eredménye: Egyéb, nem neoplasticus elváltozások: reaktív sejtelváltozásokkal járó gyulladás (reparatio). Kenet általános minősítése: Negatív, kóros vagy neoplastikcus...
        Tisztelt Doktor ÚR! Voltam nőgyógyásznál, mivel negatív lett a terhességi teszt, de mivel sajnos már kb fél éve nem volt menstruációm, így jobbnak láttam elmenni,nehogy legyen valami mégis. Azt mondta nem vagyok terhes, írt fel Norcolut...
        05.hó ba voltam szövetminta vételen P3,CIN II-III al . Radio-surge conisatio.Fractionalt Cu, szövettan eredmény :rétegesen el nem szarusodo laphám a portio felszinén amelyben a squamocolumnalis zonába n körülirt területen kiterjedt endocervicalis...