• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv, érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben a menstruációs ciklusom átlagosan 30-31 napos, de ritkán - mondjuk fél évben egyszer - ha úgy alakul éppen, hogy sok a stressz, vagy nem iszok elég folyadékot, akkor ez még kicsúszik egy-két nappal...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő A kérdésem az lenne hogy mennyire lehet normális hogy a menstruációm első napján általában mindig kevesebb,de most mintha hígabb vizesebb lenne és darabos. Szokás szerint kíséri hasfájás. Utoljára körülbelül 3hete volt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával szeretnék önhöz fordulni Önhöz, hogy egyik napról a másikra hüvelyszárazság kellemetlenségét érzem, de emellett van folyásom (amióta gyógyszert szedek 3 éve kisebb nagyobb mennyiségben). Nemi...
        Jó napot kívánok! 1 hónapja állapította meg a nőgyógyász nálam a Candida albicans nevű betegséget. Évek óta küzdök ezzel a betegséggel, (de eddig nem tudtam, mert egyik orvos sem csináltatott ilyen vizsgálatot) számtalan kúpot, krémet,...
        Jó napot!2013.12.14-én volt egy missed ab.-om.A baba elhalt 8 hetesen.Azóta próbálkozunk.A ciklusom azóta 22-25 napos 5 napig tartó vérzéssel.Folyamatosan próbálkozunk.2014.06.27-én megvolt az 5 napos vérzésem.07.20-án pici menstruációs...
        Kedves válaszoló DR! Nyaralás miatt szeretném késleltetni a mensesemet. Nem szedek fogamzásgátlót.Van egy doboz tri-regol gyógyszerem megmaradva.Lehetne e azzal késleltetni a köv. .menstruációt és hogyan? Most a ciklus közepén...
        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Szeretném segítségét kérni a következő problémával kapcsolatban:Az utóbbi 2-3 hónapban a menstruációm előtt közvetlen mindig hüvelygombától szenvedek, melyet Canesten kombival kezelek, amíg meg nem szűnnek a...
        12 éves koromban jött meg először a menstruációm. 4 éves koromtól 16 éves koromig rendszeresen sportoltam(szertorna, gumiasztal,atlétika). 2012 januárjában miután erős hasmenésem volt és hánytam, majd egy hétig nem tudtam semmilyen...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 49 éves nő vagyok és ismétlődő vérzészavar miatt augusztus 5.-én egészségügyi kaparásom lesz. A kezelőorvosomtól a nagy izgalom és idegesség hevében elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi az az idő, amit a műtét...
        Tisztelt Dr Úr! Előző kérdésemhez tovább szólva. Igen szültem már 2010-ben egy kislányt utána nem is volt gond kb 3-4 hónapig pontosan megjött a mensesem. Később megint rendszertelen lett akkor írták fel a gyógyszereket. Kész van a...
        Tisztelt Dr. Úr! Két hete jártam utoljára citológiai vizsgálaton, melyen hasi és hüvelyi ultrahang is készült. Doktornő megállapította, hogy méhszájsebem van és egy enyhe fertőzésem. Klion D 100-at, Pimafucin krémet, Tindazole-t (2x)írt...
        Jó napot kivánok. azt szeretném kérdezni hogy tavaly terhes voltam 2 hetes csak elment tőlem a baba ,és most ugy érzem mindha terhes lennék hányigerem van fáradt vagyok hátam fáj menstruáció elött voltunk a bárommal együtt és másnap...
        Szedhetek 17 (majdnem 18) évesen Pueraria mirifica tablettát (napi 2-4tabletta = 1000-2000mg)? Nagy mennyiségű fitoöszrogént tartalmaz. Olvastam a fitoösztrogénekről , hogy nem lehet túladagolni mert csak ott pótolja az ösztrogén hormont , ahol...
        Jó napot! Nem tartottam fogamzásgátló szedése közben gyógyszerszünetet nyaralás miatt, és sajnos pecsételő barnás-véres folyás jelentkezett, de szerencsére elég minimális. A nőgyógyászom végül azt mondta, hogy van egy kis gyulladás, a...
        Tisztelt Doktor úr! Már kb másfél éve szenvedek a problémámmal.Az orvosok,csak küldenek jobbra-balra,de semmi eredmény.Másfél éve össze szedtem egy gombás fertőzést,ami mára már kivizsgálások során elmúlt.Nincs semmilyen...
        Jonapott. Az utolso ketto menstruaciom 37. Napra jott meg.az utolso menstruaciom junius 11. En volt azota nem jott meg meg ,feher folyasom van csak neha gorcsolt a hasam es neha rosszul vagyok.csinaltam ma reggel egy tesztet de sajnos a teszt nem jelezett se...
        Tisztelt Doktor/Nő! 15 napja késik a menszeszem. Megcsináltam 3 terhességi gyorstesztet különböző napokon. Mindhárom teszt negativ lett. Előfordulhat, hogy ennek ellénére mégis terhes lehetek ? Jelenleg külföldön tartózkodom a párommal...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap voltam nőgyógyászati szakrendelésen,mert a menstruációmmal 2 éve vannak problémák,hónapokig kimarad,de volt olyan is hogy annyira...
        tisztelt dr úr!rendszeres menstruációm van,de a múlt hónapban az 5 napos vérzés után még 3 napig volt barnás váladék,ebben a hónapban már a 11.napig is van pirosas váladék. Szeretném véleményét kérni erről.
        Tisztelt Orvos! 2 nappal ezelőtt rendellenes hüvelyi tüneteim alapján (sűrű, fehér folyás, viszketés, égő érzés, dagadt szeméremajkak) a...