• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy szedjem a Premens tablettát napi egyszer. Most tudtam le az első havi adagot. Az évben most volt...
        Tisztelt Doktornő, Doktor úr 2 és fél éve váladékozik mindkét emlőm, nyomásra zöld folyadék ürül. Endokrin kivizsgáláson voltam 2 éve, prolactin szintem normális volt,hipofizisemben elváltozást nem találtak (MRI). Évente járok...
        Jonapot nekem eggy olyan kérdésem van hogy 5 hete volt 1 vetélésem meghalt a babám ! És mondta az orvos hogy 4 hét mùlva eggyütt lehetek a párommal ! Nállunk ťórtént az hogy eggyütt voltunk használtunk gumit mert ugye 2 3 honapig nem lehet...
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: Március közepén gombára utaló tüneteim voltak (folyás, viszketés), amit magam próbáltam kezelni betadine kúppal, majd utána egyből használtam floragyn kúpot. Másfél hónappal...
        Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt hónapokban a menstruációm nem a megszokott.4 éve fogamzásgátló gyógyszert szedek és az utóbbi hónapokban a menstruációm jóval kevesebb volt mint a megszokott és az utóbbi két hónapban nem is volt.Csináltam...
        Tisztelt Doktor úr! Pszichotikus betegségemre 6 és fél éve Risperdal Consta depo injekciót kapok 2 hetente. Ez az injekció menstruációs problémákat okoz, eleinte volt úgy, hogy 2 hetente véreztem, később rendszeresnek volt mondható a...
        Tisztelt Doktor nő/úr! A hüvelyem nyílásától kb. egy ujjnyira érzek egy hosszúkás, kerek végű, sima tapintású valamit, ami a hasfelöli oldalamból jön ki.Más tünetem nincsen, a menszeszem rendes és alhasi fájdalmaim sincsenek .Utána...
        Jó estét ! Olyan problémával közködöm, hogy 2 napja az egész hasam, és a méhem görcsösen fáj(hol jobban, hol kevésbé). A melleim meg vannak dagadva.Székletem csak hashajtó segítségével van, és egy napig 40 fokos lázam volt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! A mostani menstruációm pontosan jött meg, de nagyon kevés. Általában 5 napig tart, a 2. nap a legnehezebb, de most 5 napon keresztül csak "maszatol". A higiéné miatt cserélem naponta többször, de egy kis betét sem telne meg...
        3. Hónapja,hogy a menstruációm maximum 3 napig tart és a vérzés kb egyenlő a semmivel,vagy alvadt vér jön. A fogamzásgátló szedését most abbahagytam. Elképzelésem sincs,hogy mitől lehet. Köszönöm előre is a válaszát !
        Jó napot! Azt szeretném megtudni, hogy a barátnőm (szintén 17 éves) terhes-e vagy mi a baja mert mostanában kellett volna megjönni-e a menstruációjának de még nem jött és nagyon fájnak a mellei és azt mondja,hogy máskor ilyen nem fordult...
        Tisztelt doktornő/doktor úr! Problémám a következő: Idén 3 havi menzeszem kimaradt, utána megjött ugyan, de pár napot leszámítva, minden nap vérezgettem. Közösülés és erőkifejtés után erősebben is. Nem ez volt az első ilyen eset,...
        Kedves doktor úr/ hölgy! 7 hete szültem mikor először együtt voltunk a párommal és fájt amikor belém hatolt.És még nem is helyezte be teljesen.Ez normális?Mitől lehet a fájdalom?Természetes úton szültem meg a kislányom,mindenféle...
        Üdv.. Azt szeretném meg tudni, hogy mit tegyek ha ha a hüvelyemből fehér váladék folyik és nagyon viszket,, 3 hónappal ez előtt el mentem nő gyógyászhoz és fel irt 1 gyógyszert aminek az a neve, hogy Femiflo 150MG Kemény Kapszula /4x...
        Üdvözlöm! Másfél hónap alatt 2 konizációm volt, az 1. konizáció szövettanát írtam be önnek.Szeretném, ha kielemezné nekem, hogy pontosan mi mit takar(hat),súlyossága,esetleges kimenetele. Tudom, hogy látatlanba ez így nehéz, de kérem...
        Kedves doctor ur! Ket nappal ezelott tampont csereltem, es a kislanyom bejott, en gyorsan felhelyeztem a tampont, es nem emlekszem, hogy az elotte levot kivetteme. Beultem a kadba es gugolo helyzetben felnyultam, de nem erzek semmit. Letezhet olyan, hogy...
        Kedves Doktornő/úr! A menstruációmnak aug.5.én kellett volna megjönnie de nem jött,csináltam tesztet de negatív lett,aug. 17.-én reggel kisebb mennyiségű vérzésem volt,este pedig a tampon kivételével együtt egy jó kb 5cm-es méhnyálkadarab...
        Tisztelt Szakértő! 8,5 évig szedtem különböző fogamzásgátlókat( minulet, diane35, yadine ), melyeket 4,5 éve hagytam abba.Ekkor volt egy sikeres loop conisatio műtétem méhszájseb miatt. Menstruációm utána rendben 28 napra beállt 2 évig....
        Hétfőn voltunk együtt párommal, miután vérzést tapasztaltam. Mivel sajnos volt már méhszájseb gyanúm rohantam orvoshoz. Megállapította, hogy méhszájsebem van, amit műteni fognak (altatásban) 28.-án. Annyira megijedtem, hogy hirtelen nem...
        Tisztelt Doktornő! A tüneteim érzékeny a jobb mellbimbóm de semmi változást nem veszek rajta észre. Most elkezdett fájni a lapockám környéke is. Lehet, hogy mellrákom van? és már előrehaladott állapotban van azért fáj a hátam is ? A...