• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a

        TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000)

        szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt.

        Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam.

        A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1),

        Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést.

        Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos) 

        Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás.

        Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is.

        A kérdéseim a következők lennének:

        Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam?

        Előre is köszönöm a válaszokat.

        Üdvözlettel:

                            Anna

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypoplasia, fejletlen méh, méh alulfejletlensége témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 3 hete a bal mellemben izomgörcs jellegű fájdalom jelentkezett, a mell belső részén. Ez elmúlt, de napi 5-6 alkalommal hirtelen szúró fájdalmat érzek ami a mellbimbóba sugárzik. Az izomgörcs jellegű fájdalom...
        Tisztelt doktorúr! 4 éve illetve 2 éve született 2 gyermekem,2017.02.20-án a 8.héten sajnos elvetéltem, a harmadik terhességem előzménye az volt,hogy többször pecsételtem rózsaszíneset,pirosat, barnásat és ez váltakozott, csak a 6.héten...
        Tisztelt Doktor úr! Szeretném szíves véleményét kérni! Évek óta van a jobb petefészkemen egy 47X34X44 mm átmérőjű, a bal oldali petefészkemen pedig egy 15X20X26 mm-es jóindulatú ciszta. Sokáig semmilyen panaszt nem okoztak, azonban az...
        Tisztelt Doktor Úr! 2017. január 20-án voltam nőgyógyásznál rákszűrés miatt, akkor a nőgyógyászom jelezte, hogy a folyásom alapján valószínűleg hüvelygombám van és javasolta Canesten Kombi használatát (viszont én semmilyen erre utaló...
        Jo napot! Korulbelul egy eve szedem a Femilux nevu fogamzasgatlot (24+4). Nem regiben voltam orvosnal problemammal hogy hiztam is meg a mellem is eleg sokat nott (F meret).Orvos azt javasolta ket harom honapig hagyjam abba a gyogyszer szedeset. Gyerek kerdes...
        Négy nappal ezelőtt nagy hasplasztikai műtéten estem át. Leiden mutáció miatt Clexane 0,4 injekciót szedek napi egy alkalommal. Az elsőt a műtétet megelőzően, tehát öt nappal ezelőtt alkalmaztam. A műtétet követő 2. napon menstruációm...
        Tiszelt doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes olyan tünettel ,hogy feszül a mellem és láthatóan meg is nőtt illetve átlátszos fehér folyadék jön belőle nyomás hatására!2 napja kellet vona megjönni a menstruáciomnak de nem...
        Kedves Doktor úr! Figyelmesen olvasom válaszait. Most én is szeretnék Öntől kérdezni. 4 hete egyik reggel azt figyeltem meg,hogy a hüvelybemenetnél kialakult egy diónyi duzzanat. Elég keménynek éreztem.Fel is hívtam az orvost és még aznap...
        Tisztelt Dr.Úr. A következő lenne a kérdésem.5napja késik a menstruációm (rendszeres,30napos ciklusok)Tegnapi nap csináltam egy tesztet Clear Blue,ami pozítív eredményt mutatott 2-3hetes értékkel.Március hónapban volt egy 03.05. 03.12 03.20....
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során kiderült hogy subserosus myomám van. Ami az uterus fundusából a hasüreg irányába emelkedik elő. Méretei 31*27*21mm 8hónap alatt 3mm- t növekedett Jobb oldalon időnként fellépés...