• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a

        TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000)

        szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt.

        Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam.

        A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1),

        Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést.

        Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos) 

        Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás.

        Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is.

        A kérdéseim a következők lennének:

        Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam?

        Előre is köszönöm a válaszokat.

        Üdvözlettel:

                            Anna

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypoplasia, fejletlen méh, méh alulfejletlensége témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 2016.06.30-án végeztek el missed ab műtétet mivel 7 hetes várandóságom vizsgálata alkalmával két független orvos is úgy látta, hogy nem fejlődik rendesen, életjeleket nem mutat. Első várandóságom lett volna. A...
        Üdvözlöm. Nuvaring hüvelygyűrűt használok 4 éve lassan.Az aktuális menszesz ideje aug.21-e lett volna, de már a második alkalommal maradt ki a gyógyszer mellett. 4 terhességi teszt is negatív terhességet mutatott. Mi lehet az oka? Köszönöm...
        Tisztelt Doktor Úr! Trichomonas fertőzéssel kezelnek engem és a partneremet is. Már megkaptuk a gyógyszert illetve én magam a Klion kúp hatodik darabjánál tartok. A nyálkahártya esetleges fertőtlenítésére octenisept-et használok és nemi...
        Tisztelt Doktor Úr! Égő, viszkető panaszomra patikában készítendő, bóraxos hüvelygolyós kezelést írt fel az orvos. Tegnap este használtam el az első darabot, ami nagyon csípett és ma reggelre megfájdult a hasam is. Mi a teendő ilyen...
        Tisztelt Doktor Úr! 34 éves nő vagyok, kinek már van egy egészséges kislánya. Nyáron volt egy elhúzódó torokgyulladásom és Broncho Vaxom kemény kapszulát kaptam rá 10 nap szedés, 20 nap szünet szedési javaslattal. Szedési időpontok...
        Tisztelt Doktorur/Doktorno! Uj partnerem van,es meg nem igazan vagyunk egy hullamhosszon.Az egyuttletek soran gyakran dorzsolodom ki,mert nem sikerul kellokeppen felizgulnom.Utoljara 3 napja voltunk egyutt,kidorzsolodtem,kisse megduzzadtak a szemerem...
        T. Webbeteg! Feleségem menstruációs ritmusa az utóbb pár hónapban felborult. Eddig normális 26-28 napos volt. Most már a 23. naptól van enyhe piros vérzése, ez eltart a 28-29. napig, amikor a normális vérzés megindul. Utalhat ez valamilyen...
        Tisztelt Doktor Úr! A héten terveznek nálam loop konizációt, a leleteim a következőek voltak: 2015. December - Cin II HSIL 2016. Február - Cin II HSIL,HPV 16, cintec plus: pozitív 2016. Július: LSIL A beavatkozással kapcsolatban volna néhány...
        Tisztelt Dr úr lenne olyan kérdésem 2szülésem volt egy 7 éves meg 3 éves most de sok vetélésem is volt már vérzési problémáim is voltak és a-val volt egy küretem is semijen d gyocer nem használt de már 4 hónapja rendesen jön meg időbe de...
        Tisztelt Dr.Úr! 3hónapja változás következett be a menstruációs ciklusba.Májusban nem jött meg,júniusban nagy nehezen,de 2hétig tartott,júliusban is szintén.1hétig pecsételet,majd megjött és az is 2hétig tartott.Mindkét alkalommal elmardtak...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Problémám a következő lenne, amiben szeretném segítségét kérni. Egy éven belül csaknem ötszöri alkalommal voltak panaszaim huzamosabb ideig (1-2 hétig), mégpedig égő, viszkető érzés, hüvelyi folyás, a kis ajak...
        Tisztelt Doktor Úr! Könnyen kaptam el különböző hüvely fertőzéseket és gombás eredetű fertőzést! Az orvosom javaslatára Candida diétába kezdtem sok viszontagság árán 7 hónap múlva tünetmentes lettem. A mai napon kaptam meg a citológiai...
        Tisztelt Doktor úr! A mai nap folyamán észrevettem a hüvelyemben egy golyó alakú kitüremkedést. A bemenettől kb. 4-5 cm-re. Mióta észrevettem érzek egyfajta idegentest érzetet ott, de előtte nem volt ilyen panaszom, vagy csak nem vettem észre....
        Tisztelt Doktor Úr! 2 gyermekem van,spirálom (Gold Lilly) 7,5 éve van fent.Nem volt semmi problémám eddig.A napokban voltam orvosnál kellemetlen folyás miatt, gyulladást állapított meg, a spirálomat is levette volna, de nem látta a...
        3 napja veszitettem el a szuzessegemet, azonban meg mindig eleg erosen verzek. Most mar ego erzes is tarsul hozza a huvelyemben, szeretnek erdeklodni hogy ez mi lehet? Forduljak nogyogyaszhoz?
        Tisztelt Doktor úr! Azért írok önnek, mert a leletem számomra nem egyértelmű, ezért segítségét kérném értelmezésében. Bakteriológiai lelet (vizelet tenyésztés) Aerob: kórokozó baktérium nem tenyészett ki Vegyes hüvely- és...
        Hóközi vèrzès van, 14 nappal előbb mint kellene ,a hasam meg van puffadva ès erőteljesen fàj a medencèm nem úgy ahogy szokott. Vègeztem erôs fizikai munkàt ,emeltem is nehezeket ès azóta fàj most meg rà 2hètre megjött ,legalàbbis olyan. Mi...
        Július 25.én elvetéltem este 9kor megis műtöttek! Másnap hazaengedtek! Kérdésem meddig nemlehet közösülni? A 6 hetet mindenképpen bekell tartani vagy ha ugyérzem akkor óvszerrel meglehet próbálni? Köszönöm a segítséget
        Jo napot doktor ur! 2 honapja mutottek simplex petefeszek cisztaval. Bar sok ido eltelt de meg mindig fáj a helye( belulrol). Ez normalis?nagyon felek, hogy ujra kiujjul:( Szedek fogamzasgatlot, elvileg igy kisebb az esely, hogy kialakul; azt is 2 honapja...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal legutóbbi két együttlétünk során egy új fajta, latexmentes anyagból készült óvszert próbáltunk ki. A tegnapi együttlét után azonban kellemetlen tünetek jelentkeztek nálam, mint szeméremajkak és a...