• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözletem! Annak kapcsán írom a kérdést, mert jelenleg harmadik hete késik a menstruációm. A barátommal óvszerrel védekezünk, minden alkalommal ellenőrizzük, nem szakadt-e ki, de sosem történt még ilyen. Emiatt terhességre nem gyanakszom,...
        Tisztelt Doktor Úr! Két hete olyan érzésem van mintha valami lenne a hüvelyemben! (levegő v rosszul felhelyezett tampon) Néha alhasi és deréktáji fájdalmaim is vannak! Voltam nőgyógyásznál, alapos kivizsgálás és hüvelyi ultrahang történt...
        Kedves doktor úr, Néhány napja fájdalmat érzek a petefészkeimben, a hüvelyben és a melleim is fájtak,ezen kívül a veséim is fájnak pár nappal ezelőtt felfázhattam. Kb 1 évvel ezelőtt mindkét petefészkemben cisztát diagnosztizáltak mely...
        1 eve tetettem fel a spiralt, amit hosszas fajdalmas gorcsoles, es eros kozti verzes miatt aprilis 8-an vettek le, nem menzes alatti idoszakban. UH-al nem latott az orvos elterest,gyulladast, es a sprial sem mozdult el;de az eros gorcsok miatt antibiotikumot...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, 10 hónapja. Minden tablettát rendesen beszedek, egy sem marad ki, igyekszem mindig azonos időpontban bevenni az esti órákban. Egyszer már volt színes hüvelyváladékom a tabletta...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több éve Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, azonban múlt hónapban külföldi tartózkodásom alkalmával nem tudtam beszerezni, így ki kellett hagynom egy hónapot. (Utolsó menstruációm március 19-én volt.) Ennek...
        Tisztelt szakértő! Két éve felkerestem a nőgyógyászomat, mert a közösülés során fájdalmat éreztem hetekig aztán a rákövetkező menstruációkor a tampont sem tudtam rendesen kiszedni, mert az útját egy fehér nyúlvány akadályozta....
        Jó estét kívánok! Menstruációm már lassan egy hete késik, egyből a terhesség ugrott be nekem viszont utána olvasva egy tünet se jelentkezett nálam maximum az hogy az alhasam néha kicsit fáj illetve a vesém néha nyom. Lehet ez esetleg...
        Pár napja hüvelyallergiám van, canesten kombit használok. Egy napig canesten krémet használtam, de váltottam a lomexinre, mert az eddig mindig bevált. Második nap bedagadt a csiklóm. Azt hittem a sok krémtől ami bekerülhetett a fityma alá. Ma...
        Tisztelt Címzett(ek)! Barátommal a szexuális együttlét során azt tapasztaltuk, hogy nekem hirtelen, váratlanul hüvelyi vérzésem jelentkezett. Semmilyen fájdalmat nem éreztem, nagyon felfokozott izgalmi állapotban voltam, mert előtte már régen...
        Kedves Doktor Nő/Úr! Kb egy hónapja kellemetlen égő viszkető érzést éreztem, időközben megjött a menstruációm, ami alatt a tünetek csak erősödtek. Ezután elmentem orvoshoz, aki megállapította,...
        Tisztelt doktor úr/nő! Eddig minden hónapban rendszeresen jött meg, időnként késésekkel, de rendszeresen menstruáltam. A leghosszabb késés 2 hét volt, de az már évekkel ezelőtt. Március 9-12-ig tartott az utolsó menzeszem. Azóta sem jött...
        Tisztelt Doktor úr! Évek óta nagyon bő a folyásom, világos barna színű, erős, szúrós kellemetlen szaga van. E mellett folyamatos a viszketés a hüvelyemben, de főként a külső részeken. Fehér váladék is jelentkezik a világosbarna folyás...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Körülbelül két hete kellemetlen(szagra, állagra)folyást észleltem, amivel hétfőn nőgyógyászhoz mentem. Klion D hüvelykúpot írt fel, 4 tablettát használtam el, azonban a mai napon, pénteken vérzésem volt. Kb. egy...
        Tisztelt Dr.No/Ur Januarban petefeszek cisztat fedeztek fel rutinvizsga alkalmaval.3 ho Desorelle szedese utan sem mult el a nogyogyaszom szerint amit fenykeppel is alatamasztott, jelenleg laparoszkopias mutetre vagyok eloirva. A problema ott kezdodik,mivel...
        Tisztelt doktor úr ! 40 éves nő vagyok.Három hónapja hüvelygomba fertőzést állapítottak meg.Kezelésem comb.glob és canesten kombi volt,de nem használt.Aztán 2 hónapig szedették velem a Mycosyst Gyno kapszulát,érdem nélkül.Ezelőtt...
        Tisztelt Szakértő! 18 éves lány vagyok, jelenleg 172 cm magas 62 kg. 2 éve 88 körül voltam. Egy év alatt leadtam közel 30 kilót, ami egészséges - is lehetne, de nem úgy, ahogy én csináltam. Egy kb. 700-800 kcal tartalmú étrenddel "sikerült"...
        Tisztelt Doktor/Doktorno! Februarban volt egy abortuszom, es utana ket hetig nem tul eros, pecsetelo verzesem volt. Majd ra 4 hetre jott meg a rendes menstruaciom. Az lenne a kerdesem, hogy ugye azota megint eltelt egy honap, az okos naptaram szerint meg van...
        Tisztelt orvosok! Az lenne a problémám, hogy január 24-én jött meg utoljára a menzeszem. Akkor is 47 napra rá jött meg az előzőhöz képest. Ekkor már nem szedtem fogamzásgátlót, késve, de mégis megjött. Most pedig elképzelni sem tudom,...
        Tisztelt Válaszadó Doktor! Az esedékes menstruácóm előtt 2 héttel alhasi fájdalam volt körülbelül 1 hétig. A mensesemnek ma kellett volna megjönnie, de alhasi fájdalman, illetve görcsön kívül semmi más nem utal arra, hogy megjönne....