• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! A nyaralásunk miatt el szerettem volna tolni a menstruációt, ezért tovább szedtem a tablettámat, viszont nem vettem figyelembe, hogy 3 fázisú (Triodena). Szedtem tovább az elejétől a tablettát, és már a harmadik fázisban, a...
        05.hó ba voltam szövetminta vételen P3,CIN II-III al . Radio-surge conisatio.Fractionalt Cu, szövettan eredmény :rétegesen el nem szarusodo laphám a portio felszinén amelyben a squamocolumnalis zonába n körülirt területen kiterjedt endocervicalis...
        Tisztelt Doktor Úr! Márciusban 26.-án volt egy terhesség megszakításom beteg magzat miatt a 12. héten. A műtét óta ciklusom fokozatosan visszaállt a régire, 30 naposra. Eddig háromszor menstruáltam a műtét óta. Először 45, másodszor 37...
        Tisztelt Doktor Úr! Háromgyerekes, jelenleg is szoptató kismama vagyok. (A legkisebb gyermek másfél éves, tervezem az elválasztást) Pár éve kraurózissal kezelnek, külsőleg, kenőccsel. Háromhavonta járok rákszűrésre, P1-es, P2-es...
        2010. májusban történt egy kaparás megvastagodott endometrium miatt. Utána évente jártam kontrollra, 2013. július végén még minden rendben volt. Legközelebb sajnos csak 2015. április elején mentem nőgyógyászati vizsgálatra, az akkor...
        Tisztelt Doktor Úr nagyon szépen köszönöm a korai válaszát! Még az előző vagyok és szeretnék még kérdezni ha lehetséges. Voltam nőgyógyászati vizsgálaton meg a laboratóriumi vizsgálaton is, és kiértékelték a leletem és azt mondták,...
        Tisztelt Doktor Úr! A mai naptól kezdtem el a Mirabella fogamzásgátló szedését. Sokat olvastam a fogamzásgátlók mellékhatásairól és aggaszt az a tényező, hogy elősegítik a vérrögök kialakulását. Voltam laborvizsgálaton és a leletet...
        Tisztelt Doktor Úr, Yasminellet szedek. A legutolsó szemet tegnap (szombaton) vettem be, most jön a 7 napos szünet. Azonban a menstruációm már pénteken megjött (máskor mindig hétfőn).Ugye a 7 napos szünetet így is tartani fogom és a...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már 2 éve nincs menstruációm, szeptemberben megyek majd az endokrin rendelésre akkora kaptam időpontot, május 31-én együtt voltam a barátommal, védekeztünk, de lecsúszott az...
        2 éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. A megszokott vérzés idejéhez képest 13 nappal hamarabb barna folyást észleltem, majd ma 11 nappal hamarabb a normális megjövetelhez képest, már a rendes is vérzés is kialakult. Azelőtt ilyen még...
        Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném tudni, hogy ha az együttlét-fogantatás idején a nő lázas, esetleg vírosos beteg, az okozhat-e gondot a leendő magzatnál? Hétfő estétől volt lázam, kedd reggel az ovulációs teszt pozitívnak tűnt, kedd...
        Kedves Doktor Úr! Múlt hét szerdán kaptam az első szteroidos injekciómat( lidokain+diprophos) kb 3 órakor, a fogamzásgátlót este 9kor szoktam bevenni. Hétfőn együtt voltunk a párommal, mert a gyógyszerész szerint ez nem befolyásolja a...
        Tisztelt Dr. Úr 5hete volt egésségügyi kaparásom, a rendszerteln vérzés miatt. Amiből megálapitottak hog gyulladás és polip darabok voltak. Most itt vagyok 5 hete, hogy volt ez es most megjott de rengeteg vért es alvatt vért lők ki a...
        Tisztelt Dr.Úr! Talán azzal kezdeném hogy egy 52 éves nő vagyok.Négy nappal ezelőtt szembesültem ezzel a Bartholini gyulladással.Előszór nagyon megijedtem,mivel sosem hallottam erről a betegségről.Végül itt a neten kutakodva tudtam meg hogy...
        Tisztelt Doktor Úr ! Ma szeretkeztünk párommal és másodszor már azt mondta alig érezte, hogy elélvezett !! Illetve említette, hogy lehet "kifogyott" . Mi oka lehet ennek? Lehet, hogy már túl tág voltam vagy valami más gond lehet ? Válaszát...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap történt egy kis baleset aktus közben, elszakadt az óvszer. Viszont én pont a napokra vártam a havi vérzésem, ami ma reggel meg is jött. Szükséges az esemény utáni tabletta ebben az esetben? Ma még nem mentem el...
        Tisztelt Doktor Úr! Két nőgyógyászati vizsgálat eredménye közötti különbségre lennék kíváncsi, illetve arra, hogyan lehet ennyire különböző az eredmény kevesebb mint egy hónap alatt. A vizsgálatot végzők nem azonos személyek...
        Tisztelt Doktor úr! 43 éves fiatalos nő vagyok, évente járok citológiai vizsgálatra, eddigi (pl. a tavalyi) nőgyógyászati leleteim is jó voltak, volt ugyan két miómám, amiből az egyiket kivették, de ezen kívül más gond nem volt (ép,...
        Jó napot kívánok ! Nekem lenne egy problémám! Én a Meliane nevű fogamzásgátlót szedem, amit minden este 19 kor szoktam bevenni! Ezt tegnap....pénteken...be is vettem ahogy szoktam, de szombat reggel mikor felkeltem azt hittem h tegnap...
        Jó napot kívánok!kérdésem az lenne mitől fájhatnak a melleim?!nem egyszerű az esetem.mivel a menzesz ideje eljöttem,nyilvánvaló késik,július elsején lett volna esedékes,de már 9 napja késik.a melleim eléggé fájnak,főleg melltartó...