• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó estét ! holnap lesz két hete (csütörtökön) hogy a barátnőm menstruációja véget ért és együtt is voltunk csütörtökön be is szedte a gyógyszert egész keddig kedden is együtt voltunk(de nem élveztem akkor belé) majd szerdán...
        Tisztelt Doktor Úr! 41 éves nő vagyok. A problémám az,hogy 11 napja nem jött meg a menstruációm. Eddig még nem volt késés a menzeszemben,inkább 3-4 nappal előbb jött meg,ez volt a jellemző. A terhesség teljesen kizárható. Mostanában...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok Őnhöz hogy az elmúlt két napban barna hüvelyi folyást tapasztaltam. Nem erős csak maszatoló. Nem tudom hogy befolyásolhatja e hogy SM betegséggel diagnosztizáltak egy hónapja és betaaferont...
        Kedves Doktor Úr! A férjemmel babát tervezünk.A menstruációm soha nem volt rendszeres,de volt már 8 évvel ezelőtt egy méhen kívüli terhességem.Augusztus 6-án volt az utolsó menzeszem. Orvosnál voltam Provera tablettát szedtem 10 napig.A...
        Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem meg 3. hónapja szedni a Rezia fogamzásgátló nevű tablettát. A betegtájékoztatóban az szerepelt, hogy az első naptól kezdve úgy leszek védett, ha a menstruáció első napján kezdem meg a gyógyszer szedését....
        Tisztelt Doktor Úr! Júniusban 6 hetes terhesen volt egy vetélésem, műtéti befejezéssel. (Az oka nem derült ki). A terhesség előtt rendszertelen ciklusaim voltak (30-40 nap), valamint ovulációtól PMS tüneteim is jelentkeztek, főleg...
        Kedves Doktor úr! Jelenleg a gyógyszertárakban nem lehet utrogestan hüvelykapszulát kapni, csak tablettát. Olvastam, hogy a tabletta nem hat olyan jól és a májra is káros hatással lehet. Mit tegyek? Lehet az orális tablettát hüvelyben...
        Jó Napot. Voltam nőgyógyászati szűrésen és értesítettek, hogy a rákszűrés újra kell csinálni mert az eredmény nem lett jó. A papíron az volt írva,hogy hámrendellenesség és LSIL (enyhe). Ez mit jelent? Mert az orvosom nem magyarázta el.
        Tisztelt Uram! Emlőcisztáim vannak, amiket kb. 12-13 éve UH-n követünk, mert nagyobbak a szokásosnál, sőt, most már kb. évente le is kell szívni (a kenetek mindig C2-k). 47 éves lévén a ciklusom nagyon lerövidült, 16-24 napos ciklusaim...
        A párommal most kezdtük el a Pharmatex hüvelykúpot 9 napja,és ma narancssárga színű (lehet a kúptól lett más színű) "menstruációm" volt de nem sok épp egy kevéske. Ez minek lehet a jele vagy előjele? Esetleg beágyazódás? Az utolsó...
        Tisztelt Doktor Úr! 41 éves koromban az akkori nőgyógyászom javaslatára Mirena spirált helyeztek fel a méhembe, mivel méhem enyhén növekedett. 5 év után már nem került vissza, ugyanakkor a petefészkeimben néhány cisztát a méhemben pedig...
        Tisztelt Nőgyógyász! Szeretném a segítségét kérni a 2 hormonvizsgálati eredményem értékelésében. 25 éves vagyok. Menstruációm elég erős, viszonylag sokáig tart (kb. 8 nap) a ciklusom 27-28 napos, pontos. Kisbabát szeretnénk, de már...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdéssel fordulok Önhöz. Kb. 2 hónappal ezelőtt diagnosztizálták a helyi nőgyógyászaton a miómámat. A méhem tetején helyezkedik el mint egy sapka. Spirálom van felhelyezve évek óta védekezésnek. Pár hónapja nagyon...
        Kedves doktor úr, Méhen kívüli terhességem van, ahol a magzat el van halva, jelenleg a felszívódási folyamat van, hetente megyek orvosomhoz, hogy felügyelje, hogy a felszívódás hogy alakul. A héten voltam először, tehát a múlt héten derült...
        Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok. 5 hónapja volt egy hiszteroszkópos és egy laparoszkópos műtétem egyszerre. Melynek során egy gyerekfej nagyságú miómát távolítottak el a méhemből. Szerencsére minden komplikáció nélkül. A műtétet...
        Tisztelt doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem volt egy vér vételem menstruációs zavarok miatt..(1honapban kétszer is menstruáltam) elmentrm hormon vizsgálatra ahol vért vettek tőllem de viszont sajnos az eredményeket nem...
        Szeretném megkérdezni a Dr. úrtol , terhes nem vagyok, miert késhet a mensesem? 42 éves vagyok, 3 honapja nem volt sexuális életem. Befolyásolja e- , hogy néha néha cataflant szedek, fájdalom csillapításra? Ill a válltozo kornak köszönthető...
        Tisztelt Doktor Úr! Méhsüllyedésem miatt teljes méheltávolításom volt, valamint hüvely plasztikát is végeztek. 6 hetes kontrollvizsgálaton mindent rendben találtak. Saját magam "vizsgálatánál" álló helyzetben a hüvelyem bemeneténél...
        Kedves Dr Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan térjek át a symíciáról a Tri-regolra? A 7napos szünet után kezdjem el ahogyan a másikat, vagy rögtön a tabletta elfogyása után szünet nélkül? Mikortól véd így, illetve a sorrend piros...
        Kedves Doktor! A mai napon eszre vettem,hogy a huvelyvaladekom veres.A menstruaciomnak 8nap mulva kene kezdodenie.Meg nem allt be teljesen,par nem elteresek vannak. Nem tudom,hogy lehetseges-e,hogy tenyleg huvely verzes?!Mitől lehet?Forduljak nogyogyaszhoz?