• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Külföldön dolgozom,jelenleg nincs lehetőségem orvoshoz eljutni,ezért kérem az Ön segítségét.12 nappal a menstruációm előtt barna folyást észleltem,melyet nem kísért fájdalom.terhességi tesztet csinálta,méhen...
        Üdvözlöm! 5 nappal ezelőtt intenzív égő, viszkető érzést kezdtem el érezni a hüvelybemenetnél és a kis szeméremajkakon, kis mértékben átterjedt a végbélnyílás felé is. Canesten kenőccsel kenegettem, amelyet egy-két éve már...
        Kedves Doktor Úr! Tegnap műtöttek méhpolip gynújával. Abráziót és tükrözést végeztek. Polipot nem találtak, a nyálkahártya vastagsága a ciklus 20.napján 17 mm volt, tegnap. Szövettani eredmény 2 hét múlva. az orvos nem mondott semmit,...
        Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Lassan egy hónapja napiszinten hasigörcsök gyötörnek, amit ájulás előtti állapot kísér, hányingerrel vagy épp olyan érzéssel mint akinek hasmenése lesz. Ájulás még sosem történt, de lever a víz és...
        Tisztelt Doktor úr! Sajnálatosan egy együttlét alkalmával masszázsolaj került a hüvelyembe.Nem hiszem,hogy oda való lett volna,mert egy hétre rá a nemi szervem elkezdett viszketni és fehér,mintha vékony hártya lenne jön ki a hüvelyből:(Mit...
        Tisztelt Doktorúr/-nő! Felfázási tünetekkel mentem háziorvoshoz, egy hónapja. Fromilid Uno-t írt fel, amit 5 napig szedtem. A tünetek a gyógyszer szedése alatt és utána pár napig nem jelentkeztek, de aztán egyre erősebben fájt újra....
        Jó napot! Tegnap felírtak nekem klion d 100 hüvelytablettát és az lenne a kérdésem,hogy a páromnak nincs szüksége valami kivizsgálásra esetleg valami kúrára?elég,ha én végigcsinálom ezt a 10 napos kúrát és utána nem fertőz vissza a...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni,hogy a következő laboreredmények mit takarnak: P2 Kórokozók: Vegyes baktérium, egyéb,nem neoplasticus elváltozások.reparátió.Athophia és egyéb .para és hyperkeratosis. aláhúzva a következő...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A menzeszem nagyon rendszertelenül jelentkezik. Volt, hogy 3 hónapig nem jött meg, azután 3 héten belül 2-szer is. Két vérzés között pedig folyamatos fehér-folyásom van, ezt már a legelső menzeszem előtt is...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, ami már 3 éve fennáll: nincs menstruációm. Voltam nőgyógyásznál ez ügyben, aki ultrahanggal megvizsgált, nem talált semmit, ezután elküldött vérvételre, ahol a következő...
        Tisztelt Dr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Sajnos már 4 éve próbálkozok a teherbeeséssel de sikertelenül. Utolsó menstruációm juli 2-án volt és rövidebb ( 5-6 nap helyett szűk 3 nap) is. A menstruációm napjáig szokott fájni a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy eddig már egyszer jelentkezett dolog miatt keresem fel.Fogamzásgátló tablettát szedek már egy éve,kapcsolatban élek és a menstruációm is nagyjából rendesen jön meg.Viszont egyik nap,aktus után észrevettem,hogy...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy csütörtökön a nőgyógyász Gynazol hüvelykrémet írt fel gombára, és nem múltak el a tünetek(vasárnap). Olvastam, hogy ilyenkor ajánlott visszamenni a nőgyógyászhoz, de időpontot csak későbbre...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Március végén trombózis hajlam miatt 6 év után abbakellett hagynom a fogamzásgátló szedését. Spirált tettek fel április elején. Az első két hétben rengeteget véreztem,aztán beállt napra pontosan a menstruációm....
        Tisztelt Doktor úr/nő! 1 héttel ezelőtt voltam nőgyógyászati vizsgálaton. Kiderült, hogy hüvelygyulladásom van. Pár nappal ezután észleltem, hogy a bal nagyajkamon belül a csikló mellett egy 1 cm átmérőjű területen kis hólyagok jelentek...
        Üdvözletem! Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy 2013 Augusztusában családommal külföldre költöztünk(nem európa) és én októberben,több év után abbahagytam a fogmazásgátló szedését mert,babázni szeretnénk!(van már egy 7 éves...
        Tisztelt WEBBeteg! Volt egy laporascopos műtétem mivel a petefészkem és a méhkürtöm idült gyulladásban volt. Kb. 1hétig voltam kórházban és labor vizsgálatot is végeztek csak ezt a CA 125-öt nem mérték mert azt ügyeleti időben nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mivel együttlét után irigàtort használok ha a párommal nem használunk óvszert. Attól még ugyan úgy teherbe eshetek? (Gondolom igen, de azért mdgkérdezem biztos ami biztos.)...
        Tisztelt Dr.Pétervári László! Azzal a problémával fordulok doktor úr felé,hogy egy napja furcsa nyomást érzek a női szervemnél.Pár napja múlt el a menzeszem.Nem tudom mi lehet a gond.Egyedülálló vagyok,nem élek szexuális életet.Gyermekem...
        Tisztelt dr! 2 hete csecsemofejnyi myoma miatt laparaomia tortent a meh es a petevezetok eltavolitasava. Petefeszkek meghagyasaval. Most jelenleg az a panaszom, hogy hogy akaratlanul elcseppenik a vizeletem. A mutet utani kateter eltav. Utan ilyen panaszom...