• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt orvosok! Az lenne a problémám, hogy január 24-én jött meg utoljára a menzeszem. Akkor is 47 napra rá jött meg az előzőhöz képest. Ekkor már nem szedtem fogamzásgátlót, késve, de mégis megjött. Most pedig elképzelni sem tudom,...
        Tisztelt Válaszadó Doktor! Az esedékes menstruácóm előtt 2 héttel alhasi fájdalam volt körülbelül 1 hétig. A mensesemnek ma kellett volna megjönnie, de alhasi fájdalman, illetve görcsön kívül semmi más nem utal arra, hogy megjönne....
        T. Doktor! Ebben a hónapban tapasztaltam először, hogy a menstruációm rendje felborult.Korábban szinte mindig napra pontosan érkezett.Most pontosan félidőben ismét vérezni kezdtem, ez két napja tart. Egy hete voltam mammográfián, ahol cisztát...
        Üdvözlöm!2 hónapja a méhben miomát diagnosztizáltak uh vizsgálattal miszerint,50mm-es 40mm-es és több kisebb göb van a méhben.A petefészkek pedig vegyes szerkezetü képet mutatnak.Ca 125: 27, malignitásra utaló jelet az ultrahangon nem...
        Kedves Doktor Úr! 10 napja voltam nőgyógyászomnál, aki ránézésre gyulladást állapított meg a hüvelyemben. Felírt egy hüvelykúpot, melyet a gyógyszertárban készítettek el. Azt mondta, ezt 10 napig használjam, majd utána 10 napig...
        Érdeklődnék hogy január 21.-én voltam utoljára megbetegedve és érdeklődnék hogy 2-szer csináltam terhességi tesztet és mindkétszer pozitív lett(ill.mind a kettőn a második vonal nagyon halvány).Voltam a sűrgősségin mivel nagyon...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy esetemben érdemes e orvoshoz fordulni? Sajnos nem bírom a hormonális fogamzásgátlókat, pedig már többet is kipróbáltam az elmúlt 5 évben, de mindegyik szedése mellett előbb...
        Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm előtt két héttel alhasi fájdalmam illetve enyhe hasi görcseim voltak körülbelül 1 hétig. Az első 2 napban este zuhanyzásnál ilyen kocsonyás, zselészerű hüvelyváladékot tapasztaltam. (Nem nagy...
        Üdvözlöm Doktorúr/nő! 5 hetesen lágyéksérvel műtöttek meg,majdnem ráment a bal petefészkem.Mióta mensturálok rendszertelen,egy ideig szedtem fogamzásgátlót (simycia)akkor semmi gond nem volt,minden hónapban teljes pontossággal jött...
        Jó napot! 26 éves nő vagyok, 5 hónapja műtöttek petefészek cisztával. A pontos diagnózis endometriózisos ciszta volt. Azóta nincs semmi panaszom, azon kívül, hogy párszor előfordult már, hogy véreztem. Nem úgy mint menstruációkor, hanem...
        Tisztelt Dr. Úr/Dr. Nő! 2014.03.20.-án egy nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakra derült fény: Uterus mérete: 76x39mm szerk norm, Endometrium vastagsága 6.1 mm, benne egy 3,9 mm-es felritkulás látható. uterus mögött kissé jobbra egy...
        Szükséges-e hormonvizsgálat, ha miomát diagnosztizáltak? A mioma a progeszteron ösztrogén hormon egyensúly felbomlása következtében alakul ki.
        Kedves doktor úr!Körülbelül 1 éve élek aktiv nemi életet és ez alatt többször is volt már vizeletfertőzésem. Az utóbbi időben viszont nagyon gyakori a barna folyásom.Volt amikor menstruació helyett is csak barna folyasom volt, vagy épp...
        Kedves Doktor úr/nő! Március 25-én barnázást tapasztaltam, egészen ápr 1-ig eltartott. Nem volt nagy mennyiségű, a tisztasági betét használata elég volt. Anyuék azt mondták mindez normális. Olvastam az interneten, ha 1 napnál tovább tart,...
        Tisztelt Doktor úr! 2 éve kivették a méhemet és hólyagsérv műtéten estem át. Eddig semmi problémám nem volt. Pár hónapja kevés sárgás váladékot vettem észre a fehérneműn, ezért nőgyógyászhoz fordultam, ő nem talált akkor...
        Üdvözletem! Segítségre lenne szükségem.. Tegnap voltam nőgyógyásznál (rendszertelen menstruáció miatt ) Kértem hüvelyi ultrahangot. Nos látott egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képletet a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Elkeseredésemben írok Önnek.Az a baj,hogy roppant fájdalmasak a vérzéses időszakaim,sőt,már az előtte lévő pár nap is.Az első két nap,napi 4-6 db.Fortedollal és Apranaxszal túlélhető csak.A vér mennyisége is ezen...
        Tisztelt Doktor úr! Február 20.án volt meg utoljára,április 5.én voltam nőgyógyásznál ahol 5hetes terhesnek állapítottak meg,16mm petezsákkal,benne szikhólyaggal. 24.-én kell ismét mennem. A héten viszont erős hasi fájdalom és enyhe...
        Tisztelt doktor úr ! 40 éves nő vagyok.Azt tapasztalom,hogy közvetlenül menstruáció után alhasi fájdalom jelentkezik.Leüléskor az ágyékom környékén hasító fájdalmat érzek (vizelés közben is).Görcsölök és gyakori hányinger...
        Tisztelt Doktor Ur/ Doktornő! Olyan panasszal fordulok Önhöz , hogy kb. Az elmult fel évben nagykn keves a menstruacios verzesem. Általában pontosan (max 1-3 nap kesessel) megjon aztan 2 napig jobban megvan ( naponta 3 tampon vagy betét) aztam 1,5...