• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözletem! Párommal egy napja szeretkezni készültünk majd végül nem tettük, de ő alsó gatyában a nemi szervével finoman épphogy csak érintette a szeméremajkaim (én vékony alsóneműben voltam, ami kicsit lehet elvolt csúszva)...
        Tisztelt Doktor Úr! 25 éves vagyok, a párommal nemsokára összeházasokunk és már most szeretnénk ha összejönne egy kisbaba. Azonban másfél éve mensturációs problémáim vannak. egy évvel ezelőtt véres vizeletem volt, akkor azt mondták,...
        A macmiror complex 500mg + 200000 l.j. hüvelyhúpot irt fel a nőgyógyászom. Azt szeretném kérdezni , hogy ez mellett lehet e alkoholt fogyasztani illetve védekezésel nemi életet élni.
        Ősz óta azt tapasztalom,hogy menszesz előtt pár nappal és utána pár napig,viszket a nemiszervem.Nem vagyok cukros és rendszeresen tisztálkodom,használok tisztasági betétet és a menszesz alatt tampont.Több tanácsot is kaptam,például...
        Üdvözlöm Kedves Dr úr! Clostilbegyt szedek immáron 2.hónapja. Március 21.én voltam Uh-on (13.ciklusnapon) amikor az orvosom azt mondta hogy lát egy érett tüszőt ami 1-2nap múlva megreped.(28naposak a ciklusaim) A méhnyálkahártyám 13mm...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten voltam nőgyógyásznál,egy általános vizsgálaton,mivel babát szeretnénk és gondoltam előtte egy kontrollra elmegyek. Az orvos megállapította,hogy vékony a méh nyálkahártya és nincsen megfelelő nagyságú...
        Kedves Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni fogamzásgátló tablettával kapcsolatban. Hosszas szünet után újra kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni. A nőgyógyász a Mistral nevű tablettát írta fel nekem. Tavaly augusztus óta szedem...
        Tisztelt Doktor Úr, a következő termékeket milyen betegségre írták fel a páromnak? -Chloramphenicoli Nystatini aa gta unam et semis 1,5 -Acidi borici, Natrii borici aa gta tres et semis 3,5 -Metronidazoli gta duas et semis 2,5 -Butyri cacco...
        Tisztelt doktor úr! március 8-án volt egy vetélésem amit műszeresen feleztek be.De a terhesség alatt is jeleztem többszöri alkalommal,hogy bal oldalon erős görcsöket érzek alhas tájékon.Azt a választ kaptam ez normális.Az abortusz után...
        Tisztelt Doktor Úr!38 éves vagyok,2 gyermekem van,problémám a menstruációmmal kapcsolatos.Eddig is változó volt,előfordult hogy 21 és 28 nap között jött meg.,és gyakran a 15.napon is éreztem azt a jellegzetes menstruációs fájdalmat és kis...
        Jó napot! Olyan problémám lenne, hogy nemrég felírt a nőgyógyászom egy fogamzásgátlót( milligest), mert rendszertelen (pl: 2 hónapot kimaradt, majd 2 hétig menstruáltam) volt a menstruációm, azonban rosszkor kezdtem el szedni a...
        Kedves Doktornő! Kaptam egy levelet a nőgyógyászomtól,melyben arról értesít,hogy a citológiai vizsgálat onkolófiailag negatív,de további kezelés miatt jelenjek meg. Ez mit jelenthet? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, 1,5 próbálkozás után derült ki hogy nincs peteérésem. (hormonvizsgálatok segítségével). Clostilbegyt tablettát szedek. Múlt hónapban volt egy szép nagy domináns tüszőm. Az orvos írt fel otrivelle...
        Tisztelt Doktor úr! Problémám a következő. Már egy jó ideje küzdök azzal a problémával, hogy a menstruációt követő kb egy hétben nagyon fáj a bal oldali petefészkem környékén, ami átsugárzik a hátba, fenékrészre, időnként...
        Kedves Doktor úr! Nekem olyan kérdésem lenne Ön felé, hogy 12 hetes terhes vagyok ma.kb 3 napja a nemi szervembe ha úgy mozdulok szúró,hasító fájdalmat érzek és néha olyan mintha izomlázam lenne ott lent.üléskor fekvéskor ez nem érezhető...
        Kedves Doktor Úr! Olyan problémám lenne hogy egy héttel hamarabb jött meg. Elizette fogamzásgátlót szedek 4 hónapja eddig minden rendben volt, de most egy héttel hamarabb jött meg mint szokott. A megszokottnál kevesebb jön és rendszertelenül,...
        Tisztelt doktor úr! Az én kérdésem elég összetett, ezért előbb leírom az előzményeket. Hosszabb kihagyás után az utolsó menstruációm elmúlása után pár nappal kezdtem el újra fogamzásgátlót használni. Ez után a 9. tablettánál...
        Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi együttlétünk után fájdalmat éreztem a hüvely bejáratnál, mintha megsérült volna a bőröm. Ezután pár nappal erős folyásom lett és még a fájdalom sem múlt el és hólyagok jelentek meg a szeméremajkaimon....
        Tisztest Nőgyógyász! Érdeklődnék, hogy meddig normális, ha késik a menstruáció, ha 7 napig antibiotikumot szedtem? Mennyi idő után forduljak orvoshoz? Folyton olyan érzésem van, hogy mindjárt megjön, görcsök, fájó mell, de 5 napja késik,...
        Kedves Doktor úr! Lombik programon veszünk részt férjemmel február 2-án volt a második beültetésem.A férjemnek kevés a spermaszáma. A hcg szintem 511 volt, volt egy nagyon kevés vérzésem, ami az előző beültetés utáni vérzésemhez képest...