• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!


        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, Majdnem egy évvel ezelőtt komoly székrekedésem volt, ami során repedés alakult a végbél és hüvely közötti gáton. A repedés furcsa módon a hüvelytől indult lefelé, amit nem tudom, hogy okozhatott a...
        Tisztelt Doktornő/ úr! 25 éves, menstruációs zavarokkal erősen küszködő nő vagyok. Többféle problémám, kérdésem is volna: 1, Úgy vélem, elég erős a fehérfolyásom, ráadásul mostanában elég undorító, „túrós” állaga van....
        Szombaton nemi aktusban volt reszem. Vedekeztunk, napokig semmi problema nem volt. Ma, csutortokon, egeto erzest ereztem valamint a szemeremajkaim felduzzadtak. Kedd ota kapom az antibiotikumot, gyenge az immunrendszerem, huvelygombara kovetkeztettem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy PCO-t állapítottak meg nálam és három Clostilbegyt-es kúra után sem reagálok a gyógyszerre.Inzulinrezisztencia a leletek alapján nem igazolható. A laproszkópiás műtétet...
        Tisztelt Doktor Úr ! Tegnap védekezés nélkül szeretkeztünk a párommal. Ma megjött a menstruációm, legalábbis görcsölök és barnásat menstruálok. Ilyenkor is van esély rá, hogy teherbe estem? Várom mielőbbi válaszát! Nagyon...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! Édesanyámnál egy hete derült fény a problémára.Lelete: Bv:R nagy ut sejthető magasra húzva mellette bal oldalt a kismedencéből kiemelkedve ff-i ökölnyi egyenetlen felszínű res. TAS:93*42*54-es uterus benne 14mm-es...
        Párommal babát tervezünk egy ideje. Múlt hét előtt vasárnap kellett volna megjönnie, meg is jött, de 5 napig szinte csak pecsételő, elenyésző mennyiségű vérzésem volt. Pénteken iszonyatos görcsök mellett erősödött a vérzésem, ilyen...
        Jó napot kívánok! Márciusban ért véget egy 3 évig tartó kapcsolatom, közös megegyezéssel, békésen, a másik fél érzelmeinek kihűlése miatt. Kb. májusban kezdődtek a panaszaim: gyenge(napi pár csepp) fehérfolyás, nyomás a...
        Kedves Doktor Úr/Nő! A páromnak több mint 1 hete késik a menstruációja. Teszttel kétszer is lett ellenőrizve a s mind a két eredmény negatív lett. Előzmény: Egy hónapja hagyta abba a fogamzásgátló szedését, mert pár nappal előbb jött...
        Tisztelt Doktor Urak! Sajnálatos módon tinédzser koromban megfertőződtem genitális herpesszel, ez kb 12 éve volt.Akkor a nőgyógyász Isoprinosine kezelést adott, nagyon lassan gyógyultam meg.Tudom, hogy végelegesen nem lehet kiirtani a...
        Tisztelt Doktorur! Julius vegen sajnos meghalt a babam 22.heten.Meg kellett szulnom,de mivel nem mult el a verzesem megallapitottak hogy maradhatott lepenydarab a mehemben.Ezert 2 napja kitisztitottak a mehemet.Ma hasmenesem lett es az erolkodestol kicsit...
        egy jo ideje össze vissza rendetlenkedik a ciklusom mult eV Decembereben a rakszuresen olyan jott ki hogy "borderline change "a mire azt mondtak itt londonba hogy nics semmi baj...De azert csinaltak colopskopit a mire az lett az eredmeny hogy olyan minor a...
        Üdv! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy minap voltam nőgyógyásznál, ahol gombás fertőzést állapítottak meg. A doktor úr, Femiflo két darab kemény kapszulát valamint Mikogal hüvelykúpot írt fel. Ezt a mai napon ki is váltottam és...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy nagyjából 1-1.5 hónapja nemi aktus végén, amikor a párom ejakulál, nekem égető érzés keletkezik a hüvelybemenetemnél. Ez először nem volt vészes, aztán volt amikor annyira...
        Tisztelt Doktor Úr! Most hagytam abba a fogamzásgátlót (Nuvaring). Elkezdtem hőmérőzni és vettem ovulációs tesztet is. A hőgörbe és a teszt alapján is 18-án peteérésem volt. Előtte való nap az UH csak egy 10 mm-es tüszőt látott és 7...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tanácsért fordulok Önhöz. Párommal 5 éve vagyunk együtt, hálistennek, harmónikus lelki kapcsolatban, többnyire a főiskola mellett távkapcsolatban élünk, hétvégente van lehetőségünk együttlétre. A kapcsolatunk...
        Azal a kérdésemel szeretnék önhőz járulni hogy mi lehet annak az oka hogy havonta 2x is meg jön elég gyakran ez nagyon agaszt engem és orvosnál nem voltam egy ideje személyes okok miat és ere szeretnék információt.
        Üdvözlöm! Nemrég volt egy vetélésem müvi befejezéssel,megkaptam a szövettant,de nem magyaràztàk el.ìme:kevés véres nyâkba àgyazott töredezett endonetrium,melyben összenyomott szûk mirigyeket pseudodeciduàlis hypertrophiàs stroma vesz...
        Tisztelt Dr.! Az lenne a kérdésem hogy márciusban szültem, rá két hónapra megjött a menstruációm (ami egy hétig tartott) majd utána csak 3 hónap múlva jelentkezett viszont ennek 6. hete hogy még mindig megvan. Ez a jelenség előfordul e és...
        Tisztelt Olvasó! A problémám a következő: Időközönként repedések jelentkeznek a csiklóm mellett egymás alatt amit ha víz, vizelet ér csíp éget és néha egészem a végbél nyílásáig elhúzódnak ezek a kis repedések,nagyon kellemetlen...