• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a menstruáció késleltetése végett mikor kell elkezdeni a Norculut tabletta szedését. Dec 17-én jött meg a menzeszem. A következő menstruációt szeretném pár nappal kitolni, mert elutazok...
        Tisztelt Dr. Úr! Orvosomat "fájdalmas közösülés" problémájával kerestem fel. Gynoxin hüvelytablettát és Lomexin krémet írt fel. Folyáson kívül semmilyen más rendellenesség nem állt fenn. Kérdésem az volna, hogy a Lomexin krémet...
        Jó napot kívánok Dr. Úr! Állandó húgyúti problémákkal küszködök. Általában fél évente 1-2-szer jön ki. Megfigyeltem, hogy akkor jön elő ha a párommal rövid időn belül többször vagyunk együtt. Ez azt jelenti mondjuk, hogy 24 órán...
        Öt hónapja kezdtem újra szedni a fogamzásgátló tablettát lindynette 20 közti vérzéseket tapasztaltam, illetve sex közben elkezdtem vérezni de utána el is múlt érdekelne h az alacsony hormon tartalmú gyógyszerem miatt lehet a sex közbeni...
        Az utóbbi két hónapban kétszer jelentkezett nemi aktus közbeni, utáni vérzésem, eddig sosem volt ilyen. Kicsit kellemetlen is a szeretkezés, a méhszájam érzékenyebb, mint volt. Emellett a menstruációkor és utána is pár napig görcsöltem,...
        Jó napot!2012decemberében P3at és Hpv-t diagnosztizáltak majd megmütőttek.Idén már P1es lett és a hpv-t nem is említették az eredményen.Az lenne a kérdésem,hogy ez a vírus,hogyan terjed?Csak szexuális uton vagy másképp is(nyállal vagy...
        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Már több, mint egy éve hónapokra(1-2 hónap)kimarad a menstruációm. Voltam nőgyógyásznál, aki megvizsgált, és azt mondta, hogy méhen belüli cisztám van, amelyet nem tudnak eltávolítani, és hogy minél hamarabb...
        Tisztelt doktor Úr! Sajnos augusztusban meg kellett szakíttatnom a félidős terhességemet, a baba betegsége miatt. Azóta alhasi panaszaim vannak folyamatosan. Több nőgyógyászt is felkerestem már, egyértelmű okot nem találtak. Az antibiotikumos...
        Tini koromban megallapitottak hogy kicsik a petefeszkeim es valoszinu hogy a menzesem sem fogamzasgatloval sem rendszeres nemi elettel nem fog normalis lenni. Ez igy is lett.Kezdetben volt amikor 2 hetig omlottem,minden honapban eros menzesem volt.Aztan...
        A szövettan értelmezésében kérném gyors segítségét, még mielőtt visszamegyek az orvosomhz:a centralis ectocervicalis laphám néhány sektorban alsó harmadát érintő basalsejt hyperplasiát mutat irregularis rétegződéssel és nagyobb...
        Tisztelt Doktor úr! Abortusz (missed ab. miatt) után meg lehet-e kezdeni az ajánlott időnél (6 hét) hamarabb a nemi életet óvszer használata mellett? Válaszát előre is köszönöm
        Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megtudni, hogy ez mit jelent: UH: A méh előtt 102x55 mm-s bevérzett folliculuzst tartalmazó ovarium. Az ut.-ban 9 mm-s endometrium látótérben norm. ítélhető. A Douglasban 25x60 mm-s folyadéktócsa nagy...
        Kedves Dr úr!Andreának hívnak és szeretném a véleményét kikérni;ha nem baj november 17-én kelet volna megjönnie ;a.menszeszemnek de 27-én jött meg idáig elég pontos volt de most 27-ke óta pecsétel övérzéssel küzdők reggel és este picit...
        Tisztelt Doktor úr! 40 éves nő vagyok. A menstruációm most már kb. 10 napja késik. Nem szokott ilyen problémám lenni, mióta 8 éve szültem, beállt a ciklosom 28 napra ( korábban 32-35 napos volt). Két terhességi tesztem negatív lett, bár...
        Tisztelt doktor úr 42 éves vagyok és mégsem értem mi történik velem nem volt soha semmi problémám a menszeszemel de most november 2 nov 20 és dec 6 án is megvolt a vérzés mennyisége ugyanannyi de hogy ilyen sürűn van az ami aggasztó...
        Kedves Doktor Úr! 22 éves vagyok, 15 éves koromban kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát (Cipromix+ Androcur) hormonális problémák miatt, habár hormonvizsgálatot soha sem csináltattak velem. Ezen a nyáron abbahagytam a gyógyszer...
        17 éves vagyok és a mai nap folyamán elvesztettem a szüzességemet és erős vérzésem van...Mennyire normális ez van tanácsos lenne inkább orvoshoz mennem? A vérzésem múlt hét csütörtökön múlt el.Óvszerrel védekeztünk, nem szakadt ki....
        Kedves Doktor úr! 21 éves nő vagyok. Körülbelül 1-2 hete a szeméremcsont felett nyomást érzek, ami folyamatos. (húgyhólyag, felfázás?!) voltam háziorvosnál, aki azt mondta, hogy valószínűleg felfázhattam, de nem csíp és nem is véres a...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy segítsen a problémám megoldásában. 8 évig szedtem Lindinette 20 tablettát, de most 3 hónapja már nem szedem mert babát szeretnénk a férjemmel. Az első két ciklusban megjött a...
        Üdvözlöm Szerdan vege lett a menstruaciomnak , es most meg verzek megint. 27.én vesztettem el.a szüzességemet de azóta nem volt szex. Akkor mondjuk nagyon fájt.Alig bírtam ki.mitől lehet ez?