• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!


        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Külföldön dolgozom,jelenleg nincs lehetőségem orvoshoz eljutni,ezért kérem az Ön segítségét.12 nappal a menstruációm előtt barna folyást észleltem,melyet nem kísért fájdalom.terhességi tesztet csinálta,méhen...
        Üdvözlöm! 5 nappal ezelőtt intenzív égő, viszkető érzést kezdtem el érezni a hüvelybemenetnél és a kis szeméremajkakon, kis mértékben átterjedt a végbélnyílás felé is. Canesten kenőccsel kenegettem, amelyet egy-két éve már...
        Kedves Doktor Úr! Tegnap műtöttek méhpolip gynújával. Abráziót és tükrözést végeztek. Polipot nem találtak, a nyálkahártya vastagsága a ciklus 20.napján 17 mm volt, tegnap. Szövettani eredmény 2 hét múlva. az orvos nem mondott semmit,...
        Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Lassan egy hónapja napiszinten hasigörcsök gyötörnek, amit ájulás előtti állapot kísér, hányingerrel vagy épp olyan érzéssel mint akinek hasmenése lesz. Ájulás még sosem történt, de lever a víz és...
        Tisztelt Doktor úr! Sajnálatosan egy együttlét alkalmával masszázsolaj került a hüvelyembe.Nem hiszem,hogy oda való lett volna,mert egy hétre rá a nemi szervem elkezdett viszketni és fehér,mintha vékony hártya lenne jön ki a hüvelyből:(Mit...
        Tisztelt Doktorúr/-nő! Felfázási tünetekkel mentem háziorvoshoz, egy hónapja. Fromilid Uno-t írt fel, amit 5 napig szedtem. A tünetek a gyógyszer szedése alatt és utána pár napig nem jelentkeztek, de aztán egyre erősebben fájt újra....
        Jó napot! Tegnap felírtak nekem klion d 100 hüvelytablettát és az lenne a kérdésem,hogy a páromnak nincs szüksége valami kivizsgálásra esetleg valami kúrára?elég,ha én végigcsinálom ezt a 10 napos kúrát és utána nem fertőz vissza a...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni,hogy a következő laboreredmények mit takarnak: P2 Kórokozók: Vegyes baktérium, egyéb,nem neoplasticus elváltozások.reparátió.Athophia és egyéb .para és hyperkeratosis. aláhúzva a következő...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A menzeszem nagyon rendszertelenül jelentkezik. Volt, hogy 3 hónapig nem jött meg, azután 3 héten belül 2-szer is. Két vérzés között pedig folyamatos fehér-folyásom van, ezt már a legelső menzeszem előtt is...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, ami már 3 éve fennáll: nincs menstruációm. Voltam nőgyógyásznál ez ügyben, aki ultrahanggal megvizsgált, nem talált semmit, ezután elküldött vérvételre, ahol a következő...
        Tisztelt Dr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Sajnos már 4 éve próbálkozok a teherbeeséssel de sikertelenül. Utolsó menstruációm juli 2-án volt és rövidebb ( 5-6 nap helyett szűk 3 nap) is. A menstruációm napjáig szokott fájni a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy eddig már egyszer jelentkezett dolog miatt keresem fel.Fogamzásgátló tablettát szedek már egy éve,kapcsolatban élek és a menstruációm is nagyjából rendesen jön meg.Viszont egyik nap,aktus után észrevettem,hogy...
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy csütörtökön a nőgyógyász Gynazol hüvelykrémet írt fel gombára, és nem múltak el a tünetek(vasárnap). Olvastam, hogy ilyenkor ajánlott visszamenni a nőgyógyászhoz, de időpontot csak későbbre...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Március végén trombózis hajlam miatt 6 év után abbakellett hagynom a fogamzásgátló szedését. Spirált tettek fel április elején. Az első két hétben rengeteget véreztem,aztán beállt napra pontosan a menstruációm....
        Tisztelt Doktor úr/nő! 1 héttel ezelőtt voltam nőgyógyászati vizsgálaton. Kiderült, hogy hüvelygyulladásom van. Pár nappal ezután észleltem, hogy a bal nagyajkamon belül a csikló mellett egy 1 cm átmérőjű területen kis hólyagok jelentek...
        Üdvözletem! Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy 2013 Augusztusában családommal külföldre költöztünk(nem európa) és én októberben,több év után abbahagytam a fogmazásgátló szedését mert,babázni szeretnénk!(van már egy 7 éves...
        Tisztelt WEBBeteg! Volt egy laporascopos műtétem mivel a petefészkem és a méhkürtöm idült gyulladásban volt. Kb. 1hétig voltam kórházban és labor vizsgálatot is végeztek csak ezt a CA 125-öt nem mérték mert azt ügyeleti időben nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mivel együttlét után irigàtort használok ha a párommal nem használunk óvszert. Attól még ugyan úgy teherbe eshetek? (Gondolom igen, de azért mdgkérdezem biztos ami biztos.)...
        Tisztelt Dr.Pétervári László! Azzal a problémával fordulok doktor úr felé,hogy egy napja furcsa nyomást érzek a női szervemnél.Pár napja múlt el a menzeszem.Nem tudom mi lehet a gond.Egyedülálló vagyok,nem élek szexuális életet.Gyermekem...
        Tisztelt dr! 2 hete csecsemofejnyi myoma miatt laparaomia tortent a meh es a petevezetok eltavolitasava. Petefeszkek meghagyasaval. Most jelenleg az a panaszom, hogy hogy akaratlanul elcseppenik a vizeletem. A mutet utani kateter eltav. Utan ilyen panaszom...