• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!




        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Pénteken fagyasztották a méhszájsebem. A 2 hét letelte után tejsavas irrigálást javasoltak 6 hétig, majd aztán kerül sor a kontrollra. A nőgyógyászom 200 ml oldatot írt fel, de a gyógyszertárban közölték, hogy ezt...
        Császárral szültem (bikinivágással), eddig nem volt különösebb problémám.. az utóbbi időben azonban minden kicsit nehezebb fizikai munkát mellőznöm kell, mert bekeményedik és megfájdul az alhasam és fáj a derekam..csak fél veder vizet...
        Több mint egy hete együtt voltunk a barátommal, gumi nélkül, de nem bennem ment el. Kb. 1 hete késik a menstruációm, bár volt már rá példa, hogy 2 hetet késett, de akkor még nem éltem szexuális életet. Alhasi görcsök, szúrás,...
        Üdvözlöm. 2x volt terhességmegszakításom. Iamna f.tablettát irtak fel. Kb 3hónapja szedem. első menszesz utan 10.napra tudtam elkezdeni szedni.sajnos.majdnem 1honapot késett. most elkezdtem ujra,azt tanácsoltak szedjem ugy h menszeszre 1hétre rá...
        Tisztelt Doktor Úr! 12 éves korom óta rendkívül fájdalmas mensturációs görcsökkel küzdök. Fiatalabb koromban még lábon kihordtam őket, akkor általában a legfájdalmasabb görcsök idején, elsötétült előttem a világ, hánytam, és...
        Tisztelt címzett! 2014.07.24-ÉN VOLT EGY MŰTÉTEM AHOL A JOBB PETEFÉSZKET ÉS EGY NAGY CISZTÁT TÁVOLÍTOTTAK EL .A PROBLÉMÁM AZ HOGY AZÓTA RENDSZERTELEN A MENSZESZEM ERŐS FÁJDALOMMAL ÉS ERŐS VÉRZÉSSEL JÁR .A MŰTÉT ÓTA TÖBBSZÖR VOLT...
        Körülbelül 4-5 hónapig nem volt meg menstruációm és nem mentem el orvoshoz , de aztán újra megjött egy kicsit és 10 napig volt .
        Szép Jó estét Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy barátnőmmel és velem 1 hete történt a dolog. Most olyan "hiba" történt mikor mellettem feküdt és csináltuk a végén mikor kihúztam (nem szoktam benne elmenni sose)a makkom...
        53 éves vagyok. Február 5-én volt egy méhkaparásom, mert 8 hónapig nem jelentkezett a vérzés. Jóindulatú miómát mutatott ki a szövettani vizsgálat. A műtét után 2 hétre jelentkezett ismét a menstruáció, pedig a nőgyógyászom azt mondta,...
        Jó napot Kívánok. 21 éves vagyok, 17 éves korom óta élek, szexuális életet. A panaszom az állandó hüvelyi folyás, többször jártam orvosnál, legutóbb 2015. január 12-én voltam, akkor az orvos méhszájsebet állapított meg, felírt...
        Udvozlom Problemam a kovetkezo. 8 honapig nem menstrualtam es miutan elmentem orvoshoz, a doktor ur azt mondta hogy lat cisztakat a petefeszkembe es kaptam ra Duphastont de kivizsgalasra nem kuldott el. A citologiam negativ lett. Miutan egyszer beszedtem...
        Kedves Doktorúr! Januárban menstruációm után alhasi fájdalom,fura égő érzés a szeméremtestemen és jobb petefészek környéki szurkálás jelentkezett. Háziorvos felfázásra felít Tarivid antibiotikumot. Elmentem nőgyógyászhoz,gyulladást...
        Tisztelt Doktor úr! Néhány napja égető, viszkető érzést érzek a hüvelyemben és körülötte. Olvastam, fórumokban, hogy hüvelygomba esetén jó a joghurt, így aztán kétszer is élőflórás joghurtos tampont használtam éjszakára, és...
        Üdvözlöm!Nevem Tünde 39 èves vagyok.Utolsó menstruációm első napja január 29 volt.Ciklusaim általában22-26 napra szoktak jelentkezni.Párommal február 13èjjel-14 èn hajnalban voltunk együtt.Megszakitás nem törtènt.Szämitásaim szerint(...
        Kedves Doktor Úr! Múlt hónapban késett a menstruációm 2 hetet, mivel a párommal babát szeretnénk, így terhességi tesztet végeztem ami negatív lett. Ezután egy felső légúti betegségemre antibiotikumot kezdtem szedni, ekkora a menstruációm...
        Kedves László! Eddig nem szedtem korábban fogamzásgátlót, most a mirabella-t írta fel a nőgyógyászom. Két kérdéssel fordulok Önhöz: 1. Amennyiben a ciklus nem első, hanem maximális 5. napján kezdem el szedni a tablettát, akkor is...
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy milyen esetben támogatja az OEP a kisajak hipertrófia, azaz a megnagyobbodott kisajkak kisebbítését. Ti. ilyen problémával küzdök (orvos nem diagnosztizálta így a panaszt, én találtam, hogy így...
        Doktor úr! Miért nem jön meg a menzeszem? Már több mint 6 hónapja nem jött meg. Kétségbe vagyok esve, orvosnál még soha nem voltam, nem mertem még el menni. Lehet hogy cisztám van? Vagy pajzsmirigy a probléma?
        Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy lett egy p3-as eredményem, ezután egy hpv szűrésre küldtek ami alacsony (6,11) és magas (31) vírusokat tartalmaz! Mi a teendő ilyenkor? Lehet-e ez még rosszabb a későbbiekben vagy akár...
        Tisztelt Dr. Kiss György! Már 8. napja tart a menzeszem, ami még mindig elég erős, közben 3 napig alhasi görcseim is voltak. Normál esetben 5 napig szokott tartani, közepes szintű vérzéssel. Érdeklődnék, hogy mi ilyenkor a teendő? Várjam...