• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(

        WEBBeteg szakértő válasza a hypoplasia, fejletlen méh, méh alulfejletlensége témában

        Kedves Anna!

        A méh alulfejlettsége (hypoplasia) valóban nehezítheti a teherbe esést vagy kihordását, valamivel nagyobb a vetélés kockázata. A terhesség hormonális hatására viszont a méhizom "erősödik" (hypertófiás és hyperplasiás lesz) és a méh mérete nő, a további terhességek során mind kisebb eséllyel jelentkezik vetélés. Túlságosan ne ijedjen meg addig, amíg el nem telik egy év sikertelen terhességi próbálkozással, mert könnyen lehet, hogy simán teherbe esik (eddig lehet, hogy csak pechük volt), hasonló méhméretekkel sokan esnek teherbe probléma nélkül. A ciklus során valóban indokolt több ultrahangvizsgálattal megnézni, van-e peteérés, ha nem, a peteérés gyógyszeresen beindítható (Clostilbegyt).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr!Négy napja sötét, szinte fekete folyásom van (nagyon minimális)pisilés után látszik a papiron.Nagyon ideges vagyok ,mióta észleltem.Hét éve már nem menseselek,eddig ilyen panaszom nem volt.Gyógyszereim nem voltak váltva.58...
        Üdvözlöm! 34 éves nő vagyok, 2009-ben szültem hüvelyi úton. Szülés előtt 1 évvel méhszájsebet állapított meg az orvosom, melyet akkor fagyasztással kezelt. 2012-ben orvost váltottam,  az új doktor 2013-ban ectropiumot az A zónáig,...
        Kedves Doktor Ur! Azert fordulok Onhoz mert lattam az adatlapjan,hogy on foglalkozik a HPV-vel is. A kerdesem,hogy februar 12-en volt a hpv tipizalas es aprilis 6-an a citologia,tehat 7 het 5 nap telt el a ketto kozott,akkor az eredmeny megbizhato vagy...
        Kedves Doktor! 28 éves barátnőmnél hpv-t diagnosztizáltak, ezzel kapcsolatban szeretnék néhány kérdést feltenni, hogy megnyugtassam őt. -hogy lehet, hogy a férfi partnerben nem kimutatható a hpv, ha a nőnek más partnere nem volt -hogy...
        Jó napot Doktor úr! Egy 19 éves lány vagyok, s már lassan egy éve nőgyógyászati problémával küszködök. Kicsit hosszú lesz a történetem, de szeretnék mindent elmondani. 2015 nyarán kezdődött el a problémám. Egyik este hajnalban arra...
        Tisztelt Doktor úr! 19 éves lány vagyok aki nem élt még nemi életet. Problémámmal már fordultam nőgyógyászhoz, de sok a kétségem. A vizsgálat után HPV gyanú merült fel mert egy szemölcs van nem pontosan a hüvelybemenetnél, hanem az...
        Üdvözlöm, van egy 7,5cm-es cisztám amiben már látható szilárd képlet a CA 125 értéke: 13,5 He4 értéke 59,4 Roma score értéke: 10.66 ( ami kóros már 11) Kérdésem a következő: Laporoscopiával egyben kilehet-e venni a cisztát, úgy,...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám van, hogy tegnap este óta rózsaszín folyásom van. Ezt megelőzően a menstruációm 80%a barna volt, ami nàlam még soha nem fordult elő. Majd utána 2-3napig barna folyásom volt. Most a ciklusom 7.napján...
        Tisztelt Doktor Úr! A párom szeméremajkán megjelent egy duzzanat, ami nem akar elmúlni és érintésre érzékeny, kissé fáj. Kérem, hogy vessen egy pillantást a képre és mondja el a véleményét, hogy mi lehet ez, esetleg hogyan lehet otthoni...
        Kedves Doktor Úr! Még nem volt szexuális kapcsolatom de 2hónappal ezelőtt barátom csak arra kért hogy a himvesszőjét a hüvely nyílásomba tehese de nem hatolt belém csak éppen a tetejét rakta oda nem élvezet el se.Azóta csináltam 4...
        Tisztelt Dr.Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy,múlthónap 14-17.e között meg volt menzeszem. E hónap 7-8.án volt vérzésem de nagyon sötét volt vérzésem. 12.én kellett volna megjönnie menzeszemnek,de eddig semmi,görcsölhasam mint...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő 4 éve a nagyon erős és egyre erősödő menstruációs görcseim miatt nőgyógyászom 2 éve leállítatta a fogamzásgátló szedését.Tavaly nyáron az évi rendszeres szűrés kapcsán mk. ovariumban cisztát talált / 5 és...
        Tisztelt Doktorúr! 48 éves leszek, mensesem kb. 1.5 éve rendszertelen, hosszú hónapokra kimarad, majd 1-1 hónapra ismét jelentkezik. Nem volt ez ellen kifogásom addig, amíg vérnyomásom nem kezdett el ugrálni és dominálóan a pszichés tüneteim...
        Tisztelt Doktor!48éves vagyok3 gyermeket szültem.Soha semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt.Harmadik gyermekem 1éves korától Marvelont szedtem ,az előző két gyermekem születése előtt is fogamzásgátló tablettát...
        Tisztelt Doktor úr! Szülésem óta alhasi illetve deréktáji fájdalmaim vannak.Ki is vizsgált az orvosom rendben a labor is és ultrahangot is nézett.Azt mondta nem lát semmit csak annyi a gond,hogy teljesen hátra van hajolva a méhem és a császár...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy együtt voltam a párommal. Másnap reggelre lett vérzésem, ami hol gyengébb, hol erősebb volt. Ez kb egy hétig tartott. Ez a menstruáció előtt kb 1.5 héttel lehetett. A menstruációm nem jött meg....
        Tisztelt Dr.Úr! Én egy 18éves lány vagyok,és problémám a következő. Egy éve kezdődött minden,amikor is erős menstruációs görcseim és vérzésem volt.Ekkor kaptam vérzéscsillapítót,és gyulladás csökkentőt.Ez februárban...
        Pár héttel ezelőtt felírta nekem a gyerek nőgyógyász az első fogamzásgátló tablettám (Rezia) amit minden nap kell szedni. ( még nem feküdtem le fiúval) Előző héten hétfőn jött meg a menzeszem és akkor kezdtem el. Kezdett elmúlni,...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a legutóbbi citológiai vizsgálatommal kapcsolatos(ápr 18.). Az eredményben az áll, hogy kóros hámelváltozás látható. Atypusos sejtek, nem meghat. ASC, nem zárható ki H SIL (ASC-H). Valamint x jelölés van az...
        Tisztelt Doktor Úr. 9 hete volt egy abortuszom.Azóta nem jön meg a mensesem.Már kettő terhességi tesztet is csináltam(az egyiket ma),de mind a kettő negatív lett. Többször van olyan érzésem,hogy meg fog jönni (görcsölés,derékfájás) de...