• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát. 7 évig Yadine-t szedtem. Egy éve Regavidont szedek. Soha semmi problémám nem volt. Egy heti adagot szedtem be és szombat reggel sötét barna folyás jelentkezett délutánra...
        Kedves Doktor Úr! Több éve szedek fogamzásgátló tablettát(symícia), amit este 8-kor veszek be mindig. És egyik este iszonyatosan rosszul voltam ,és hasmenésem volt(nem emlékszem hány óra telhetett el a bevétel óta, lehet 1, de lehet...
        Tisztelt Doktor úr! Néhány hete kezdtem el észlelni, hogy a hüvelyváladékom erősebb szagú lett. Már régebben is előfordult ilyesmi,de nem volt semmiféle betegség emögött. A folyásom általában sok, már évek óta. Menstruáció előtt...
        Üdvözlöm! Korábban volt egy vetélésem ami után kiderült hogy Leiden heterozigóta mutációm van. Azóta nem sikerül a baba sem. Voltam vérvételen.... (ciklus 3.napján) Az eredményeim: Glükóz: 4.4 mmol/L TSH: 4.41 mIU/l FT4:...
        Tisztelt Szakértő! 26 éves nő vagyok,sajnos jó pár éve küszködök hüvelyfolyással.Több kenetvételem,tenyésztésem is volt,de nem tudnak kimutatni semmi konkrét kórokozót. Az éves rákszűréseknél is mindig visszahívnak,mert a leleten...
        Tisztelt Doktor Úr! Február elsején volt az utolsó menstruációm, március elején vásároltam egy tesztet, ami kétes választ adott (picit színeződött a csík helyén. Megismételtem pár nap múlva reggel a tesztet, de az negatív eredményt...
        Tisztelt Doktor Úr! Policisztás vesebetegségem van, másfél hónapja rendszertelen a menstruációm, sötétbarnás,feketés folyásom és nagyon erős petefészek-és derékfájdalmam van. A petefészkemben nincsenek ciszták, a vizeletemben nem...
        Üdv! Az a problémám, hogy 1 hónapja kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni. Ma és tegnap mikor a barátom belém élvezett az együttlét után csípő, égő érzést éreztem a hüvelyemben. Mi lehet a baj? Melyikünkkel van probléma? Szerintem...
        Tisztelt Doktor Úr(Nő) Kedvesemnél a novemberi citológia:P3; LSIL(ASC-H), lapham metaplázia, HPV gyanu. Kórházi orvos javaslata konizáció. Vissza a régi orvoshoz. Szerinte még nem kell műtét, HPV tipizálás. Eredménye:11,31 Újabb citologia...
        udvozlom Tegnap kaptam meg a rakszureses eredményt, ami negatív lett, viszont ez van a papíron: megfelelő (értékelhető) de: transzformacios zóna sejtjei vannak, elégtelenül fixalt, zavaró mértékű nyák Ezek mit jelentenek?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Nemrégiben enyhe nőgyógyászati panaszaim voltak, úgymint a megszokottnál nagyobb mennyiségű folyás, illetve időnkénti enyhe viszketés. El is mentem az orvosomhoz, aki...
        Kedves Dr Úr/ Dr Nő! Lassan egy hónapja kezdtem el szedni a mistral nevű fogamzásgátlót. Barna folyásom volt kb az első héten végig, de az elmúlt. Azóta nem is volt. Viszont tegnap ismét jelentkezett a barna folyás. Azt tudom,hogy ez...
        Tisztelt Weborvos! Egy olyan jelegű kérdésem lenne,hogy 11 éves korom óta mentruálok most vagyok 19 éves. A mentruáciom kb pár hónapja 3-4 nem rendszeres. Van,hogy rendesen 22-28 napos cikrus után megjönn Decemberben volt olyan,hogy kimaradt egy...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 és fél hónapja szültem császármetszéssel, a műtét sikeresen zajlott, minden rendben volt. A 6 hetes kontrollon is azt mondták , hogy szépen gyógyul és a seb is gyönyörű, minden a legnagyobb rendben van. Viszont amiért...
        Tisztelet Doktor Úr 4 54 éves nő vagyok tavaly augusztusban volt az utolsó rendes mensesem azóta egyszer kétszer "maszatolás" fordult elő .Most áprilisban megint volt rendes vérzésem .kérdéseim a következőek Normális e ez ? Kell e nem...
        Tisztelt szakértő! Kislányomat 3hónapja szültem sajnos csak 3hétig szoptattam.A 6hetes kontrolon minden rendben volt. De azóta sincs menstruációm. A fogamzásgátlómat sem tudom/merem ez miatt szedni. A hasam időnként fáj szurkál a petefészkem...
        Tisztelt Doktor Úr! Elnézését kérem az ismételt zavarásért. Megint a tegnapi kérdező vagyok. Én írtam Önnek, hogy tegnapelőtt este és tegnap reggel barnás pirosas cseppek jelentkeztek, és hogy csak ma tudok gyógyszertárba menni terhességi...
        Tisztelt Doktor úr!Azzal a problémával fordulok önhöz hogy én már 6 és fél éve szedem a fogamzásgátlót van egy 2 éves kislányom előtte Stodette szedtem miután megszületett és eltelt az a bizonyos idő azóta szedem a jangee nevű...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten vasárnap írtam Önnek, hogy teherbe eshettem-e a hétvégén. Akkor azt tanácsolta, hogy várjak 1 hetet a terhességi teszttel, vagy várjam meg a következő menstruációt. Amiért most írok az az, hogy 6 nappal...
        Tisztelt Doktor úr! 3 éve szedek fogamzásgátlót.1,5éve a Sensonette nevűt szedem.Elfelejtettem a 4.napon időben bevenni és 13órán belül pótoltam. Nagy az esély a teherbeesésre? Illetve arra gondoltam,hogy nem hagyok ki 7napot,hanem folytatom...