• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000) szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt. Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam. A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1), Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést. Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos)  Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás. Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is. A kérdéseim a következők lennének: Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdvözlettel:                     Anna          

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Kedves Anna!




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

        Tudjon meg többet: meddőség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 25 éves vagyok, és 18 éves korom óta szedek fogamzásgátlót. Korábban a cypromix mellett péntekenként jött meg, ami később átállt szombat délelőttre. Már egy jó ideje a symíciát szedem, emellett szintén szombaton jött...
        Kedves Dr. Úr! Második hónapja szedem a fogamzásgátlót ( Symicia ) most vagyok a 7 tablettamentes nap 5.napján és még nem jött meg.Az előző hónapban a szünet 3.napján megjött igaz eleinte csak barnás sűrű volt aztán utána semmi és este...
        Tisztelt doktor úr! 15 éves lány vagyok és a mostani menstruációmnál úgy döntöttem, hogy tampont fogok használni. A második napon felhelyeztem, semmi gond nem volt, de 1 nappal ezután hőemelkedés, torokfájás, és fejfájás jelentkezett. Ez...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagy félelem van bennem azzal kapcsolatban,hogy talán teherbe estem.2 hete voltam együtt először a párommal.Nem tudom talán csak bebeszélem magamnak de rendkívüli félelmeim vannak. Szóval nagyon szeretjük egymást a...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy 1 hete múlt el a menstruációm, a szokásosnál több mennyiség jött! 1-5 napig ugyan annyi jöt minden nap! 7 napig tartott! Most 1 hét multán visszajött kicsit! Mi lehet a probléma? Mitől lehet ez?...
        Üdvözlöm Doktor Úr! A következő lenne a kérdésem: miért jelentkezett áttöréses vérzés? Egyáltalán annak nevezhető-e az esetemben? Január óta szedek Elizette nevű fogamzásgátlót. Az első három hónapban semmi gond nem volt, kb. 3-4...
        Tisztelt Doktor Úr! 10 évig szedtem Milligestet, januárban hagytam abba, babát szeretnénk. Februárban és márciusban megjott 28 napra, aprilisban csak a 33.napon. Április 23. óta nem menstrualtam, de a terhességi teszt negatív. Februárban voltam...
        Kedves Doktor Ur, A helyzet a kovetkezo: az utolso menzeszem idopontja maj elejen volt, vagyis akkor ert veget, amikor nem emlekeztem pontosan hogy kivettem-e az utolso tamponomat.Megneztem magamnak, de nem talaltam semmit, igy nem foglalkoztam tovabb ezzel....
        Tisztelt Doktor úr ! Június 5.-én volt egy rutin vaporizációs műtétem. Egy kis kóros hámot távolítottak el, ami okozta a P3-as citológiai eredményemet. A doktor úr a lapon azt írta, se ülőfürdő, se szexuális élet 4 hétig. Nekem utána...
        Az alábbi panasz kapcsán kérnék tanácsot. 27 éves vagyok, nem szedek fogamzásgátlót évek óta viszont általában rendszeresnek mondható havi ciklusom. A ciklusokat megelőzve minden alkalommal jelentkeznek a kellemetlen tünetek, mellek illetve...
        Üdvözlöm!hpv 16-39 es eredmény.szövettan: cervicalis dsplasia.cyitologia:értékelhetetlen..zavaró gyulladás,candida fertőzés,coccustrichomonas.kaptam Gynoxin 600mg hüvelykapszulát,klion kúra tíz napig utána Gynoflor hüvelytabletát 6 napig.azt...
        3-4 hónapja előjön a nagy ajkak mellett bal oldalon(félig rajta) egy meggy nagyságú csomó ami kemény és a belseje fehéres, fáj ha megmozdulok. Nem viszket és nem is ég, csak fáj és feszül. Változó időpontokban jön ki, hol a menstruáció...
        Tisztelt Doktor Ur/No! Kesett 20 napot a menstruaciom es ezalatt a 20 nap alatt vegig barna valadek jott. Amikor pirosas jott elkezdtem szedni a dienille fogamzasgatlot. Szerintem nem menstruaciora kezdtem el szedni hanem sima barnazaskor. Mar egy hete...
        Üdvözlet! 18 éves vagyok, 13-án kellett volna megjönnie, de még most (17-e) sem jött meg. Párommal még nem feküdtünk le (ebből adódóan nem szedek fogamzásgátlót), de volt már, hogy pl. combomra, hasamra élvezett. Amennyire tudom, sosem...
        Kedves Doktor Úr! Reményeim szerint tud segíteni nekem a kérdéseim szakszerű megválaszolásában. A hétvégén egyetemi fesztiválon voltam, ahol természetesen előfordult a közös pohárból ivás, és egy cigaretta szívás. Itt szeretném...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapos ciklus probléma miatt,tavasszal hormonvizsgálaton alacsony progeszteron szintet állapítottak meg. Egyebek(uh,rákszűrés) rendben van. Provera nevű gyógyszert kaptam 3 hónapig kell szednem a ciklus közepétől 10...
        Jo napot de úr!olyan problémám lenne hogy kb 3eve küszködők kellemetlen szagú folyassal!jartam orvoshoz de csak klion D-T kaptam es ehez hasonlókat!addig jo volt míg szedtem utánna ugyanúgy vissza tért most rá találtam erre a gynevac...
        Tisztelt Dr Úr ! 31 éves gyermektelen fiatal nő vagyok . Az utolsó citológiai eredményem p1 es lett és a papíromra még rá volt írva , hogy fiziologiss atrofia az orvosom azt mondta fél év múlva ismételni kell a vizsgálatot . Kérdeztem van e...
        Kedves Doktor Úr! nekem olyan problémám van,h március végén helyezte fel a nőgyógyászom a Miréna nevű spirált és azóta is folyamatos vérzésem van,egy nap sem telt el vérzés nélkül.egy hónap után visszamentem az orvoshoz,megvizsgált,azt...
        Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok, 5 éve pár kapcsolatban élek és ugyanennyi ideje Lindynette 20-at szedek. Május végén rákszűrésen jártam, aminek az eredménye a lelet szerint P2 lett, viszont az "eredmények/kórokozók" részen az...