• Teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Párommal babát szeretnénk fél éve.Voltam vérvételen ahol a

        TSH értékem 4.012, referencia tartomány:(0.400-4.000)

        szabad T4 12.0 ref tart(9.0-19.0) volt.

        Ezért felkerestem egy endokrinológus szakorvost az ő tanácsára egy hónap után csináltattam egy kontroll vérvételt több értékkel, gyógyszert még nem kaptam.

        A vérvételen cilus 3.nap a TSH2.029(0.400-4000) volt, a Thyreoglob.Ab >1000 ref.tart(<4.1),

        Thyr.pero.ab 11.0 ref.(<5.6). A hormonjaim rendben voltak. Ezért gyógyszer nem kaptam még erre a következő vérvétel eredményt követően dönt az endokrinológus, még nem tartotta indokoltnak a hormon szedést.

        Nőgyógyászati vizsgálatra is elmentem ahol csináltattam egy ultrahang vizsgálatot ciklus 18.napon.(ciklusaim 30 naposak mindig pontos) 

        Ezt a diagnózis kaptam: norm.uterus anteflexioban 47x34x40 benne 4,5 mm vastagságú proliferációs endometrium.Jobb ovárium nagysága 34x30 mm benne számos 10 mm alatti tüsző. Bal ovarium 38x32, norm szerkezetű. Douglasban szabad folyadék nem látható. Dg:anuvulatio, anovulatioval kapcsolatos infertilitás.

        Az orvos szerint kicsi a méhem és nincs peteérésem, nagyon rám ijesztett. Azt javasolta hogy ciklus 8., 10. 12. napon meg kell ismételni az ultrahangot és szednem kell majd ettől függően gyógyszert is.

        A kérdéseim a következők lennének:

        Befolyásolja-e a teherbeesést hogy kicsi a méhem? Van-e esélyem  teherbeesni és kihordani? Milyen vizsgálatra lehet még szükségem? Illetve hogy tényleg nagy a baj ezzel a diagnózissal amit a nőgyógyásztól kaptam?

        Előre is köszönöm a válaszokat.

        Üdvözlettel:

                            Anna

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypoplasia, fejletlen méh, méh alulfejletlensége témában

        Kedves Anna!




        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-05 22:13:24; Megválaszolva: 2010. június 05., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 14 éve szedem a Novynett tablettát. Sajnos hosszú évek óta nagyon sűrűn elfelejtem bevenni, ilyenkor napi 3-4 szemet szedek be egyszerre.Ez havonta több alkalommal előfordul. A vérzésem évek óta egy napig tart, nem volt gond...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal kisbabát szeretnénk. Ezért elmentem a nőgyógyászomhoz egy teljes átvizsgálásra, hogy minden rendben van-e velem. Azt ajánlotta az orvosom, hogy már a terhesség előtt szedjek folsavat. Az általa ajánlott...
        Üdvözletem Dr Úr! Olyan kérdésem volna hogy párom az elmúlt két hónapban többszörösen is felfázott,januárban is késve 31 ik napon jött meg a havija most pedig a 33 napnál jár és még mindig semmi. Lehetséges ok a felfázás ?(tesztet...
        Az utolsó menzeszem dec. 26-a és 30-a között volt, a következőt jan. 25-26-ára vártam. Bár nem jött meg, a szokásos pms tüneteket éreztem (mell feszülés, fokozott étvágy, pattanások). 28-án közösülés után észrevettük, hogy véres az...
        Tisztelt Doktorno! Szokatlan, hogy ferfi letemre teszem fel ezt pont ena kerdest...de az elet fura. Ismerosomnel Ukrajnaban azt diagnosztizaltak ultrahangos vizsgalattal, hogy petefeszkei tulsagosan lefele fordulnak, szinte hozza vannak tapadva a mehehez...
        Kedves Doktor Úr! Egy 35x45 mm.es myoma göb, valamint egy 60x40 mm.es myoma göb található a méh falában. Egy hónaja vannak alhasi fájdalmaim, s myómák nyomják a húgyhójagot s környező szerveket is. Sajnos az egyik myoma kollikválódott, s...