• Miért nem leszek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét Doktor Nő/Úr!

        A párommal kb. fél éve próbálkozunk hogy teherbe essek, de még eddig nem sikerült. (bár tudom, hogy ez még nem sok idő).Kétszer műtöttek méhszájsebbel (2001-ben és 2004-ben), mindkét esetben fagyasztották a sebet, azóta panaszmentes vagyok.Szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja-e a teherbeesést?Illetve milyen vizsgálatokat kell elvégztetnünk ahhoz, hogy kiderüljön, esetleg melyikünkkel van a "baj"?Előre is köszönöm válaszát!

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Ha nem volt komplikáció a műtétnél, ez a teherbeesést nem befolyásolja. Fél év még nagyon kevés idő, a meddőségi kivizsgálást akkor indokolt elindítani, ha 1 év rendszeres házasélet mellett sem jön létre a terhesség. Ha minden rendben van, akkor is csak 85% a terhesség esélye 1 év alatt, lehet, hogy a 14. hónapban fogan a baba és nincs is semmi gond, ha épp a másik 15%-ba esnek (és persze foganhat épp a következő hónapban, ez csak szerencse kérdése). Úgyhogy egyelőre semmilyen vizsgálatot nem kell elvégeztetniük.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-05 13:19:13; Megválaszolva: 2010. június 05., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: