• új gyógyszer-rendszertelen vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr, Doktornő!

        7 év Trinordiol szedése után a nőgyógyászom -kérésemre- felírt nekem Dienille-t, mert alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert szerettem volna szedni.A tájékoztató alapján nem kellett szünetet tartanom, az utolsó Trinordiol után kezdem el szedni. az első alkalommal kb egy héttel hamarabb jött meg a vérzésem, így amikor meg kellett volna jönnie, akkor nem jött meg. A köv. 21 nap után pontosan megjött, azután viszont nem jött meg és a legutolsó havim is inkább csak egy-két napos pecsételő vérzésem volt. Szeretném megkérdezni, hogy ez terhességnek tudható már be, vagy inkább annak, hogy nem alkalmas nekem ez a gyógyszer (azelött nem volt ilyen probléma). Egy-két alkalommal előfordult, hogy a tablettát 12 órán belül pótolnom kellett, illetve volt antibiotikumos kezelésem is, de akkor nem volt nemi aktusom, csak bő két hét után. Szóval összeségében, szerintem rendszeresen szedtem a gyógyszert. Arra gondolok, hogy mivel már 7 éve szedek rendszeresen tablettát szünet nélkül, talán nem eshetek olyan könnyen teherbe, de a Dienille most felborította a vérzésemet és emiatt kétségeim is vannak. (bár a terhesség sem lenne probléma, szerencsére)

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, rendszertelen vérzés témában

        Kedves Kérdező!

        Ha feltételezzük, hogy a Dienille mégis jó lesz Önnek, abban az esetben is lehet még 4 oka, hogy kicsit rendszertelenek a vérzések: 1. Új gyógyszer, új hormonok és dózisok - pár hónap kell az elején, hogy beálljon. 2. Ha többször is pótolni kellett (még ha csak 12h-n belül is), akkor nyilván nem optimális volt a szedés sem. 3. Az antibiotikumszedés is bezavarhatott. 4. Kis eséllyel, de lehet terhes. Végezzen terhességi tesztet. Ha negatív, a zavaró körülmények kiküszöbölésével még pár hónapot adjon a gyógyszernek, ha nem áll be a ciklus, váltsanak.


        Kérdés: 2010-06-05 12:56:42; Megválaszolva: 2010. június 05., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: