• Pms szindróma????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor-Nő!!! Azért fordulok Önhöz,mert már kaptam kielégitő válasz,igy remélem most is így lesz:) Problémám a következő,Nagyon nehezen bírom a premens időszakot,33 éves egy gyermekes anyja vagyok,mindig nagyon erős volt a vérzésem ezért elkeztdem szedni vagy 2 éve fogamzásgátlót,hogy könnyebb legyen a vérzésem,jó is volt egy darabig majd fájt a gyogyitól a fejem milligest ,yadine,majd szünet,hurok az begyulladt rosszul rakták fel,most újra yadine,de most történt vérvizsgálat nem,úgy mint előzőleg.A problémá az ami már az őröletbe kerget,hogy félidőbe vagyok még a gyógyszerrel és bedurrant a mellem,olyannyira,hogy vizes ruháznom kelett,szedtem a premenset,olvastam viszont azt is,hogy azok szedik akik babát akarnak,mert meg vastagítja a méhnyálkahártyát,de a fogamzágátló elvéknyitja,ugye???Ön javasolta nekem a qlaira nevü gyógyszert,én elég parás vagyok és olvastam,hogy nem minden esetben jön meg,,,ez így van??Esetleg a patikából ha beszerzem akkor,hogy kezdjem el szedni,mert most vagyok az első napi vérzésnél és a yadint majd csütörtökön kell be szednem...Egyébként törödjek bele a premenstruációs időszakba,de egyáltalán biztos,hogy az az amikor még 9 szem gyógyszerem van hátra,és már jelenkezik a tünet??Elnézést ha túl zavarosan írok,de nagyon nehéz napokon vagyok túl,és már nem akarok menni a Nőgyógyászomhoz sem,köszönöm a válaszát:),nagyon szép hetet kívánok önnek. Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas mell témában

        Kedves Gabriella!

        A premenstrualis szindróma és a dysmenorrhoea tüneteit nem steroid gyulladásgátlók, görcsoldók enyhíthetik (pl. Ibuprofen, Apranax, Diclofenac, No-Spa, Cataflam, Meristin stb.), az emlőpanaszokon enyhe vízhajtó vagy bromocriptin segíthet, illetve a megfelelő fogamzásgátló (lehetőleg 4. generációs gesztagénnel, ha ezek közül a Yadine nem jött be, valóban megpróbálható a többfázisú Qlaira, ill. az egyfázisú, de eltérő hatóanyagú Belara). Néha a ciklus második felében adott gesztagénpótlás is segít. Enyhe sedativum (Xanax, Frontin) is szükséges lehet. Ezek mind vénykötelesek, így orvosa felkeresését aligha kerülheti el. A PreMens nyálkahártyavastagító hatásáról nem tudok. Igen, a fogamzásgátlók vékonyabban tartják a méhnyálkahártyát. A Qlairát egyébként a Yadine utolsó tablettájának bevétele utáni napon kellene elkezdeni szedni.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-03 00:03:28; Megválaszolva: 2011. október 05., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: