• Gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!
        Május 4-én jött meg az utolsó menstruációm, és május 19-én volt szexuális kapcsolatom, megszakítással védekeztünk, nem ment belém, de biztonságból bevettem pár órára rá az escapelle tablettát. Gyógyszert nem szedek. Június 1-jére várom a menstruációmat, de mindig 24-27 naponta jön váltakozóan. Május 28-án pénteken apró kis barnás foltot tapasztaltam a bugyimon, de semmi köze még a gyenge vérzéshez sem. Két napja kemény a hasam, görcsöl is, fáj a derekam, a hasam. Vagyis azok a tünetek, mielőtt megjön a menzesz. Mivel el akartam kezdeni a Qlaira fogamzásgátlót, így még pénteken nem mertem a pici barna folt miatt, de szombaton és vasárnap este bevettem az első 2 szemet, de szombaton és vasárnap is épphogy egy hangyányi kis barna folt jelentkezett csak, még a gyenge mestruációhoz sem hasonlítható. A hasam és a derekam pedig fájdogál, ugyanúgy kemény is.
        A véleményét szeretném megkérdezni, hogy mit tanácsol ebben a helyzetben? Ha ez nem a rendes vérzés, mit csináljak most hogy elkezdtem a fogamzásgátlót, milyen probléma lehet ha folytatom a szedését?

        köszönettel: andi

        WEBBeteg szakértő válasza a escapelle, megszakításos közösülés témában

        Kedves Andi!

        A pecsételő vérzést és a görcsölést az Escapelle hormonlökése okozhatta, de leírása alapján a menses kezdete sem kizárható. Én biztosan nem ebben a ciklusban javasolnám a tablettaszedés elkezdését, mert ha mégis teherbe esett, a fogamzásgátló szedése nem javasolt. Mivel a ciklust az Escapelle egyébként is jól összezavarja, a 2 bevett Qlaira már "nem oszt, nem szoroz", viszont az első rendes mensest érdemes megvárni a rendszeres szedés elkezdésével. Ha a következő vérzés nem jön időben, csináljon terhességi tesztet.



        Kérdés: 2010-06-05 09:59:55; Megválaszolva: 2010. június 05., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: