• Terhesség vagy vérzészavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Menstruációmat közvetlen követő első napokban Escapelle tablettát kellett bevennem, amelyet rá öt napra öt-hat napig tartó vérzés követett. Azonban a rendes menstruációmhoz képest most a vérzésem már egy hete késik, csak barnás folyás jelentkezett. A terhességi teszt negatív eredményt mutatott. Mennyi az esélye a terhességnek, vagy ez csak a sürgősségi tabletta eredménye?

        WEBBeteg szakértő válasza a escapelle témában

        Kedves Kérdező!

        A sürgősségi fogamzásgátló hormonlökése a ciklust megzavarja, így a bevételt követő hónapban a szokásostól eltérő vérzés gyakran jelentkezik. Ha a következő menses sem jön meg rendesen, ismételt teszt indokolt (a túl korán végzett teszt még negatív lehet és csak később válhat pozitívvá). Az Escapelle az első 24 órában bevéve kb. 95%-át előzi meg a terhességeknek, 25-48 óra esetén ez kb. 85%, 49-72 óra esetén pedig kb. 60%.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-05 09:38:27; Megválaszolva: 2010. június 05., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: