• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok, 8 napja kezdtem a Volina fogamzásgátló szedését. (Előtte nőgyógyászati vizsgálaton részt vettem - rákszűréssel együtt -, és egy kisebb gombás fertőzésen kívül semmi problémát nem talált az orvosom. Arra kaptam gyógyszert és rövid idő alatt rendbejöttem.) Menstruációm első napján kezdtem szedni a gyógyszert, azóta folyamatosan vérzek (gyenge-közepes erősségű) és görcsölök. Ez utóbbi miatt különösen aggódom. Nagyon félek, hogy valami komoly gond van nálam... Meddig tarthatók normálisnak ezek a tünetek? Előre is köszönöm válaszát, egy aggódó lány

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló mellékhatás, vérzés témában

        Kedves Kérdező!

        Tehát 8 napja gyenge-közepes erősségű menses van valamennyi görcsöléssel. Nyilván látatlanban nehéz felelősséggel nyilatkozni, de azért ez még nem hangzik olyan vészesnek. Javaslom a No-Spat; ha nem allergiás rá, ha a panaszok romlanak vagy a vérzés még több napig elhúzódik, nőgyógyászt keressen fel. Panaszai feltehetően nem az elkezdett fogamzásgátló miatt vannak, de ha a görcsök pl. gyomorfájást, fejfájást jelentenek, akár lehetnek is, illetve a vérzést nyilván megzavarhatta az elején a tabletta. Ezek miatt egyelőre nem feltétlen kell abbahagynia, ha a panaszok miatt orvoshoz kell fordulnia, kérje ki az ő véleményét.



        Kérdés: 2010-06-05 09:16:22; Megválaszolva: 2010. június 05., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: