• Candida es terhesseg...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        30 eves vagyok, parommal elhataroztuk hogy babat szeretnenk. A menzeszem mindig napra pontosan megjon, a ciklusaim 26 naposak igy konnyen tudtam ovulaciot is szamolni (a biztonsag kedveert ovulacio tesztet is hasznaltam). A kerdesem viszont onnan indul, h amikorra a peteeresem idopontja esett ereztem egy viszketo huvelyfertozest -nem eloszor eletemben- de annak ellenere ugyanugy egyutt voltunk a baratommal, nem akartam "elvesztegetni" a draga termekeny napokat. Ennek eredmenye az lett, h a nagy babahajra utan eleg durva modon kijott a candidam, aludni sem tudtam tole annyira viszketett. Mindent probaltam a kezelesere, Canesten kupot, Grapefriut cseppeket, élőfloras joghurtot, canesten kremet es canestenes tampont, kamilla furdot (mert holyaghuruttal is tarsult egyben..) stb. Hozzateszem epp emiatt fel eve csinalm a Canesten dietat, tehat semmi cukrot, lisztet, elesztot nem eszek.

        Egy heten belul elmult a fertozes, ugyhogy a kovetkezo izgalom a menzeszem varasa volt. Nem jott meg! Ami nyilvan a terhesseg jele lehetne, DE csinaltam 5 kulonbozo terhessegi tesztet, mind negativ. Es a terhesseg jeleit sem erzekelem a magamon.

        A kerdesem az lenne h lehetseges h az addig oly pontos menzeszem es ciklusaim most emiatt a fertozes miatt teljesen felborultak? Ha igen, van olyan h csak egy marad ki es a tobbi ismet időre pontosan megjon? Es ha a teszt trefal meg, es tenyleg terhes vagyok, lehet a fertozesnek barmi negativ hatasa a babara?????

        Valaszukat elore is nagyon koszonom!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés, menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        A hüvelygomba nem borítja fel a ciklust, továbbá ha a fenti időszakban gombás hüvelyfertőzése volt és teherbe esett, az nem veszélyes a babára. Azt viszont soha senki nem állította, hogy attól, hogy a ciklusok rendszeresek és ovuláció van, a terhesség napra pontosan eltervezhető. Ovuláció körüli együttlét esetén az adott ciklusban a terhesség esélye 20%, egy év alatt 85% (tehát 1 év alatt 15% eséllyel nincs terhesség akkor sem, ha nincs semmi betegség, meddőség). A ciklus pár napot csúszhatott is (ez előfordulhat akkor is, ha egyébként nagyon szabályosak a vérzések), de az sem kizárt, hogy terhes lett, csak korai volt elvégezni a teszteket (az 5 db-ot egyébként kicsit sokallom). Ha a menses várt időpontja után néhány nappal (nem másnap reggel...) a teszt negatív és nincs panasz, további pár nap múlva ismétlendő a teszt, ha akkor is negatív de menses továbbra sincs, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, hisz a vérzéskimaradásnak egyéb okai is lehetnek.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-05 09:02:02; Megválaszolva: 2010. június 05., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: