• Volina mellékhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!

        25 éves nő vagyok, 7-8 évig Mercilont szedtem. A nőgyógyász Volinát írt fel,mondván,hogy "vizesedem". (166 cm-hez 55kg voltam). Kedden kezdtem el (5napja) szedni a gyógyszert,és azóta napi 2-3 kg-ot hizom, pecsételő vérzésem van, és nagyon gyakran kell wc-re járnom a vizhajtó hatása miatt-esténként többször is fel kell kelnem.
        A mellékhatások miatt azonban 3 napja alig merek enni,mert már 60kg főlé híztam eddig a gyógyszer miatt. Ezek után szedjem még tovább a gyógyszert? A sok évnyi gyógyszer szedés miatt javasolt szünetet tartanom?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Zorkafone

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló mellékhatása, gyors hízás, vízhajtó hatás témában

        Kedves Zorkafone!

        Általában azt javasoljuk, hogy ha a ciklus nem áll be megfelelően, kb. 3 hónap időtt érdemes adni a gyógyszernek, mielőtt túl gyorsan ismét váltanánk. Nyilván abban az esetben, ha az Ön által leírt mellékhatások ilyen drasztikusan jelentkeztek, lehet, hogy érdemes hamar abbahagyni ezt a gyógyszert, de ezt mindenképpen beszélje meg orvosával. Amit a töténetben nem értek: ha 7-8 éve szed fogamzásgátlód, ami bevált, nincs vele panasz, jó a cikluskontroll, akkor miért megy bele, hogy az orvos mondvacsinált okokkal lecserélje a készítményt ( a mondvacsináltat csak abból gondolom, hogy a vizesedést idézőjelbe tette, és a 166 cm/55 kg is vékony testalkatra utal).

        A Volina (drospirenon) egyébként jó gyógyszer, ha nem elviselhetetlenek a tünetek, érdemes adni időt neki, viszont ha a Mercilon tökéletesen megfelelt, legjobb esetben is csak ugyanazt a szintet tudja elérni a Volinával. Másik kérdésére: a több év szedés miatt nem szükséges szünetet tartani.



        Kérdés: 2010-06-02 00:56:55; Megválaszolva: 2010. június 02., 00:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: