• N6010

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezt a betegséget diagnosztizálták az édesanyámnál, azt szeretném tudni, hogy mi is ez pontosan.

        A tünetei, hogy 07-10-ig menstruált, aztán 22-én ismét megjött a menszesze bő vérzéssel.

        Egészségügyi kaparsára küldték és mammográfiára.

        Édesanyám 48 éves.

         

        Súlyos ez a betegség?

        WEBBeteg szakértő válasza a egészségügyi küret, mell cysta témában

        Kedves Kérdező!

        Az N6010 ún. BNO kód az emlő cystikus elváltozására utal, a vizsgáló orvos feltehetően az emlő tapintása után adta meg ezt a kódot, de azt, hogy ennek van-e egyáltalán bármi jelentősége, csak a mammográfia után fogják tudni.

        A küretre nem ezért van szükség, hanem a változó kor körüli vérzészavar (metrorrhagia) miatt (ennek több különböző kódja lehet, nem biztos, hogy ezt felírták a papírjukra). A műtét célja kettős: ha még mindig vérzett, a vérzés megszüntetése, illetve a lekapart méhnyálkahártya szövettani vizsgálata esetleges túlburjánzás (hyperplasia) vagy rosszindulatú folyamat kizárására. A helyzet súlyossága a szövettan ismeretében lesz megítélhető, de az esetek nagyobb részében nem találunk szerencsére semmi nagy bajt.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-29 08:09:02; Megválaszolva: 2010. május 29., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: