• Menstruáció előbbrehozatal vagy késletetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor NőDoktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pont nyaralásom alatt fog jelentkezni a vérzésem. Ebben az esetben melyik a jobb megoldás? Ha előrehozom a vérzésem vagy eltolom? Lindynette fogamzásgátló tablettát szedek. És szeretném megtudni, ha eltolom vagy előbbrehozom a vérzést akkor annak milyen következményei lehetnek? De teherbe nem eshetek? A betegtájékoztatón olvastam hogy a 7 napos szünet leröviditésével előbbre tudom hozni, csak nem tudom h ennek milyen következményei vannak. Ezért is fordultam Önhöz, hogy akkor most melyik lenne az ideális megoldás. Előre is köszönöm válaszát.Julcsiii

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció eltolása témában

        Kedves Julcsi!

        Az eltolás vagy az előbbre hozás egyformán járható út a betegtájékoztatóban leírt módon ("A menstruáció előbbre hozatala vagy késleltetése:
        Abban az esetben, ha a páciens a hét más napjára kívánja időzíteni a menstruáció kezdetét, a kívánt számú nappal lerövidítheti a gyógyszerszünet hosszúságát. Minél rövidebb azonban a gyógyszerszünet, annál nagyobb a második csomag ideje alatt jelentkező áttöréses, ill. pecsételő vérzés valószínűsége (éppúgy, mint a menstruáció elhalasztása esetén).
        A menstruáció késleltetése céljából a tabletta szedését gyógyszermentes időszak közbeiktatása nélkül kell megkezdeni az új csomagból. A menstruáció a második csomagban lévő összes tabletta bevételéig késleltethető. A menstruáció késleltetése során áttöréses vagy pecsételő vérzés előfordulhat. A Lindynette tabletta megszokott módon történő, rendszeres szedése a 7 gyógyszermentes nap beiktatását követően folytatható.") A tabletta így is véd a terhességtől, a "teherbe nem esehetek" kitétel úgy igaz, hogy nem nagyobb eséllyel, mint tabletta mellett egyébként.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-05-27 23:55:08; Megválaszolva: 2010. május 27., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával, Ureaplasma fertőzést állapítottak meg. Úgy tudom, hogy ez szexuális úton terjed, viszont sem én sem a partnerem nem volt senki mással. Lehetséges, hogy egyéb módon kaptam...
        Tegnap előtt felelőtlenül védekezés nélkül szeretkeztünk barátommal. El is mentünk délután a 72 órás tablettáért, majd miután kiváltottam elmentem mosdóra, és időközben megjött. Ezután este bevettem a tablettát, másnap délutánra...