• baktérium és gomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszlelt Doktor Úr/Nő! Márciusban kezdődött a problémám.Volt egy gimbás fertőzésem(égés, viszketés stb.),amire a patikákban kapható canesten combi-t vásároltam, ami el is tüntette a gombát, de utána maradt még valami fehéres folyás, így elmentem nőgyógyászhoz, aki kenetet vett és kitenyészett a streptococcus agalacitae, felírta a dalacin nevű gyógyszert, nekem is és a páromnak is, viszont a második napon kipirosodtak a nagyajkaim és a combtövem, vissza az orvoshoz, kiderült hogy most meg megint gimbám van:candida albicans, erre a pevaryl-t kaptam (a párommal együtt).Ezután vissza kontrollra, és megint van streptococcus agalacitae bacim, de mondtam, hogy nincsenek panaszaim, legalábbis 2 hete még nem voltak, azóta megint van fehér folyásom, ami nem jár semmi tünettel:nem viszket, viszont elég kellemetlen.A doktor úr újra a dalacint akarta felírni.Azóta voltunk a párommal urológusnál, de még nincsenek meg az eredményei.A kérdésem az lenne, hogy ha a páromnál nem tenyészik ki semmi, akkor ha visszamegyek a doktorhoz újra a dalacint írja fel vagy van valami más.Mert( a betegtájékoztatót olvastam, hogy okoz hüvelygombát, és a második napon jelentkeztek a tünetek, szóval szerintem attól volt a gombám) nm szeretnék még egyszer gombát.Meg elég régóta húzódik már ez a "betegség", és már jó lenne ha vége lenne. Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        Az antibiotikum használat után közvetlenül a normál hüvelyflórát kellene megerősíteni Gynoflorral vagy Gynophilusszal (utóbbi vény nélkül kapható), ez visszatelepíti a hüvelybe a normál Lactobacillusokat és gátolja a fertőzés visszatértét.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-27 23:40:46; Megválaszolva: 2010. május 27., 23:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: