• PCOS??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő,

        hüvelyi ultrahangon voltam a mai napon, de sajnos nem tudom értelmezni a leletemet, ebben kérném a segítségét:

        Az uterus nagysága 28x40 mm. Nyh. vastagsága 3 mm. Mindkét ováriumban a széli részen több apró follikus ábr. A hólyagba a normáltól eltérő denzitású folyadék látható. Az adnexumok területén eltérés nem látható. A douglasban folyadék nincs. Az uterusban kóros keringés jelenleg nem látható.

        Azt mondta az orvos, hogy valószínűleg PCOS szindrómám van.

        jelenleg Belara fogamzásgátlót szedek, ezt abba kell hagynom, hogy hormonvizsgálatokat is tudjanak készíteni.

        ami problémám még  van, hogy az arcom szőrösödik, a nyakamon van egy barna  csík és nem tudok fogyni.

        elképzelhető hogy gyógyszerrel ezeket a panaszokat meg lehet szüntetni?

        ill. az utolsó kérdésem, hogy lehet-e gyerekem?

         

        köszönettel gyors válaszukat.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pcos témában

        Kedves Kérdező,
        A méh nagysága 28x40 mm. A méhnyálkahártya 3 mm-es. Mindkét petefészekben számos apró tüszőkezdemény látható. A petefészkek területében nem látható kóros elváltozás. A kismedencében nincs folyádék.
        A PCOS diagnózisához kell laborvizsgálat is, anélkül nem lehet megállapítani.
        A gyógyszer segíthet a tünetein.
        Természetesen lehet gyermeke a későbbiekben.
        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-31 17:29:47; Megválaszolva: 2010. május 31., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: