• fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Fogamzásgátlassal kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni. Meliane tablettát szedek 4hónapja, a ciklusom elcsúszott úgy, hogy nem a 7napos szünetben van meg,hanem egyre inkább előre csúszik, mostmár 1héttel a menzeszem előtt érkezik.. Ez lenne az egyik kérdésem, hogy ez teljesen normális? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy 3egymást követő napon elfelejtettem beszedni a tablettát, majd ezekután elkezdtem vérezni. Ezt nem tudom, hogy amiatt,mert nem szedtem be a tablettákat, vagy pedig ismét előrébb jött a menzeszem? Amikor elkezdtem szedni a tablettát, akkor febr. 8-a volt,most meg már május 23-án véreztem. Most mit csináljak? Befejezzem még így is a a 23 napos tabletta szedését, vagy inkább várjak 7napot és utána kezdjek el egy új havit? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A túl korai vérzések azt jelzik, hogy ciklus nem jól állt be, keresse fel orvosát. érdemes lehet tablettát váltani.

        A 3 nap kihagyás utáni vérzés a hormonmegvonás miatti vérzés. Megvárhatja a vérzés végét és kezdheti utána a szedést, de mivel lehet, hogy úgyis tablettaváltás lesz, szerintem előtte keresse fel orvosát. Ha a fenti módon kezdi a szedést, a következő hónapban mindenképpen legyen kiegészítő védekezés óvszerrel, mert a felborított ciklus miatt lehet peteérés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-27 22:04:01; Megválaszolva: 2010. május 27., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: