• Rigesoft-csikló duzzanat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő/Úr!

        Olyan problémám lenne h 2010.máj.21-én(1 héttel előtte menstruáltam) a férjemmel nem védekeztünk,ill úgy h megszakításos együttlét volt,ezért másnap ijedtségemben reggel 10-kor bevettem 1 rigesoftot és a 2-at. este 22:15-körül-de ekkor már lagziban voltunk és ittam pár kortyot!Ez befolyásolhatja a hatását?a mai napon 05.26-án szédölögtem picit,és barnás folyásom volt valamint bedagadt a csiklóm ami fáj is picit?Ez lehet a hormonoktól?Mennyi az esélye h terhes lehetek?Ugye nem!Nagyon félek!Már van 1 kislányunk és most kizárt h be tudnánk vállani 1 másodikat!Spirál felhelyezésén gondolkodom!

        Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom:Vera

        WEBBeteg szakértő válasza a rigesoft témában

        Kedves Vera!

        Ha a gyógyszer megfelelően felszívódott (pl. nem volt hányás), a hatását is kifejtette, ezt jelzi a kevés vérezgetés is, illetve lehet emiatt a csiklóduzzanat. Ettől függetlenül a terhességet kizárni akkor lehet majd, ha vagy megjön a következő menses, vagy ha késne (a gyógyszer miatt ez lehet), kb. 4 hét múlva negatív a terhessélgi teszt. Addig az izgalom marad, de a terhesség esélye a tabletta mellett jóval kisebb, mint ha nem vette volna be.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-27 22:32:12; Megválaszolva: 2010. május 27., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Főorvos Úr! Rákszűrésen a nőgyógyász 1,2 cm-es méhszáj polipot diagnosztizált, amely panaszt nem okoz. Műtéti eltávolítását javasolta eü. kürettel kiegészítve. Nem szeretném alávetni magam a műtétnek (bár tudom hogy rutin...
        Tisztelt Főorvos úr! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. Sajnos visszajött a már korábban műtött endometriózisom, ami sajnos mostmár a beleket is érinti, és az újabb műtétig fogamzásgátló gyógyszert kell szednem szünet nélkül, hogy...