• vetélés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Úr!

        A pár napja volt két pozitív terhességi tesztem (4 napos menstruációs késés után), de hétfőre vérezni kezdtem, ezért bementünk az ügyeletre, ahol megállapították, hogy nem látnak terhességre utaló jeleket, és a méhen kívüli terhességet is kizárták.

        Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy mivel már volt cisztám (5 centis, de nyom nélkül felszívódott), a mostani vetélés után megállapítható, hogy vagy igen nehezen esek majd teherbe, vagy sehogy (de a babát sem biztos, hogy ki tudnám hordani), és természetgyógyászatot javasolt. Azon kívül közölte, hogy csak hosszú hónapok (esetleg egy év) múlva kezdhetünk próbálkozni újabb babával, mert a testemnek regenerálódnia kell.

        Ez volt az első terhességem, terveztük, pár hónapja próbálkozunk a férjemmel.

        Mivel a saját orvosomhoz csak a hét vége felé tudok elmenni, itt kérdezném meg, hogy a fent leírtak igazak lehetnek? - mert ezeken kívül mást nem igazán akart, vagy tudott mondani. Ezért elég nehéz elfogadnunk ezeket a dolgokat.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a korai vetélés témában

        Kedves Kérdező!

        Az ügyeleten végzett vizsgálat eredményét, illetve az Ön korábbi kórelőzményét pontosan nem ismerem. De ha minden negatív, és összesen valóban csak annyi kóros volt az előzményben, ami egy spontán felszívódott egyszerű 5 centis cysta, illetve egy most lezajlott korai vetélés, akkor értetlenül állok az Önnel közöltek előtt. Ez esetben ugyanis nem látom, miért ne eshetne simán újra teherbe, hordhatna ki terhességet. Szintén nem értem, miért ne vállalhatna terhességet akár 3 hónap múlva. Végül pedig nem értem, miért kellene természetgyógyászhoz mennie.

        Én azt javaslom, mielőbb beszéljen saját orvosával, az ügyeleten hallottakat pedig addig is igen erős fenntartásokkal fogadja és ne aggódjon!


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-27 22:26:34; Megválaszolva: 2010. május 27., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: