• Változókor!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Nő/Úr! Egy változókoru, 56 éves nő vagyok. Olyan kérdésem lenne, hogy több hónapja megjelent a szemérem ajkamon egy borsnyi nagyságú bőrelváltozás. (Fehér színű, olyan mintha egy szemölcs lenne. Időnként viszket.) Akkor a nőgyógyász azt javasolta, kenegessem Ovestin krémmel. Ezt meg is tettem hónapokon keresztül, de minden változatlan. Sőt, most mintha már egy másik kisebb is jelentkezne. Arra gondolok, hogy esetleg a WC-papír túlzott használata, dörzsölése is okozhatja!? Ülő munkát végzek, ritkán állok fel, és akkor különösen érzem, hogy viszketek. Kérdésem: mi tévő legyek, mit használjak? Válaszát előre is köszönöm: S.J.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemölcs a szeméremtesten témában

        Kedves S.J.!

        Amennyiben vírus okozta szemölcsről van szó, műtéttel vagy ecseteléssel (pl. podofillin, triklórecetsav) lehet eltávolítani. Ha eredete, jellege bizonytalan, azért célszerű egy rövid műtéti beavatkozással levenni, hogy szövettani vizsgálattal lehessen kizárni egy esetleges kezdődő rosszindulatú folyamatot. Mindenképpen menjen tehát vissza orvosához! (Az elég valószínűtlen, hogy a WC papír okozná ezt a leírt elváltozást.)


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-27 21:29:39; Megválaszolva: 2010. május 27., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: