• menstruációs fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos! 19 éves vagyok,12 éves korom óta menstruálok,és a fájdalom kivétel mindig csak a jobb oldalon jelentkezett (a hasamban és a jobb lábamban is érzem),a bal oldalon pedig soha semmit nem érzek,semmilyen érzést,nemcsak fájdalmat nem.Ez jelenthet valami bajt?Olyasmit,hogy a bal oldali része nem működik,vagy esetleg létezik olyan,hogy nincs is bal oldali része?!Elnézést,ha butaságokat kérdezek.Vagy esetleg a jobb oldalinak lehet baja,valami ciszta és amiatt fáj?Érdemes ezzel nőgyógyászhoz elmenni?Nem szívesen mennék,csak ha nagyon muszáj!!Önnek mi erről a véleménye?Utalhat ez valami bajra,és ha igen,akkor milyenre?(Egyébként viszonylag erős fájdalom,de az Algoflex M-től elmúlik). Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruációs fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Igenn, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, egy hüvelyi ultrahang so mindenre fényt deríthet (pl. jobb oldali cysta, endometriosis stb.). Az nem valószínű, hogy a bal oldalon ne lenne petefészek. De pl. lehet egy korábbi gyulladás miatt több összenövés egyik oldali túlsúllyal, ami szintén okozhat hasonló panaszokat. A nem steroid gyulladásgátlók (mint az Algoflex) hatékonyak a menstruációs fájdalom csökkentésében, emellett azonban még fogamzásgátló szedése is igen jó hatást hozhat. Ennek megbeszélésére is érdemes felkeresnie nőgyógyászt.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-05-25 23:05:36; Megválaszolva: 2010. május 25., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: